Ruimte voor gemeenteleden of geïnteresseerden om elkaar te ontmoeten. Plaats een berichtje, maak bijvoorbeeld een foto
hoe je thuis de kerkdienst bekijkt, stuur een klein filmpje of plaats een ervaring enz.

U kunt uw berichten mailen naar: kerkplein@beatrixkerk.nl

Vult U naast het berichtje uw naam in?

 

 

 

 

2020 


 

31-12-2020 Hermien Enserink

Hopelijk gaat het KERKPLEIN in 2021 gewoon door! Nu luister ik Groot nieuwsradio. Het lied GOD ZIJ MET U TOT ONS WEDERZIEN is erop. Hierna ga ik de kerk bekijken en mee VIEREN. Allemaal een goed uiteinde en GEZEGEND nieuw begin. Hemien.


25-12-2020 Janny Pastink

Kijkend naar de dienst mis ik het (natuurlijk) om met jullie allemaal in de kerk te zijn, maar voel ik ondanks het gemis ook de verbondenheid! Allemaal gezegende kerstdagen en een nieuw jaar vol liefde licht en leven!

Klik om te vergroten


25-12-2020 Els Hoogendoorn

Wat een mooie kerstdiensten, maar o wat missen wij elkaar. Wel heel bijzonder een dominee vanuit zijn huis en een klein kind op de achtergrond,een echte kerstsfeer! Geweldig al die inzet van zoveel vrijwillegers.En wat kan Jessica geweldig zingen! Iedereen gezegende kerstdagen toegebeden.


25-12-2020 Janneke en Dan Kool

Wij kijken naar de dienst.

Klik om te vergroten


25-12-2020 Hetty en Ineke Meurs

Zowel gisteravond als vanochtend ontroerd door de prachtige kerkdienst. Bedankt medewerkers voor het resultaat. Allen Gezegende dagen.

Klik om te vergroten

Klik om te vergroten


25-12-2020 Anne, Jacqueline en Adrie Jansen

Ook wij keken naar de dienst op Kerstmorgen.Iedereen goede kerstwensen!

Klik om te vergroten


25-12-2020 Annemieke en Nico van Basten

Op verzoek van de ouderling van dienst, Betty, hierbij een foto van hoe wij op Kerstmorgen thuis keken naar de mooie Kerkdienst. Bij de lichtjes van de Kerstboom luisteren naar de uitleg van Theo Pieter over het Kerstverhaal van Mattheus 2. En genieten van de zangers en het orgelspel en vooral van Rebecca met het prachtig gezongen O Holy Night en het Hallelujah.Mooi dat het allemaal zo kan, maar volgend jaar met Kerst graag weer in een bomvolle kerk en uit volle borst met de hele gemeente meezingen. Allen een Gezegend Kerstfeest toegewenst.

Klik om te vergroten


25-12-2020 Margot Oostijen

Dank voor al het moois wat in de viering gezegd en gezongen werd.Mooi te beseffen dat geloven, verlossing klein begint, heel kwetsbaar is. En dan wordt het kwetsbare heel concreet door het geluid van een klein hummeltje. Humor van boven. Gods nabijheid gewenst.

Klik om te vergroten


25-12-2020  Tineke en Gert Kamphuis

>Klik om te vergroten


25-12-2020 Aart de Zeeuw

Het filmpje de Zandloper over Zondag 169 "Jezus is het ware licht", zoals deze tijdens het kindermoment op kerstmorgen is getoond.

 

Klik hier om te vergroten


25-12-2020 Piet Poot

Beste kinderen, het kinderkoor JEDAJA zou op kerstmorgen zingen. Omdat er wegens de corona maatregelen het koor niet mag optreden, hierbij een filmpje met een optreden van het kinderkoor.

 

Klik hier om te vergroten


24-12-2020  Anneke de Bruin

Kerstnacht 2020. Terug van de kerstnachtdienst waar we maar met ca. 12 mensen in de kerk waren. Als ik de foto’s terugkijk van vorig jaar, die ik vanaf het balkon heb genomen, is het gemis van een volle kerk des te groter. Ik wens iedereen, ondanks alles, een liefdevolle en warme Kerst toe. Laten we hopen op een gezond(er) 2021. Hartelijke groet, Anneke de Bruin.

Klik om te vergroten


24-12-2020 Hermien Enserink

Lieve mensen, Dit vond ik ook in het schrift van moeder, vond ik wel toepasselijk. Groet en beste wensen Hermien.

Klik om te vergroten


24-12-2020 Ds. Theo Pieter de Jong

Zo in afzondering thuis te zijn geeft ook weer de gelegenheid oude mails en bestanden 'op te ruimen' en te sorteren. Zo kwam ik onderstaand filmpje tegen, nog van vorig jaar - tijdens mijn opleiding 'kerk naar buiten'... Ik geef het graag aan jullie allemaal door. Ken je mensen voor wie dit centrum misschien interessant is? Spiritueel geïnteresseerd maar niet direct zo heel bekend met het christelijk geloof? Of zou je jezelf ook 'christelijk spiritueel' noemen? Of ben je geboeid door nieuwe vormen waarop de kerk probeert andere groepen in onze samenleving te bereiken dan hen die wij nu als kerk bereiken met hoe we kerk zijn? Kijk dan vooral bijgevoegd filmpje eens. Een hartelijke groet! Theo Pieter.

 

Klik hier om te vergroten


23-12-2020  Kerst en nieuwjaarsgroet!

Klik om te vergroten


21-12-2020 Anny Gootjes

Wat een mooie verrassing, deze kerstmedley voor piano en orgel! Hartelijk bedankt, Erik en Sander, dit mogen jullie vaker doen! Anny Gootjes.


20-12-2020 Ds. Theo Pieter de Jong

Diep diep respect voor al die medewerkers in de kerk vanmorgen... Wat bijzonder om zo samen op deze vierde advent een dienst te houden. Het verlangen wordt gevoed, op deze manier... naar weer samen te komen. Maar wat mooi dat het op deze manier ook mogelijk is. Allen een goede vierde adventsweek op weg naar kerst toegewenst, en nogmaals heel veel dank! ds. Theo Pieter. p.s. leestip: in het kerkblad van deze week staat een ontroerende en krachtige toespraak van ds. Batenburg - de preses van onze generale synode - , die hij op 31 oktober gehouden heeft bij de gezamenlijke vergadering van de Nederlands Gereformeerde en Vrijgemaakte Synode... Een verrassende en bemoedigende stap naar toenadering tussen protestantse kerken... #dankbaar...!


20-12-2020 Erik Onnink

Voor de Facebook-pagina van het NPO Radio 4 programma waar ik voor werk heb ik in de Beatrixkerk een kerstmedley opgenomen. Ik doe dat samen met de presentator -Sander Zwiep- die ook organist is. Zie hier het resultaat. Wellicht dat er gemeenteleden zijn die dit ook leuk vinden om te bekijken.

 

Klik hier om te vergroten


20-12-2020 Hermien Enserink

Lieve mensen, In een schrift van moeder vond ik dit gedicht/gebed. Ze verzamelde van alles wat ze interessant vond. Vader maakte vroeger voor de familie een krant omdat er verscheidene naar CANADA geëmigreerd waren. Veel gedichten kwamen in die krant(en) beide families. Het is uit 1956 maar juist nu AKTUEEL. Iedereen JUIST NU "GEZEGENDE" FEESTDAGEN! Groet Hermien.

Klik om te vergroten


18-12-2020 Ko Kuperus

“Es ist ein Ros entsprungen” … prachtig! Ik heb met tranen in de ogen geluisterd! Alle goeds, Ko Kuperus.


18-12-2020 Margret Spelt

Er is een roos ontloken. Het oude Duitse kerstlied ‘Es ist ein Ros entsprungen’ kent een lange geschiedenis. De tekst is ontstaan in de 16de eeuw en verwijst naar Jesaja 11: ‘Maar uit de stronk van Isaï schiet een telg op, een scheut van zijn wortels komt tot bloei’. De katholieke tekst van het lied kon vanwege het accent op de Mariaverering niet aarden in de protestantse kerken en werd daarom spoedig verprotestantst. Voor het Liedboek voor de Kerken (1973) schreef predikant en dichter Jan Wit een nieuwe vertaling. De kracht van de melodie zit hem in de eenvoud: opgebouwd met eenvoudige middelen herhalen de eerste twee regels zich maar liefst twee keer, enkel afgewisseld met een afwijkende tussenregel. U kunt het eerste vers beluisteren in een opname die we vorige week maakten, tijdens de voorbereiding op de Evensong van aanstaande zondag. Tineke, Machteld, Piet en Gert zingen ‘Er is een roos ontloken’ in de meer dan 400 jaar oude koorzetting van Michael Praetorius.

 

Klik hier om te vergroten


 17-12-2020 Emmy en Gerrit Jan van Osnabrugge

Beste & Lieve kerkgenoten, in deze, toch nog steeds, vreemde tijden, waarin we weinig of geen wensen kunnen geven, dan maar via dit digitale hulp middel, fijn dat het er is! Allemaal een Knusse Klein Kring Kerst en een virus vrij 2021! Emmy en Gerrit Jan van Osnabrugge.

 

Klik hier om te vergroten


13-12-2020 Theo Pieter de Jong

Dag, vandaag, op derde advent, zondag 'Gaudete' (wees blij!) was het goed om weer voor het eerst in de dienst te zijn. Mooi dat Heidi voorging, en dat we brood en wijn mochten delen. Bijzonder om na de dienst weer te zoomen en elkaar te spreken, terwijl de vele als engeltjes, herders, wijzen en schaapjes verklede kinderen door de kerk liepen.... :-) Jammer genoeg weigerde de techniek ( respect voor hoe dat opgelost werd! ) en waren de filmpjes van Zandtovenaar ( kindernevendienst) en jaarthema (gesprekje met Stijn Bonnecroy) niet in de dienst te zien. Waarschijnlijk zullen die ook hier op het kerkplein komen te staan? (zie hieronder AdZ). Graag stuur ik in iedere hierbij het bijgevoegde fillmpje door. Ik kreeg het gisterenavond in mijn mailbox. Onze landelijke kerk heeft hier ook aan meegewerkt. Passend bij de derde advent, Gaudete, Israël, Hij is nabij... Theo Pieter. PS hopend, biddend dat Wijke die de dienst vanmorgen moest verlaten weer snel met goed bericht uit het ziekenhuis thuis zal zijn...!

Klik hier om te vergroten

13-12-2020 Aart de Zeeuw

Hierbij alsnog de drie filmpjes, welke door een technisch probleem deze morgen niet getoond konden worden.

 

Klik hier om te vergroten

Klik hier om te vergroten

Klik hier om te vergroten


12-12-2020 Breus Versteeg (op persoonlijke titel)

Beste gemeenteleden en gasten. December 2020: Corona-proef kerkdiensten in de Beatrixkerk met dopen, bediening Heilig Avondmaal, Kerstdiensten en “gewone” diensten. Sinds vele maanden zijn er gemeenteleden, die ons begeleiden met zingen, coördinatoren om gemeenteleden aanwijzingen te geven om zo corona-proef diensten te kunnen houden en zo zijn er nog velen, die voor of achter de schermen bezig zijn met ineens allerlei zaken, waar een jaartje geleden nog nooit iemand van gehoord had. Het lijkt mij een goed idee om ook op het Kerkplein even te melden, dat er in verband met de feestdagen voor de komende zondagse diensten kortere aanmeldperioden gelden dan normaal. Tevens zien wij, als aanmeldteam, het aantal aanmeldingen gestaag oplopen en moeten wij dus steeds meer gemeenteleden teleurstellen. Ik kan u verzekeren, dat juist dat de minst leuke kant van ons werk is. Of u in- of uitgeloot bent is de uitkomst van een blinde loting; dus zonder aanzien des persoons. Sinds 3 weken is er onder de motorkap van het aanmeldsysteem een verandering aangebracht, waardoor het aanmeldteam er baat bij heeft als u zich via het aanmeldformulier op de website opgeeft. Dus deze manier van aanmelding van harte aanbevolen. Mocht u problemen ervaren rondom aanmelding/afmelding, dan horen wij dat graag zo spoedig mogelijk en rechtstreeks om zodoende erachter te kunnen komen wat er aan de hand is geweest. Misschien ten overvloede: ingeroosterde medewerkers hoeven zich niet aan te melden, eventuele partners van medewerkers dienen zich wel aan te melden en bij vermelding dat uw partner medewerker is, krijgt u voorrang boven andere aanmeldingen.


12-12-2020 Paul Haver

Beste gemeenteleden, Ook dit jaar willen wij u weer attenderen op de actie van Malkander. Druk hier voor meer informatie. 


9-12-2020 ds. Theo Pieter de Jong

Ontroerd fietste ik zonet door het donker weer naar huis, de hoge verlichte ramen van de kerk achter me. Wat een balsem voor de ziel, om bij de adventsvesper te zijn. Wat raakte me zo? Was het de weldadige stilte? De emotie om na 5 weken weer in de kerk (thuis!) te zijn? Het weer zien van dierbare, vertrouwde gezichten? Waren het de heilzame woorden, was het de prachtige muziek, de pure gebeden? Het raakte me diep. Wat heb ik hier een behoefte aan - wat is het goed dat we dit samen doen. Dankbaar voor al die mensen die hier aan mee werken. Zo leven we toe naar kerst. Dit jaar wel extra intens. En wat missen we opeens veel mensen. Ik voel het verdriet in de gemeente diep, en samen bidden we; 'kyrie eleison', over ons en heel deze wereld. Vrede, en tot snel weer ziens hoop ik...


7-12-2020  Marien Bakker

Het boekje "Elke dag opnieuw ", waarover ds. Wim Scheltens afgelopen zondag tijdens de dienst sprak, is weer beschikbaar. U kunt dit gratis boekje aanvragen door een email te sturen naar eredienst@beatrixkerk.nl met naam en adresgegevens. Dan komt het z.s.m. naar u toe.

Klik om te vergroten

Bij het afscheid als actief predikant wegens emeritaat heeft ds. Wim Scheltens een boekje met eigen artikelen samengesteld. De artikelen geven een beeld van allerlei werkzaamheden die hij in de afgelopen 39 jaar naast het gewone werk heeft verricht.

Het boekje 'Elke dag opnieuw' bevat een keuze uit de artikelen die hij schreef en uit toespraken en radiopraatjes voor de EO. Het zijn vooral anekdotische verhaaltjes over echt gebeurde ontmoetingen of gebeurtenissen. Steeds is er een raakvlak met geloof en kerk. Aan het slot van het boekje is een artikel opgenomen over de persoonlijke ontwikkeling van Wim Scheltens.

Als afsluiting is er een hoofdstuk met een serie herinneringen uit pastorale ontmoetingen in Haren en Glimmen, Potsdam en Londen, Lunteren en Amsterdam, Jeruzalem en Gaza en Scheveningen. De titel van het boekje "Elke dag opnieuw" is een verwijzing naar Klaagliederen 3: 23, waar het gaat over Gods trouw die elke dag nieuw is. Maar het slaat ook op het werk van een predikant: elke dag opnieuw is het de taak van een predikant om te bemoedigen.

Bij het afscheid op 20 september 2020 in Lunteren is dit boekje gepresenteerd als geschenk aan alle gemeenteleden. Daarbij worden onder andere ook Haren en Glimmen betrokken, want van die 39 jaar predikantschap van Wim Scheltens hebben zich 14 jaren hier afgespeeld. Bron: website Gereformeerde kerk Haren-Onnen.


5-12-2020 Aart de Zeeuw

Filmpje kindernevendienst 2e advent zondag 6 december.

 

Klik hier om te vergroten


29-11-2020 Betty de Jong

Wat een ontzettend leuk project is er gestart voor de kindernevendienst en wat een mooi filmpje van de zandtovenaar. Ontroerend dat God de wereld in Zijn hand houdt en ons troost. Zó hoopvol en blij van geworden!

 

Klik hier om te vergroten


 19-11-2020 Aart de Zeeuw

Hierbij het filmpje, wat op zondagmorgen is vertoond tijdens de eredienst. Het thema is: Evangelie.

 

Klik hier om te vergroten


 11-11-2020 Peter Wijnen

Hallo allemaal, Afgelopen jaren is er door de kinderen van de Beatrixkerk samen met de kinderen van de Nieuwe kerk een tocht met lampionnen door de wijk geweest. Helaas was dat dit jaar niet mogelijk en daarom is er door beidde kerken gezamenlijk een alternatief bedacht. Er is een filmpje gemaakt waarin het verhaal van Sint Maarten verteld wordt en het lied van Sint Maarten heel mooi door een paar kinderen gezongen wordt..

 

Klik hier om te vergroten

-----20-11-2020 Frans en Tjapkolina Zevenbergen
Wat een prachtige uitleg over Sint Maarten. Heel goed gedaan.


Tevens zijn er tasjes rondgebracht naar de kinderen van 3 t/m 10 jaar met daarin een paar kleurplaten en knutselmateriaal voor het maken van een lantaarn. Ook een mandarijn en een dubbel portie snoepjes, waarbij de kinderen gevraagd is om in navolging van Sint Maarten de snoepjes en kleurplaten te delen met iemand anders. Zie bijgevoegde foto’s voor de inhoud van het tasje en het resultaat van kinderen die de lantaarn al gemaakt hebben.Degene die de tasjes hebben rondgebracht kregen heel leuke reacties op dit initiatief.

Klik om te vergroten

Klik om te vergroten


 11-11-2020 Ellen de Jong

Dit jaar Sint Maarten thuis. Groetjes Dirk, Ellen, Ilse en Jochem

Klik om te vergroten


8-11-2020 Willem Carsouw
De ds van hedenmorgen, heeft een goede preek gehouden. Het geeft aan hoe wij op God moeten vertrouwen zoals Elisa deed. Het is fijn dat we de dienst thuis via de pc kunnen volgen, maar we bidden en hopen dat we toch weer samen in de kerkdienst kunnen zijn.


6-11-2020 Janny Westmaas
Wat was het weer een gezellige koffiemorgen in de "open" kerk vanmorgen. Tijd om met elkaar gewoon even te praten, gebeden in het voorbedenboek te schrijven, even stil in de kerkzaal vertoeven of samen even een zacht gesprek of gebed te voeren of in het doopboek kijken of je gegevens er wel juist instaan genoteerd en gelijk ook maar een folder voor de schoenendoosactie meenemen. Het kan en mag allemaal. Uiteraard allemaal met inachtneming van handen desinfecteren, de 1,5 meter afstand in achtnemen en waar of wanneer nodig het mondmasker dragen.


2-11-2020 Els Hoogendoorn
Wat een integere en mooie dienst.Ook een bemoediging voor ons in deze moeilijke tijd.


2-11-2020 Gert en Liesbeth Gerbrands
Wat een mooie, ingetogen dienst gisteren. Heel troostrijk. En wat hebben de cantorijleden mooi gezongen! Chapeau.


2-11-2020 Elly en Teun van Aggelen
Dank aan alle vrijwilligers die het mogelijk gemaakt hebben dat we gistermiddag in de kerk terecht konden om onze geliefden te gedenken en een moment van bezinning konden nemen met het mooie orgelspel op de achtergrond.


 1-11-2020 Theo Pieter de Jong

Video van Theo Pieter - met ook veel dank aan Maria Baan die zijn dienst vanmorgen wilde overnemen.

 

Klik hier om te vergroten

-----1-11-2020 Frans en Tjapkolina Zevenbergen
Geweldig dat jullie deze baby kunnen en mogen opvangen. We hopen dat het in goede gezondheid een tijdje bij jullie mag opgroeien. Heel veel sterkte met deze moeilijke taak.


29-10-2020 Paul Haver

HipHelpt Ede zoekt vrijwillers.
Landelijk wordt de door HipHelpt ontwikkelde formule en database onderhouden en bijgehouden. Lokaal heeft Ede een HipHelpt Ede als onderdeel van het diaconaal platform Ede waar wij als PGE ook lid van zijn.
Bij HipHelpt staan vrijwilligers ingeschreven, die bereid zijn een ander met een kleine klus of dienst te helpen. We zoeken een hulpbieder, die vrij dicht in de buurt van de hulpvrager woont. Een soort burenhulp, dus. Je kan zelf aangeven wanneer je beschikbaar bent, een ochtend of middag dat bepaal jezelf en zo word je ook geregistreerd.
Mensen met een hulpvraag of hun hulpverlener de hulpvraag indienen via de website. HipHelpt Ede zoekt een geschikte koppeling bij de hulpaanvraag. Daarbij is de soort vraag, het profiel van de hulpvrager en hulpbieder zo mogelijk dicht bij elkaar in de buurt leidend voor koppeling. De hulpvraag kan worden ingediend als je geen sociaal netwerk (familie of vrienden) hebt om je te helpen en geen geld om de hulp te betalen.
Ook vrijwilliger worden neem contact op met HipHelpt 071-2032485 of info@hiphelpt.nl. Natuurlijk kan dat ook via diaconie@beatrixkerk.nl.
Groet Paul Haver.


27-10-2020 Theo Pieter de Jong

Dag mensen, wat bijzonder dat er zondag in de kerk voor Maarten en mij gebeden is....! Inderdaad, een bijzondere tijd voor ons en een spannende week. In de afgelopen week ontvingen we opeens een telefoontje van de Pleegzorg dat er zeer waarschijnlijk een kindje bij ons geplaatst zal worden. Veel te regelen nu...! Als het kindje er is zal ik het uiteraard direct laten weten. Bedankt voor alle meeleven en betrokkenheid, dat doet goed! Ook een hartelijke groet van Maarten, Theo Pieter.


25-10-2020 Bericht van Buurtkring Rembrandtlaan

Vanmorgen tijdens de voorbeden in de Eredienst vernamen we als Buurtkring “Rembrandtlaan”, dat onze leden Piet en Diny van der Hagen-Meurs in het brandwondencentrum verbleven. Een grote schrik voor ons, omdat we niet wisten wat er precies aan de hand was. Na onderlinge contacten en overleg met de naaste familie weten we de toedracht van dit verdrietige bericht en willen we dit ook graag met de gemeente delen. Hoe meer gemeenteleden hen in hun gebeden willen opdragen hoe beter dit voor hen zal zijn. Zoals u weet zijn Diny en Piet in september gelukkig getrouwd nadat hun huwelijk in mei al was uitgesteld. Hun huwelijksfoto is nog steeds terug te zien op dit Kerkplein (25 september). Afgelopen woensdag wilden zij voor het eerst gaan varen met de boot, die ze onlangs hebben gekocht. Bij de voorbereidingen voor het vertrek was Diny in de kajuit aanwezig toen er door een ondeugdelijke gasleiding een ontploffing en brand ontstaan. Piet, die op het dek was, heeft haar leven gered door haar door de vlammen heen uit de kajuit te helpen, zodat ze direct in het water kon springen. Hierdoor zijn de vlammen gedoofd en is erger leed voorkomen. Hij heeft daarbij zelf brandwonden aan zijn armen opgelopen. Ze zijn per ambulance overgebracht naar Beverwijk, waar Diny eerst op de IC is behandeld. Zij heeft ernstige brandwonden aan haar armen en gezicht opgelopen. “Het is vreselijk om haar zo te zien en de details te horen” zo vertelt haar dochter. Nu liggen zij samen op één kamer en gelukkig zijn ze goed aanspreekbaar, maar hebben ze wel een trauma opgelopen. En vervolgt haar dochter “Maar ze hebben elkaar en dat is fijn”. Maandag of dinsdag mag Piet het brandwondencentrum verlaten, maar hij blijft wel bij Diny in de buurt. Hij kan in het familiehuis aan de overkant van het ziekenhuis logeren. Het is een troost om te weten: “dat op bergen en in dalen, ja overal is God”. Hopelijk weten we als Wijkgemeente met elkaar wegen te vinden om hen in deze zware periode van hun leven terzijde te staan. Brandwondencentrum, Rode Kruis ziekenhuis, t.a.v. Fam. Van der Hagen kamer 220, Vondellaan 13 1942 LE Beverwijk.


25-10-2020 Emmy en Gerrit Jan Osnabrugge

Morge allemaal, vanochtend mogen mee “Zoomen”, helaas nog zonder camera en microfoon, dus wat te doen deze week! Fijn om wat bekende gezichten te mogen zien, zoals Cor, ons kerkmaatje! Fijne zondag en tot volgende week, Emmy en Gerrit Jan.


19-10-2020  Paul Haver

De dag van de mantelzorg is 10 op november as. Men kan opgeven tot 2 november as. Hoor graag van jullie Groeten, Paul Haver.

Klik om te vergroten


18-10-2020 Dik van Oeveren

Vandaag voor het eerst Zoomen op zondag. Een echt geslaagd initiatief in deze tijd waar iedereen elkaar minder ontmoet. In kleine groepjes napraten over de dienst of gewoon een beetje bijkletsen, en in gesprek gaan met mensen die je wel kent maar eigenlijk nooit echt spreekt. Het plan is om het volgende week weer te doen. Houd de wijkbrief, website en je inbox in de gaten.


18-10-2020 Geurt de Geit

Wat een fijne preek hebben wij vanmorgen mogen beluisteren onze dank hiervoor.


18-10-2020 Cor Gootjes

Het is even wennen, maar ook heeft het potentie. Goed initiatief!!


17-10-2020 Beamteam

Aangepaste tekst van lied 1003. Stil is de straat. Dit lied zal voor de dienst van aanstaande zondag gezongen worden, wordt niet getoond op de beamer.

1. Stil is de straat. Overal mensen in huizen verdwenen,
Even een luide sirene. Stil is de straat overal.

Refrein:
Komt er, God, een nieuwe morgen als een teken van Uw trouw,
Worden wij bevrijd van zorgen? God, kom gauw.

2. Klassen, kantoren zijn leeg. Thuis moeten werken of leren,
hoe alles organiseren? Klassen, kantoren zijn leeg.

Refrein:

3. Mensen zijn bang overal. Ieder op afstand gehouden
ben je niet ziek of verkouden? Mensen zijn bang overal.

Refrein:

4. Mensen gebonden aan huis, puzzels of brieven of boeken.
Bellen, maar niemand bezoeken. Mensen gebonden aan huis.

Refrein:

5. Veel in ons leven valt stil. Doorgaan en ‘s nachts liggen malen:
kan ik nog alles betalen? Veel in ons leven valt stil.

Refrein:

6. Stil is de straat. Overal mensen in huizen verdwenen,
even een luide sirene. Stil is de straat overal.


16-10-2020 Gert Kamphuis

Zoals u in de wijkbrief heeft kunnen lezen zijn we met ingang van dit seizoen gestart met iets nieuws in de kerk: kerkmaatjes voor nieuwe gemeenteleden. Inmiddels heb ik 4 nieuwe leden (families) mogen verbinden met een kerkmaatje. Maar we heb meer maatjes nodig om alle nieuwe leden blij te kunnen maken. Zeker in deze tijd is het mooi dit voor elkaar te kunnen organiseren. Vandaar ook hier de oproep. Wordt u/ word jij kerkmaatje? Iedereen mag zich aanmelden! Ik ben bereikbaar op: gl.kamphuis@xs4all.nl en 0318 623467.


16-10-2020 Theo Pieter de Jong

Hierbij 2 leuke links om even te bekijken! En geef het door...! 

https://www.edestad.nl/deeljenieuws/lokaal/370186/mantelzorgcompliment-2020

https://centrede.nl/berichten/mantelzorgcompliment-2020


14-10-2020 Theo Pieter de Jong

Zie bijgevoegd filmpje als uitnodiging voor komende zondag ná de dienst...! Zoomen op zondag... doe je mee? Hartelijke groet!

 

Klik hier om te vergroten


11-10-2020 Anja Mulder-Prinsen

Psalm 130, zo ontroerend, zo troostrijk en zo mooi gezongen.... Gr. Anja Mulder-Prinsen.


11-10-2020 Els Hoogendoorn

Wat een prachtige dienst met mooie liederen en een fijne preek. Doopouders van harte gefeliciteerd en Gods zegen gewenst.


9-10-2020 Frans en Tjapkolina Zevenbergen

Wij hebben na de koffie op vrijdagmorgen heerlijk naar dit muzikaal duo geluisterd. Onze complimenten Theo Pieter en Maarten.


6-10-2020 Janny Westmaas

Inderdaad prachtig gezongen deze mooie psalm door Jigdaljahu o.lv. Bert Noteboom. Onze vorige dirigent van Fiducia. Ik heb hem destijds aan mogen nemen als dirigent. Een fijne dirigent en een prachtig mens en begenadigd spreker.


6-10-2020 Ds. Theo Pieter de Jong

Bezig met de exegese voor een preek luister ik meestal op de achtergrond psalmen. Al jaren kende ik deze ontroerend mooie versie van psalm 130 (de profundis...) en zing 'm zo uit het hoofd mee. Maar deze mooie versie van een koor wat ik niet kende, die het tijdens de lock-down thuis samen opgenomen heeft hoorde ik voor het eerst. Het voelt bijna een beetje als een Corona-Kyrië... Ik deel het graag met jullie allemaal. Blijf vooral de psalmen bidden en zingen...!

 

Klik hier om te vergroten


6-10-2020 Janny Westmaas

Wat een verrassing om tijdens de afgelopen slapeloze nacht te ontdekken dat 'koffie met noten' weer is opgenomen. Heel zachtjes de mooie liederen meegezongen. Zo kom ik de nacht dan toch nog weer goed door. Dankjulliewel Maarten en Theo Pieter....


 5-10-2020 Theo Pieter de Jong Koffie met noten

Hierbij een nieuwe koffie met noten, in de week tegen eenzaamheid.

 

Klik hier om te vergroten

Overzicht van de liederen:

Klik om te vergroten


28-09-2020 Anny Gootjes

Wat een bijzondere prestatie hebben jullie neergezet met deze Evensong Tineke, Betty, Henk, Theo Pieter, Maarten en Margret! ’s Morgens horen dat het geplande Ensemble niet kon komen en dan om 17.00 uur een goede, in wisselende samenstelling uitgevoerde dienst neer te zetten! Dat heeft veel inspanning gekost met een mooi resultaat. Geweldig bedankt!


27-09-2020 Paul Nagtegaal Reactie op de preek

“Is Christus in staat de gemeente leden allemaal bij elkaar te houden“ en niet alleen een bepaalde kerngroep “Laat de doden hun doden begraven”. Analoog hier aan laat de 80 jarigen hun ouderen begraven uitgezonderd als je in “DE groep “ past. Denk hier eens over na. Groeten.


25-09-2020  Piet van der Hagen en Diny Meurs-van der Hagen

Op een mooie dag 10-09-2020 zijn wij getrouwd gelukkig kon het deze dag wel door gaan. We moesten het 20-05-2020 cancelen ivb met de Corona. We hebben een prachtige trouwdag gehad. Mooie foto's in de natuur gemaakt met de zon die zo mooi door de bomen straalde. Buiten getrouwd bij 't Hoefslag in Barneveld. Met de touringcar vol kinderen, kleinkinderen en gasten naar de Beatrixkerk gereden. Theo Pieter ging ons voor in onze trouwdienst. Ook zou er het Maanderzandkoor zingen. Omdat het koor vanwege Corona niet kon zingen waren er 4 zangers van het koor bereid om alle liederen voor ons te zingen onderleiding van Piet Poot. Het was een prachtige trouwdienst. Daarna naar de feestlocatie om ons bruiloftsfeest te kunnen vieren. Voor ons was het een dag om nooit meer te vergeten.

Klik om te vergroten


 20-09-2020 Marianne Homburg

Vanmorgen een mooie preek gehoord van dominee ’t Hoen over Vrede. Afgelopen donderdag 17 september 2020 waren we op de heide en zagen mede door de prachtige weersomstandigheden, een prachtige parachutisten luchtlanding. Helaas mocht de officiële luchtlanding niet doorgaan i.v.m. de corona beperkingen. We hebben een paar mooie foto’s kunnen maken die we hier graag met u willen delen. Allen een mooie week gewenst!! Groeten van Annemarie en Marianne.

Klik om te vergroten

Klik om te vergroten


 17-09-2020 Hanna van den Berg

Afgelopen vrijdag en zaterdag heeft op de parkeerplaats van de kerk een grote autowasactie plaatsgevonden voor Eva. Ik kan niet anders dan zeggen dat het een enorm succes geweest is! Het was mooi om te zien hoeveel mensen langs zijn gekomen om hun auto te laten wassen, te genieten van iets te drinken met wat lekkers, of om op een andere manier een bijdrage te doen. Het raakt me echt om te zien hoeveel lieve en enthousiaste mensen dit weekend zijn langsgekomen. Ik had van te voren niet durven dromen dat het zo goed zou lopen! Daarom kan ik met blijdschap mededelen dat er bij deze actie een prachtig bedrag van €1568,13 is opgebracht! Ik wil alle mensen die bij deze actie geholpen hebben als autowassers en als bakkers, die langsgekomen zijn voor de actie, of die op een andere manier gesteund hebben, hartelijk bedanken. Zonder jullie was dit niet gelukt! En wat is het mooi om op deze manier met z'n allen samen te mogen hebben gewerkt om Eva weer een toekomst te geven!

Klik om te vergroten

Klik om te vergroten

Klik om te vergroten


14-09-2020 Clari en Ab Koskamp

Gistermorgen is er afscheid genomen van de ambtsdragers, die na een periode van vier jaar (of langer) een stapje terug mochten doen. We willen jullie hartelijk danken voor al het werk, jullie betrokkenheid en liefde voor de Beatrixkerkgemeente, maar bovenal voor jullie liefde voor God. Ook zijn we dankbaar voor de nieuwe mensen die hun tijd en inzet willen geven voor het werk in de kerk, dat op hen wacht. Onze gelukwensen en Zegen voor de toekomst.


5-09-2020 Hanna van den Berg

Eva, een vriendin van mij, is ernstig ziek en heeft een levensreddende operatie in Barcelona nodig. Haar verhaal is te lezen op www.geefevatoekomst.nl .De kosten voor deze operatie zijn ontzettend hoog en daarom heb ik een autowasactie opgezet om Eva hierbij te helpen. 11 en 12 september ga ik, met behulp van allerlei jeugdleden van de kerk en andere kennissen, auto's wassen voor het goede doel. Terwijl wij uw auto wassen, kunt u voor een kleine bijdrage genieten van een kopje koffie of thee met wat lekkers erbij. Alle informatie is te vinden op bijgevoegde flyer. Het zou geweldig zijn als ook u langskomt om uw auto te wassen, zodat we samen Eva weer een toekomst kunnen geven! Daarnaast heb ik nog mensen nodig die voor dit weekend iets lekkers kunnen bakken voor de actie. Dat mag van alles zijn! Mocht u op deze manier ook willen bijdragen aan de actie, zou dat ongelofelijk fijn zijn! Opgeven kan door even een mailtje sturen naar woudie67@upcmail.nl.
Ik hoop u terug te zien op 11 of 12 september! Hartelijke groet, Hanna van den Berg.

Klik om te vergroten


5-09-2020 Betty de Jong

A.s. maandag (7 sept) is het 1e avondgebed van het seizoen in één van de zalen van de Beatrixkerk van 19.15 uur tot 19.45 uur. En verder zoals gewoonlijk elke 1e en 3e maandag van de maand. Wees welkom om mee te bidden, hardop of zacht vanuit je hart.03-09-2020 Aart de Zeeuw: wijkbrief

Pieter Westmaas, het printteam en de web redactie zijn er weer klaar voor. Op 4 september verschijnt de eerste wijkbrief weer na het zomerreces. Misschien wel eens goed te benoemen, wie er allemaal betrokken zijn bij het tot stand komen van de wijkbrief. Allereerst natuurlijk u, die de kopij aanlevert. Pieter Westmaas (redactie, zie foto) zorgt voor het verwerken van de kopij en de opmaak. Een hele klus, het moet precies passen, en Pieter doet geen concessies aan de lay-out. Het concept exemplaar wordt door verschillende mensen bekeken en de definitieve versie wordt vervolgens aangeboden aan het printteam en de web redactie. Het printteam zorgt vervolgens voor het printen op vrijdagmorgen. Het printteam bestaat uit Koos van Veldhuizen, Ko Kuperus, Henk Lam, Arie Huttinga en Aart de Zeeuw. Er wordt met een rooster gewerkt. Tussen 9:30 en 10:30 kunt U een exemplaar van de wijkbrief ophalen bij de Beatrixkerk (om b.v. uit de delen aan die gemeenteleden, die de wijkbrief niet digitaal ontvangen). Ook wordt op vrijdagmorgen de wijkbrief via de mail naar meer dan 430 adressen verstuurd. Dit wordt verzorgd door de web redactie (ondergetekende). Veel leesplezier toegewenst! Met vriendelijke groeten, Aart de Zeeuw.

Klik om te vergroten


3-09-2020 Betty de Jong

Vanaf 3 setember is elke donderdagochtend van 10.00 uur tot 11.30 uur de kerk weer open. Wees welkom voor een gesprek of gebed.


 3-09-2020 Menno Sportel

Uitnodigings filmpje catechese.

 

Klik hier om te vergroten


30-08-2020 Aart de Zeeuw

Bij het uitzenden van de kerkdienst via kerkdienst gemist vanmorgen is door een techniech probleem een gedeelte van het geluid weggevallen. Wij hebben de dienst opnieuw op kerkdienst gemist geplaatst, zodat de complete uitzending weer beschikbaar is.


23-08-2020 Bep en Leen Bal

Vanuit Duitsland hebben we twee keer de kerkdienst mogen meemaken! Vanochtend een dringende oproep om samen gemeente te zijn en om naar elkaar om te zien. Daar mogen we met Gods hulp aan werken en voor bidden.We hebben eerst nog een gedeelte van een katholieke dienst gezien uit Beieren. Met een bemoedigende preek, hij begon ook met de liefde van Christus en dat Jezus is gestorven voor onze zonden en opgestaan en dat we daaruit mogen leven! Een prachtige barokke kerk met aardig wat mensen in de kerk, een cantorij fantastisch maar wat ons het meeste aansprak dat we alles mee konden maken! En daarna onze Beatrixkerk, we hebben alleen de dominee en de ouderling gezien en vaag de leden van de cantorij. En dan in deze tijd van corona dat je elkaar zo graag weer wil ontmoeten! Het is zo afstandelijk dat moet toch anders kunnen, samen kerk zijn gaat zo niet lukken. En wie weet hoe lang het nog gaat duren. Wordt de privacy niet te ver doorgevoerd, zijn we niet allen lid van de gemeente? We hopen dat er meer zichtbaarheid komt en wensen ieder veel wijsheid en zegen, geduld en liefde toe. Volgende week hopen we er weer te zijn en genieten tot zaterdag van de rust en ruimte in Duitsland. Hartelijke groet van Bep en Leen Bal.


12-08-2020 Diane de Heer

Voor alle kinderen:
Wat lijkt het ons leuk om aan iedereen te laten zien wat voor een leuke dingen jullie allemaal doen tijdens de zomervakantie. Dus.. stuur je aller leukste, meest gezellige of gekste vakantiefoto, voor de 28ste naar kindernevendienst.beatrix@gmail.com en dan kunnen we op 31 augustus allemaal naar een mooi filmpje kijken! Geniet nog even van de laatste week zomervakantie!
Groetjes van Diane de Heer.

Klik om te vergroten


16-08-2020 John Luiten

Vandaag 16 augustus is het zover; Stijn Luiten gaat verhuizen naar Goes. Hij gaat hier zijn opleiding in de gehandicapten/ouderenzorg vervolgen. Stijn heeft al een aantal vrienden in Goes dus hij zal niet alleen starten. Het is misschien leuk dat je een kaartje stuurt. Het adres is Carterlaan 15, 4463 WX Goes. We gaan hem zeker missen.


14-08-2020 Johan Walsweer

Wij zouden u niet graag willen missen!
Het veelzijdige programma van Bespreek het Samen, seizoen 2020 – 2021 is klaar en ligt op u te wachten.
Een prachtig, veelzijdig en ruim aanbod met zeer uiteenlopende evenementen.
Denk hierbij aan onderwerpen zoals:
Jonge ouders en geloofsopvoeding;
Fascinerende films bekijken en daarover met elkaar in gesprek gaan;
Hij gelooft, zij niet;
Bidden hoe doe je dat?;
Lezingen met muziek;
En nog veel meer………
Voor het volledige programma, bijna 90 evenementen, verwijzen wij u graag naar de website: www.bespreekhetsamen-ede.nl waar u zich tevens, voor 7 september, digitaal kunt aanmelden.


 8-08-2020 Hanna van den Berg (crowdfundingsactie Eva Peelen)

Beste gemeente,

Graag wil ik even jullie aandacht vragen voor het volgende. Op de basisschool ben ik jarenlang ontzettend goed bevriend geweest met Eva. Eva is nu achttien jaar. Ze was een gezellige, spontane meid die overal bij betrokken was: haar sport, de kerk en haar vriendengroep; ze stond midden in het leven. Tot vijf jaar geleden: Eva werd ziek. Momenteel verblijft ze 24 uur per dag, 7 dagen per week in een donkere, prikkelarme kamer. Ze kan vrijwel niets meer. Door haar ziekte, CCI en AAI, worden haar vitale functies aangetast.
Hier kan alleen verandering in komen door middel van een operatie, die in Europa door slechts 1 neurochirurg wordt uitgevoerd: dokter Gilete uit Barcelona. Er is weer perspectief, want met deze operatie kunnen haar zwakke nekwervels vastgezet worden. Helaas wordt deze levensreddende operatie, waar in totaal 125.000 euro voor nodig is, niet vergoed door de zorgverzekeraar. Daarom heeft haar familie een crowdfunding opgezet om deze operatie te bekostigen, zodat Eva haar toekomst terug krijgt. Helpt u mee?

Op haar website is alle informatie te vinden: www.geefevatoekomst.nl. De pagina voor donaties is hier te vinden: www.geefevatoekomst.nl/doneren.
Helpt ook u mee om Eva weer een toekomst te geven?
Alvast bedankt,
Hartelijke groet,
Hanna van den Berg. 


30-07-2020 Astrid Cabout

Dankbaar voor zijn leven is hij waardig heengegaan: Piet Cabout, Maanderweg 4-8.
Zondagmiddag 26 juli is hij in het bijzijn van zijn dochter gestorven. Vrijdag 31 juli zal de begrafenis in besloten kring plaatsvinden.
Omdat er Liefde is
bestaat er geen voorbij.
In alle eeuwigheid ben jij.


29-07-2020 Ds. Theo Pieter de Jomg

Dag mensen, op de valreep van m'n vakantie nog even een nieuw vlogje.

 

Klik hier om te vergroten


29-07-2020 Ds. Theo Pieter de Jomg

Vlogje "Vliegende reporte gezocht"

 

Klik hier om te vergroten


 25-07-2020 Elze Onnink

Dominee Beer mist jullie!!

 

Klik hier om te vergroten


21-07-2020 Paul Haver

Inzamelactie oude mobieltjes voor Kerk in Actie.
Steeds meer kerken, scholen en bedrijven doen mee met de inzamelingsactie van Kerk in Actie voor oude mobieltjes. Inspanning loont en vele handen maken licht werk. Ook wij als diaconie van de Beatrixkerk gaan meedoen aan deze actie in de maanden juli en augustus. Vanaf 1 juli staat er achter in de Beatrixkerk een groene inzamel box waar u uw oude mobieltje in kunt deponeren. Niet in de gelegenheid om naar de kerk te gaan, geen probleem, wij halen uw oude mobieltje op. Stuur een mailtje naar diaconie@beatrixkerk of bel 06-53665368 en wij maken een afspraak met u om het mobieltje op te halen. 


21-07-2020 Anton Kanis

Zondagmorgen 19 juli speelde ik voor en na de dienst een aantal bewerkingen van Dick Sanderman over lied 416 'Ga met God en hij zal met u zijn'. Tijdens de kerkdienst kon ik daar natuurlijk geen toelichting op geven. Toch is het leuk om er wat meer over te vertellen:
De eerste bewerking vóór de dienst begon met een aantal akkoorden waarin het begin van de melodie van het lied te horen was. Dat waren 2 x 3 STIJGENDE akkoorden.

De bewerking die ik na de dienst speelde (waarin ook de melodie van psalm 134 'Gij dienaars aan de Heer gewijd', of zo u wilt lied 363 'Dat 's Heren zegen op u daal' ' verwerkt was), startte met 2 x 3 DALENDE akkoorden, waarin het begin van de slotregel van psalm 134 te herkennen was. Eigenlijk de omkering dus van het begin van de eerste bewerking.

Omdat ik een opmerking over het orgelspel kreeg, leek het me leuk, dit aan u door te geven. Op kerkdienstgemist kunt u dit eventueel nog eens te beluisteren.

Ik heb het ook zeer gewaardeerd, dat de mensen in de kerk na de dienst in STILTE bleven luisteren naar dit orgelspel. ;-)

Hartelijke groet, Anton Kanis.


16-07-2020 Marien Bakker

Welkom in de Beatrixkerk… Deze rubriek kunt U voortaan vinden op de home pagina van deze website.


13-07-2020Theo Pieter de Jong

Per abuis is afgelopen zondag bij de berichten van overlijden niet vermeld dat ook de dienst voorafgaande aan de begrafenis van Francien Hoogendoorn donderdag (vanwege beperkende maatregelen rondom het Corona-virus) in familiekring zal plaatsvinden. Eventuele blijken van medeleven kunnen gestuurd worden naar fam. Hoogendoorn Verhuellpark 4, 6717 JX Ede. Bedankt! Theo Pieter de Jong.


13-07-2020 Margret Spelt

Beste gemeenteleden,

Op woensdag 15 juli is de laatste cantorijvesper. We vonden het fijn om de cantorijvespers met elkaar en met u te kunnen doen in de afgelopen maanden. Graag bedanken we als cantorij ook de mensen die achter de schermen hebben geholpen om dit mogelijk te maken! In de laatste vesper staat Psalm 91 centraal: 'Hij vertrouwt je toe aan zijn engelen...' In de voorbeden, dit keer geschreven door één van onze zangers, denken we in het bijzonder aan hen die het moeilijk hebben in deze periode.

Componist Felix Mendelssohn Bartholdy schreef over Psalm 91, 11-12 een indrukwekkend 8-stemmig (!) motet:
Denn er hat seinen Engeln befohlen über dir,
dass sie dich behüten auf allen deinen Wegen,
dass sie dich auf den Händen tragen und du
deinen Fuß nicht an einem Stein stoßest.

We groeten u met deze prachtige muziek en wensen u allen een goede zomer!

Klik hier om te vergroten


12-07-2020 Aart de Zeeuw: kinderfilmpje kindernevendienst

Hierbij het filmpje van de kindernevendienst van zondag 12 juli. Op www.bijbelbasics.nl kan je alle werkbladen vinden die bij het bijbelverhaal horen. Veel plezier als jullie daarmee aan de slag gaan! 

 

Klik hier om te vergroten


11-07-2020 Theo Pieter de Jong

Een hartelijke groet met muzikale groet... Hopend dat we spoedig weer samen mogen zingen samen, tot Gods eer en vreugde van ons hart. Houd moed. Heb lief. Theo Pieter.

 

Klik hier om te vergroten


10-07-2020 Yvonne Rietberg

Slotavond jonge doopouders. Afgelopen maandag hadden we met de ouders van Verlangen naar meer na lange tijd weer een prettig weerzien. Onder het genot van een hapje en drankje was het fijn om elkaar weer te ontmoeten en bij te praten. Allemaal een hele goede en gezonde zomerperiode gewenst. Noor, Minke, Theo-Pieter en Yvonne.

Klik om te vergroten

Klik om te vergroten

Klik om te vergroten

Klik om te vergroten


9-07-2020 Marien Bakker

Omdat de Wijkbrief de komende twee maanden met vakantie is vormt het Kerkplein voor mij een mooie gelegenheid om de gastpredikanten welkom te heten. Ook kan ik u hiermee op de hoogte houden van wat er zich zoal rond Liturgie en Eredienst afspeelt. Afgelopen zondag was het weer een bijzondere dienst. Niet in het minst omdat de doop van onze kleinzoon Theo plaatsvond tezamen met Esmée van Limbeek, waarbij er voor het eerst ook weer ruim 80 mensen live in de dienst aanwezig waren. Het was heel ontroerend om de zang van Rebecca, Tineke en Menno weer live te mogen horen onder begeleiding van het orgel, de piano en ander instrumenten. Theo en Esmée droegen ieder op een eigen wijze ook aardig hieraan bij. Deze dienst was tevens de laatste themadienst in het kader van ons jaarthema “Leer ons bidden”, waarbij ditmaal de Zegen van het gebed centraal stond. Ds. Theo Pieter de Jong leert ons dat het een Zegen is dat we mogen bidden, omdat we het als gelovigen niet makkelijker hebben dan anderen. We hebben als Christenen een strijd te voeren tegen het kwaad in de wereld, tegen ziektes en ongerechtigheid. In het Bijbelboek Efeze spreekt Paulus over de wapenrusting aantrekken; We worden wakker geschud om deel te nemen aan de strijd; We hoeven ons niet neer te leggen bij het kwaad; we gaan voor de zege, de overwinning. En God is ons nabij in de strijd zo lezen we ook in Efeze “laat je bij het bidden leiden door de Geest” i.p.v. je laten leiden door eigen hartstochten en ambities. We mogen God hierom bidden en we krijgen van God “het zwaard van de Geest” en dat zijn “Gods woorden”. Dat is de Zegen van het gebed die we mogen ontvangen. We moeten ook onze kinderen leren om staande te blijven in deze strijd. Door de doop zijn Esmée en Theo ook kinderen van God; een teken van Hoop voor Gods kerk.
Zondag gaat ds. Dirk-Jan Lagerweij weer voor in de dienst. Hij heeft aan het einde van de vorige eeuw onze wijkgemeente 4 jaar lang mogen dienen. Na het vertrek uit de Beatrixkerk in 2000 was hij jaren werkzaam aan de Theologische Universiteit in Kampen. Daarna diende hij o.a. de gemeente in Blokzijl. Momenteel is Dirk-Jan werkzaam in Zwolle. In de dienst lezen we uit Lukas 1:11 over de visser, die uitvoer om te gaan vissen. Daar gaat het tenslotte ook om binnen de kerk “het vissen van mensen”. Houdt u bij het verlaten van de kerk de 1,5 meter in de gaten?

Wellicht hoort u dat de tonen van het orgel zuiverder zijn, want het orgel is afgelopen week opnieuw gestemd. Een hele klus ieder jaar weer voor onze organisten en de orgelstemmer. Op zondag 26 juli zal de overstapdienst plaatsvinden. Dan staan we stil bij en met de kinderen, die overgaan van Kerk op Schoot, naar Kindernevendienst of Jeugdkerk. Allen een feestelijke en zegenrijke dienst toegewenst en een goede week. Taakgroep Liturgie en Eredienst, Marien Bakker.


7-07-2020 Marien Bakker

Om na 4 maanden weer terug te zijn in een Eredienst in de Beatrixkerk is een verademing. Letterlijk doordat de brede gangpaden een gevoel van ruimte en lucht geven en figuurlijk omdat we weer terug zijn bij het echte, het vertrouwde. De zang en de muziek van het orgel en de band klinken veel mooier dan door de boxjes van de tablet of de TV thuis. Het komt echt bij je binnen. Als u/jij het nog niet hebt meegemaakt dan is er nu ruim de gelegenheid om het eens te proberen. Sinds zondag kunnen we met meer dan 80 gemeenteleden, op 10 lange rijen stoelen met ca. 8 personen, de diensten live in de kerkzaal meebeleven. Extra plaatsen zijn er nog op de galerij (zie foto). Alles vindt plaats in een ongedwongen sfeer van 1,5 meter. Helaas nog geen gemeentezang, pepermuntjes en de collectezak doorgeven. Even aanmelden via de ze website is genoeg. Ook de Jeugdkerk is weer van start gegaan. Vanaf 5 juli is wekelijks de oppasdienst in principe elke zondag weer open. Op de zondagen van 26 juli en 23 augustus is er weer kindernevendienst. Ouders met kinderen in die leeftijdsgroep zijn dan speciaal hartelijk welkom. Graag voor beide diensten dit telefonisch aanmelden en vermelden dat jullie graag gebruik willen maken van de Oppas- of Kindernevendienst op 06-13438955 (maandag t/m woensdag van 17.00-19.30 uur). Marien Bakker namens Werkgroep Opstart Beatrixkerk.

Klik om te vergroten


6-07-2020 Johan Huizinga

Vrijdagmiddag 3 juli hebben Josje (de Bondt) en Sieb (Wijma) in een feestelijke bijeenkomst in de raadzaal van het Gemeentehuis hun koninklijke onderscheiding uitgereikt gekregen. Door de corona crisis kon dit in april niet doorgaan. Maar even zo goed zaten er terecht 2 trotse mensen in de zaal om nu toch echt gedecoreerd te worden. Bijgaande foto getuigd daarvan Josje en Sieb nogmaals van harte gefeliciteerd hiermee, jullie hebben het verdiend en draag met trots het kleine insigne die er bij hoort. Johan.

Klik om te vergroten


5-07-2020 Tineke en Peter de Graaf

Wat een voorrecht om na 5 maanden de dienst in de Beatrixkerk, in de kerk, weer samen mee te mogen maken, en dan ook nog een doopdienst. Het was, wat de dominee zei, een ontroering die door ons heen ging. Dankbaar en blij dat we toch weer samen konden gaan. Er werden prachtige liederen gezongen, wat ik wel ontzettend miste: het meezingen in de dienst. Hopelijk mag dat ook weer in het komende jaar. Tot die tijd zing ik thuis wel, tijdens het koken en bij de kerkdiensten-online. Uit Hem, door Hem en tot Hem zijn alle dingen. Hem zij de Heerlijkheid tot in Eeuwigheid!! Die tekst geld nog steeds, ook na ruim 43 jaren kerken in de Beatrixkerk. Met hartelijke groeten Tineke en Peter de Graaf.


5-07-2020 Jan en Alice Bakker

Hallo allemaal, Jan is weer thuis na de operatie, en nu op naar herstel. Bedankt voor de vele appjes, kaartjes, mailtjes en het warme medeleven. Dat voelt goed. Ook weer bedankt voor de prachtige dienst en de doop ouders gefeliciteerd. Hartelijke groet, Jan en Alice Bakker.


5-07-2020 Aart de Zeeuw: kinderfilmpje kindernevendienst

Hierbij het filmpje van de kindernevendienst van zondag 7 juli. Op www.bijbelbasics.nl kan je alle werkbladen vinden die bij het bijbelverhaal horen. Veel plezier als jullie daarmee aan de slag gaan! 

 

Klik hier om te vergroten


3-07-2020 Emmy en Gerrit Jan van Osnabrugge – Roosjen

Bloedprikken op het Beatrixpark en dan even de kerk binnenlopen, die is donderdags toch tot 12:00 uur open! Een warm welkom geheten door een dame voor een “gesprek en gebed” en onze dominee. Ik wordt aangesproken met: We kennen U niet, waarop het volgende antwoordt komt: "Jawel, maar niet echt in persoonlijke kennismaking in deze vreemde tijden, maar U komt vandaag om 15:15 uur bij ons thuis". Klopt, nu weet ik het weer, eindelijk zien we elkaar in de ogen en er volgt een geanimeerd gesprek tot ver na het middag uur en wordt later thuis met mijn vrouw naadloos voortgezet. Met recht eindelijk in elkaars ogen kijken en niet meer alleen via het PC scherm, bedankt dominee. Emmy en Gerrit Jan van Osnabrugge – Roosjen


30-06-2020 Joke Ton

Hallo gemeenteleden, Bij deze de foto's van onze afsluiting van de club Onbeperkt Geloven. Aangezien er 3 jongeren gaan verhuizen, heb ik voor de jongeren een kledinghanger als cadeautje voor hun nieuwe huis gemaakt. Voor ieder een kaart en een traktatie om het seizoen af te sluiten. We hopen volgend jaar weer verder te kunnen met dit mooie initiatief. Wij wensen u namens de club veel gezondheid, veiligheid, dankbaarheid en Gods liefde en kracht in deze moeilijke tijd. Groetjes, Erwin, Stijn Joke.

 

Klik hier om te vergroten


28-06-2020 Gerie van Holland.

Evert van Donkelaar zit al 2 weken thuis met rugklachten en zou het leuk vinden om een kaartje of een bezoekje te ontvangen. Adres: Evert van Donkelaar, Bospoort 4G 6711 BW Ede. Alvast bedankt. Groetjes, Gerie van Holland.


25-06-2020 Anny Gootjes

Sinds afgelopen weekend zijn er al 35 mensen die de enquête "Evaluatie jaarthema" hebben ingevuld. Een goed begin! Graag willen we ook jouw reactie nog ontvangen. Er is nog ruim een week de tijd voor... Klik hier voor de enquête. Anny Gootjes.


24-06-2020 Paul Haver

Beste gemeenteleden, tijdens de Coronacrisis blijven de dak- en thuislozen in Ede in beeld bij streetpastor Max. Hij staat in deze tijd met een fietskar drie keer per week in het centrum om broodjes en koffie uit te delen. Zo kan er op een prettige manier contact zijn. Hoe tof is dat! De kar staat op het Marktplein op maandag, woensdag en vrijdag van 12 tot 13/13.30 uur. Daarnaast worden er elke dinsdag en donderdag in de Meet-Inn maaltijden gemaakt, per stuk verpakt en kunnen de dak- en thuislozen ze daar ophalen. Omdat dit allemaal heel goed loopt, zijn er meer mensen nodig om hiermee door te kunnen gaan:

• Wie vindt het leuk en mooi om samen met een vaste vrijwilliger broodjes uit te delen? Het is een heel laagdrempelige manier om in aanraking te komen met deze mensen.

• Wie houdt er van koken? Wil je je daarvoor inzetten?

Je kunt meer informatie vragen aan Paul Haver (0653665368) of Lenneke van Maren (0624517571). Je kunt ook de website bezoeken: http://www.pastormax.nl/ en/of http://www.streetpastor.nl/. Max heeft op zijn website de volgende tekst staan, Jesaja 58:10:

‘Wanneer je de hongerige schenkt wat je zelf nodig hebt
En de verdrukte gul onthaalt,
Dan zal je licht in het donker schijnen
Je duisternis wordt licht als het middaguur’


18-06-2020 Elly van Aggelen

De afgelopen tijd konden we meeleven met alle diensten in de kerk. Wat mooi om de predikanten, ambtsdragers, voorzangers en lectoren te horen en te zien. Sinds twee weken kunnen er weer meer mensen in de kerk bij de dienst op zondag. Maar vanuit huis blijven wij de diensten nog even volgen voorlopig en meelezen wat er allemaal gepubliceerd wordt. Dat kan dankzij het voortreffelijke werk van het beamteam, het videoteam en de webmaster. Heel hartelijk dank, Elly en Teun van Aggelen.


17-06-2020 Ds. Theo Pieter de Jomg

Vlogje open kerk.

 

Klik hier om te vergroten


13-06-2020 Ds. Theo Pieter de Jong

Zojuist bekijk ik even de orde voor de dienst van morgen. Bemoedigende lezingen en prachtige liederen. Vooral het lied na de verkondiging, zo op deze zondag tussen Doop en Avondmaal in... Allen een gezegende dienst toegewenst! ds. Theo Pieter.


11-06-2020 Edwin van der Eijk

Langs deze weg wil ik u allen danken voor de vele kaartjes, Appjes, telefoontjes en persoonlijk contact n.a.v. het dopen van mijn twee kleinkinderen Mila en Liv. Licht en warmte om ons heen, gevoelens van blijdschap en herinnering. Nogmaals heel veel dank van een trotse en zegenrijke opa/vader/ouderling.

Klik om te vergroten


8-06-2020 Greetje en Marien Bakker

Onze hartelijk felicitaties voor de doopouders: Remco en Kim van baby Mila Adriana, en voor: Dennis en Machteld voor baby Liv Bella en de verdere familie Van der Eijk. We vonden het een ontroerend mooie dienst, waarbij Verleden en Toekomst zo mooi bij elkaar kwamen. Allen heel veel Zegen gewenst met het opvoeden, het leren en ondersteunen van deze twee mooie meisjes.


8-06-2020 Anja Mulder-Prinsen

Beste doopouders, van harte gefeliciteerd met de doop van jullie dochters Liv en Mila. Veel geluk, liefde en een fijn leven gewenst voor jullie allen. Mooi dat opa Edwin zijn bijdrage heeft mogen leveren aan deze dienst. Hartelijke groet, Anja Mulder-Prinsen.


7-06-2020 Jan en Alice Bakker

Gefeliciteerd met de doop van jullie dochters Mila en Liv. Het was een prachtige dienst met lekker veel mooie liederen erin. Onderstaand beeld vond ik heel mooi. De hele dienst was trouwens mooi in beeld gebracht. Ook superleuk dat opa Edwin dit zo deed. Groeten allemaal, Jan en Alice.

Klik om te vergroten


7-06-2020 W.A. de Bruin

Beste doopouders, gefeliciteerd met de doop van jullie dochters Liv en Mila! Ik wens jullie veel geduld, liefde en Gods zegen toe in de geloofsopvoeding van deze twee mooie meisjes!

Klik om te vergroten


7-04-2020 Els Hoogendoorn.

Vanmorgen voor het eerst met mede kerkenraadsleden naar de kerk geweest. Heel fijn om elkaar te ontmoeten, de afstand blijft wel een dingetje. Daarbij heb ik het persoonlijk een gemis gevonden dat we niet mee mochten zingen (keuze van de predikant). Bloemen bij Nel Ringma gebracht, wat enorm is gewaardeerd, namens haar heel erg bedankt. Lieve groet Els Hoogendoorn.


04-06-2020 Fam. de Sterke, Epe

Afgelopen zondag, 1e pinksterdag, heeft onze zoon Lucas uit handen van Klaas Kopinga een bloemetje gekregen. Een actie vanuit de Beatrixkerk naar examenkandidaten. Lucas volgde zijn opleiding aan het Marnix College. Afgelopen schooljaar, met onze verhuizing naar Epe en daarna de corona tijd, was voor hem een intensief en zwaar jaar. Deze week heeft hij officieel te horen gekregen dat hij is geslaagd voor zijn vwo-eindexamen. Het doet ons goed dat er vanuit de Beatrixgemeente aan ons werd gedacht. Met een hartelijke groet vanuit Epe, familie de Sterke.

Klik om te vergroten

Klik om te vergroten


31-05-2020 Geke van Nieuwamerongen

Het was fijn om mee te bidden met Thy kingdom come. Ik wil graag iedereen bedanken die hieraan meegewerkt heeft. Fijn dat jullie je wilden inzetten hiervoor. Heel waardevol. Hartelijke groet, Geke van Nieuwamerongen.


31-05-2020 John Luiten

Vandaag, 1e pinksterdag , werd er aandacht geschonken aan diegene die dit jaar examen hebben gedaan. Jongeren uit onze gemeente, of daarbuiten, die een geweldige prestatie hebben geleverd. In deze tijd van corona is het niet mogelijk om ze live in de dienst in het zonnetje te zetten. Jongeren uit de Beatrix kerk hebben op zondag een roos en een kaart naar de examenkandidaten gebracht. De meesten horen donderdag of het zeker is dat ze hun diploma krijgen. Allemaal sterkte met het wachten op het verlossende telefoontje, of is het toch niet zo spannend? Jullie hebben er allemaal hard voor gewerkt. Gefeliciteerd namens de Beatrixkerk.

Klik om te vergroten

Klik om te vergroten


31-05-2020 Geke van Nieuwamerongen

Een mooie dienst was het vandaag met Pinksteren! Fijn dat Menno en Rebekka een prachtige muzikale bijdrage hebben verleend. Heerlijk om te horen. Ik ben dankbaar. We wensen iedereen hele fijne Pinksterdagen! Hartelijke groet, Geke van Nieuwamerongen.


31-05-2020 Hans en Betty van der Meulen-Hoogkamp.

Op deze Pinksterzondag willen wij graag onze huistekst met u delen: "Gott lasse dieses Haus bestehen und lass' es Fried' und Freude sehen". Hans en Betty van der Meulen-Hoogkamp. Ps.: Deze tekst in Gotische letters siert onze hal en is ook een welkomsgroet voor onze gasten.


31-05-2020 Betty de Jong

Gezegende Pinksterdagen. Met een hartelijke groet, Betty de Jong.

 

Klik hier voor het filmpje


30-05-2020 Hermien Enserink

Beste mensen, het is mogelijk om via ziekenhuis Gelderse Vallei digitaal kaarten te versturen! Mw. Alie Wijnen ligt op B2 K95.


30-05-2020 Theo en Hilly Bruil

Hallo allemaal. Ook wij kregen dat mooie filmpje toegestuurd. Theo Pieter de Jong was ons net voor. Allen goede Pinksterdagen toegewenst. Theo en Hilly Bruil.


30-05-2020 Ds. Theo Pieter de Jong

Dag mensen! Ik kreeg zojuist een filmpje door, gezamenlijk initiatief van meerdere kerken, indrukwekkend en bemoedigend! Een hartelijke (muzikale) Pinkstergroet aan allen! ds. Theo Pieter.

 

Klik hier voor het filmpje


25-05-2020 Henk en Tonita Prins

Wat werden wij vrijdag blij verrast met een mooie kaart en fijne groet vanuit de kerk. Blij, dat we niet vergeten worden, ook al zijn we door ziekte, al lange tijd niet meer naar de kerk geweest. Door de online kerkdiensten, voelen we ons wel verbonden met de gemeente. Wij hopen en bidden, dat God met ons allen zal zijn, en ons de kracht zal geven, deze nare tijd door te komen! Voor allen een hartelijke groet van het “prinselijk paar”. Henk en Tonita Prins.


24-05-2020 Edwin van der Eijk

Rust, Reinheid en Regelmaat. Bekende woorden die voor een ieder van toepassing zijn. Rust en Regelmaat daar hebben wij ‘indien mogelijk’ wat invloed op maar de Reinheid komt van Boven. Voor mij was het even tijd om vooral die rust even op te zoeken. Tijd voor bezinning en de reinheid te mogen ontvangen. Vanuit de duinen van Bergen aan Zee in alle ‘stilte’ maar omringt van vele natuur geluiden, zoals de vogels, de wind, de zee, etc. En in deze omgeving te mogen genieten van de Hemelvaartdienst van 21 mei. Langs deze weg dank aan allen die dit mogelijk maken, ik ga geen namen noemen maar wat mogen we dankbaar zijn met deze team van mensen. Om waar wij ook zijn of mogen bevinden, ons in de gelegenheid stellen om de dienst vanuit de Beatrixkerk te kunnen volgen. Ik wens via deze weg een ieder, in deze verwarrende tijd, Rust en Regelmaat maar vooral de Reinheid van Boven toe. Een zegenrijke groet. Edwin van der Eijk.

Klik om te vergroten


23-05-2020 Margret Spelt

Na het avondgebed van gisteren hebben we nog een lied uit het Thy Kingdom Come - boekje gezongen: 'Creator Spirit' (pagina 15). De vertaling van ds. Theo Pieter kunt u lezen onder het filmpje.

 

Klik hier voor het filmpje

Klik hier voor de tekst van het lied


23-05-2020 Hermien Enserink

Hallo Allemaal, In deze periode van de gebeds 10 daagse vond ik dit gebed. Wat mij erg aansprak. Groet Hermien.

Klik hier voor het gebed.


22-05-2020 Cor Gootjes

De organist Balint Karosi is bezig met een "Lied van de dag" marathon waarbij verschillende solisten optreden. Woorden zijn woorden, muziek is muziek, maar de combinatie doet zoveel meer. Groet van Cor Gootjes.

 

Klik hier voor het filmpje


22-05-2020 Ds. Theo Pieter de Jong

Eén van de opdrachten die ik voor mijn opleiding in de afgelopen weken moest maken was; 'maak een vlogje van max. twee minuten voor je kerk'. Nou... ik heb het geweten... Maar goed, inmiddels snap ik een beetje hoe zoiets moet. Ik heb er diep respect door gekregen voor al die leuke KinderNevenDienst filmpjes... Dat is best nog een heel werk! Enfin, ik hoop dat dit filmpje komende maandag door onze docent 'goedgekeurd' zal worden... In dit vlogje 'zoek ik het hogerop'... Deel dit vlogje gerust op je Facebook etc...!

 

Klik hier voor het filmpje


22-05-2020 Gerard en Marianne Homburg

We hebben genoten van de zang en het pianospel van Machteld en Wybe op hemelvaartsdag. Bedankt ! Groetjes van Gerard en Marianne Homburg.


15-05-2020 Theo Pieter de Jong

Zomaar, een muzikale groet en omdat het leuk is om te delen...

 

Klik hier voor het filmpje


13-05-2020 Lukas Kramer.

Hallo allemaal, het was fijn om afgelopen zondag in de dienst (via de livestream) voorgesteld te worden in de gemeente. Dank voor de reacties en de bloemen, ik voel me enorm welkom geheten. Dankjulliewel. Hopelijk snel tot ziens!


10-05-2020 Hermien Enserink

Hallo allemaal, Ik ben heel blij met alle mooie diensten. Ook de (kleine) Cantorij. Af en toe kijk ik de liedjes (filmpjes You tube) terug. Zoals dat van Henk Beekhuis. Iedereen de vrede van God. Niet altijd zit ik bij dezelfde mensen. zoals zondag in de dienst werd gezegd. Ook de fam Overduin en Lukas Kramer hartelijk welkom!! Groetjes Hermien Enserink. p.s. ik kan de kerkklok horen vanuit huis.

Klik om te vergroten10-05-2020 Frans en Tjapkolina Zevenbergen

Wat een geweldig team om dat elke zondag technisch weer voor elkaar te krijgen. Heel fijn om te zien en te horen. Frans en Tjapkolina Zevenbergen.


10-05-2020Hetty Meurs

Vanochtend weer een mooie en inspirerende dienst. Weer met meer gemeenteleden aan de Maaltijd van de Heer, op veilige afstand van elkaar. Zo toepasselijk hoe aan het einde van de laatste persconferentie, Hugo de Jonge zei: "Verspreid het Woord en niet het virus."


8-05-2020 Ds. Theo Pieter de Jong

Welkom om zondag weer mee te doen met de Kerkdienst. Ik zie er naar uit samen weer Avondmaal te mogen vieren. En dat ook nog eens op zondag Cantate. We lezen Job - niet dat Job nu zoveel te zingen had, misschien... of toch wel? Een klaaglied? Het heeft mij in ieder geval erg geboeid en goed gedaan, om bezig te zijn met Job. Ik deel het graag met jullie zondag. Wat had Job met 'bidden'? Hij krijgt een bijzondere opdracht van God, als het over zijn gebed gaat. Een hartelijke groet uit de pastorie, en graag weer tot ziens...

Klik om te vergroten


7-05-2020 Cor en Mieke Gootjes

Wil Post weet haar ‘quarantainetijd’ nuttig te besteden. Namens Wil Post.

Klik om te vergroten


8-05-2020 Anny Gootjes

Dank je Ko, voor dit filmpje. Ik ken het lied al heel lang, maar het is bijzonder dat de tekst je, vanuit de huidige omstandigheden, zo opnieuw kan raken. En daarbij, zoals je al opmerkte, is de uitvoering ook heel bijzonder! Die viool raakt in mij een snaar net als de mooie zang. Dit ‘licht’ blijft me wel even bij en wens ik iedereen toe. Anny Gootjes.


6-05-2020Ko Kuperus

Dag allemaal! Een poosje geleden kwam ik in de mail van de PKN het prachtige lied “Licht dat ons aanstoot in de morgen” tegen. Zo mooi ingetogen gespeeld en gezongen; het raakte mij bijzonder! Met groet en moed en vertrouwen, Ko Kuperus.

 

Klik hier voor het filmpje


4-05-2020 Clari en Ab Koskamp.

Weer een fijne kerkdienst met deze keer een compliment van ons voor het beamteam. Geweldig zoals jullie het doen met nu als “extra” de gemeentezang van vorige diensten. Het geeft een goed gevoel van verbondenheid. Bedankt en vooral Zegen op jullie mooie werk. Clari en Ab Koskamp.


2-05-2020 Aart de Zeeuw (beamteam)

De liederen in de wekelijkse online kerkdiensten worden door de predikant of een gemeentelid gezongen. Aankomende zondag worden enkele liederen gezongen door Tineke Kamphuis, en laten we enkele opnamen horen uit het archief van Kerkdienst gemist. Afgelopen zondag heeft U zo het Wilhelmus al horen zingen uit de kerkdienst van 22 september 2019. Er is een overzicht gemaakt van alle liederen uit Kerkdienst gemist van de Beatrixkerk in de periode 28 april 2019 – 8 maart 2020. In overleg wordt besloten welke opnamen we tijdens de wekelijks kerkdienst laten horen. U hoort dan een volle Beatrixkerk zingen!


2-5-2020 Piet Poot

In het avondgebed van maandagavond 4 mei wordt het lied Blijf bij mij Heer vervangen door het lied "Heer, herinner u de namen".

 


1-05-2020 Bep en Leen Bal

Beste gemeenteleden van de Beatrixkerk, wij missen jullie zo en de wekelijkse kerkdiensten. Ook het koffie drinken en het met elkaar in gesprek gaan. Het leven is in verschillende opzichten zo veranderd. We hebben het best druk met het contact onderhouden van ons gezin, familie en vrienden. Verder zijn we bezig met het onderhoud van het huis, tuinieren en wat kleine klusjes die al lang lagen te wachten. Vanmorgen ben ik (donderdag 30 april) naar de open kerk geweest om weer even in de kerk te zijn maar ook om te bidden. Het was een emotionele ervaring om in een lege kerk te zijn die anders gevuld is met mensen. Het is wel heel mooi om daar op die plek stil te zijn en God te zoeken. We hebben ook een verdrietige periode achter de rug omdat een hele goede vriendin waarmee we al bijna 50 jaar bevriend waren op stille zaterdag is overleden. Ze was reeds drie jaar ziek en we hebben intensief met haar en haar man meegeleefd. Gelukkig konden we de begrafenis meemaken hoewel we geen familie zijn. Het is dan heel goed om in de stilte van de kerk te bidden maar ook om voor haar man te bidden en een kaars voor haar aan te steken. We wensen jullie heel veel sterkte toe in deze tijd en God zegen.

Klik om te vergroten


29-04-2020 Betty de Jong

THY KINGDOM COME
Tien dagen van wereldwijd gebed tussen Hemelvaart en Pinksteren 2020. In deze gebeds10daagse willen wij je van harte uitnodigen om op misschien wel nieuwe manieren tot God te bidden. Vanaf de vroegste tijd van de Kerk zijn mensen bij elkaar gekomen om God te prijzen en te bidden om redding door Zijn Zoon. In de loop van eeuwen ontwikkelde zich een structuur van dagelijks gebed waarin vooral het ochtend- en avondgebed een belangrijke rol spelen. Deze manier van bidden (in het Engels de ‘daily office’ genoemd) kan behulpzaam zijn voor mensen die alleen bidden maar ook door groepen. Ze geven structuur aan dankzegging en gebed.
Of jij nu wel of geen ervaring hebt met een dergelijk gestructureerd gebed – wij willen je hierbij in ieder geval uitnodigen om met ons te bidden gedurende deze 10 dagen tussen Hemelvaartsdag en Pinksteren. We hopen van harte dat je er een geestelijk ritme in zult vinden. God geve met Zijn Geest dat je hart versterkt mag worden en gebeden op je lippen zijn waarmee je deel zult uitmaken van een wereldwijde beweging van gebed.

Via www.beatrixkerk.nl (Kerkdienst gemist) of via de Kerkdienst gemist app op je mobiel of tablet kun je iedere dag om 8.30 en om 19.30 meebidden met de getijdengebeden. Hiervoor wordt een boekje gemaakt. Wil je hier aan mee doen dan kun je je aanmelden via thykingdomcome@beatrixkerk.nl. Bellen mag ook: 06-20713221 en dan krijg je het boekje in de bus. Graag wel even je adres vermelden! Theo Pieter de Jong, Anny Gootjes en Betty de Jong.


28-04-2020 Johan huizinga

Koninklijk onderscheiden. Afgelopen week mochten Sieb Wijma en Josje de Bondt, voor het vele werk wat ze in en voor onze gemeente gedaan hebben een koninklijke onderscheiding ontvangen. Zaterdagmorgen is er daarom namens de gemeente, een bloemetje bezorgd bij hen. Helaas moest dat op de corona manier dus op anderhalve meter afstand. Maar daarom niet minder gemeend en gegund. Sieb en Josje namens de gemeente nogmaals van harte gefeliciteerd, met jullie welverdiende onderscheiding.

Klik om te vergroten

Klik om te vergroten


27-04-2020 Harm Roseboom

Fijne dag.

Klik om te vergroten


24-04-2020 Diane de Heer

Op 17 april werden wij opnieuw ouders van een lieve dochter! Ondanks dat we nu leven in een bizarre en moeilijke tijd, genieten we enorm van haar en van alle tijd die we samen als gezin hebben! Groetjes van Diane de Heer.

Klik om te vergroten


 

24-04-2020 Tim Versluijs

"Hallo iedereen, Voor mijn opleiding schrijf ik een onderzoek over het effect van de corona crisis op de Beatrixkerk. Graag zou ik jullie willen vragen om onderstaande vragenlijst in te vullen. Het zou mij veel helpen! En hoe meer mensen de vragenlijst invullen, hoe beter beeld ik heb van de situatie. :) Klik hier voor het invullen van de vragenlijst.


21-04-2020 Hermien Enserink

Beste mensen, in mijn dagboekje (wat natuurlijk al lang geleden is geschreven) las ik het volgende: Of stel je een oude moeder voor die in een verpleeghuis woont. Haar enige zoon is ambitieus en druk, en bezoekt haar zelden. Wel laat hij soms een schitterend boeket bezorgen. En zij? Ze denkt: was hij maar hier, kon ik hem maar een knuffel geven. Deze menselijke voorbeelden laten al iets zien van de pijn die er is als er geen liefde is (nu kan het helaas niet anders). MENSEN HOUD MOED!!! Laten we aan elkaar denken! Groetjes Hermien Enserink.


20-04-2020 Coos en Jan Bosch

Beste gemeente leden Beatrixkerk, Enige dagen geleden ontvingen wij bijgevoegd gedicht van Harold Zoet. De inhoud ervan sprak ons erg aan en wilde dat graag met velen om ons heen delen. Om te lezen en na te denken, misschien inspireert het U ook. Over enkele weken is het 4 en 5 mei, dagen van herdenken en vieren. Maar dit jaar zal dit zo heel anders zijn .Misschien nooit meer zoals vroeger. We leven nu weer in tijd van oorlog maar dan met een onzichtbare vijand. Een mooi gebaar van mensen om in deze tijd elkaar te bemoedigen en te helpen daar waar mogelijk is. We worden door de overheid geconfronteerd met ongekende regels en verplichtingen. We mogen elkaar niet meer begroeten, en soms kunnen we geen afscheid meer van elkaar nemen. En intussen groeit onder de bevolking de behoefte om versoepeling van de regels. Wanneer mogen we elkaar weer ontmoeten, mogen de kinderen weer naar school en nog zovele andere vragen. In de 2e wereldoorlog keek men met groot verlangen uit naar de bevrijding. Men verlangde naar vrede, de wederopbouw van het land en de maatschappij. Op dinsdag 21 april komt de regering met nieuwe besluiten over de aanpak van de crisis. Wat zal er weer mogen, zal het weer worden als voorheen of…..? Het zal een tijd worden van wederopbouw, maar waar kiezen we voor? Maken we keuzes voor ons zelf of kiezen we voor komende generaties. Een hele belangrijke tijd breekt aan. Hopelijk brengt het mensen, nationaal en internationaal bij elkaar om te zoeken naar oplossingen. Maar wat er ook op ons afkomt, een tijd waarin “Geloof, Hoop en Liefde” centraal staan overwint elke crisis. Helaas geen tekst om te glimlachen of te genieten, maar wel om over na te denken na het lezen van het gedicht. Met hartelijke groet, Coos en Jan Bosch.
Klik hier voor het gedicht (red.)


20-04-2020 Ds.Theo Pieter de Jong

Dag mensen, wat mooi om al jullie berichten te lezen - en foto's te zien... Bedankt, ook voor de goede woorden. Het was goed om na de Paasdienst in de auto te stappen met Maarten en in Drenthe een klein weekje bij te komen van alles. Maar wat verdrietig dat er in de afgelopen week dan twee gemeenteleden zijn overleden... In de dienst van zondag zijn hun namen genoemd. Waardevol om in vreugde en verdriet dan toch biddend met elkaar mee te kunnen leven. Vreugde en verdriet inderdaad, want er is ook blijdschap in de gemeente, komende zondag zal er weer een geboortebericht zijn... Maar dat mogen de ouders zelf hier op het kerkplein meedelen. ;-) Hierbij een vakantiefotootje...!

Klik om te vergroten


19-04-2020 Emmy van Osnabrugge – Roosjen

Beste mensen, bedankt voor alle kaartjes, bloemen en beterschaps wensen, die ik tijdens mijn ziekenhuis opname en na thuis komst mocht ontvangen. Dat heeft ons goed gedaan, ondanks dat we hier nog maar pas wonen. Met vriendelijke groet en hopelijk gauw tot ziens, Emmy van Osnabrugge – Roosjen.


19-04-2020 Merel de Bruin

Hoi Theo Pieter en de rest van de gemeenteleden. Zo zitten wij (familie de Bruin) erbij als we met ons schoolwerk (en papa en mama thuiswerk) bezig zijn. Tenminste als het mooi weer is dan he?;-) Het is best gezellig maar ik begin school nu wel te missen. Maar nu eerst 2 weken meivakantie. Groetjes Merel de Bruin.

Klik om te vergroten


19-04-2020 Peter en Tineke de Graaf

Weer een mooie dienst over de Emmausgangers. Zijn wij dat vaak ook niet? Dat we Jezus niet herkennen als onze reisgenoot door het leven? Hij is er altijd in goede en slechte tijden. Mooie solozang, weer eens wat anders dan Theo Pieter (wordt ook gewaardeerd!). Ik zag bij een andere dienst uit Hasselt dat er voor de overledene een kaars wordt aangestoken. Iets voor nu, in deze tijd? En misschien dat er ook een opname van de organist, die aan het spelen is op het orgel, een keer mogelijk is. Maar wat een werk zit er in zon digitale dienst, hartelijk dank voor een ieder die zich daarvoor inspant. Met zonnige groeten, Peter en Tineke de Graaf.


18-04-2020 Liesbeth en Gert Gerbrands

Wat geweldig dat iedereen de mogelijkheid heeft om zich verbonden te voelen met onze gemeente. Prachtig om te zien hoe vele mensen dit mogelijk maken. Heel fijn om Theo Pieter te horen zingen, praten en bidden. Dit geeft net het beetje extra dat we in deze onwerkelijke tijd nodig hebben. Onze verbondenheid met broeders en zusters in onze wijkgemeente “op afstand” is onwezenlijk en van een geheel nieuwe dimensie. Daaraan wennen lukt absoluut niet en daarom richten we ons dus maar met hoop en zegen op een toekomst waarin we als gemeente weer bij en met elkaar ons geloof mogen vieren. Houd moed, zorg goed voor elkaar, eens komt het goed.


14-04-2020 Nell en Sieb Wijma

Hallo gemeenteleden, wat fijn, dat we digitaal toch met elkaar verbonden kunnen zijn. Het waren ondanks alles toch fijne Paasdagen met mooie kerkdiensten. Theo Pieter, bedankt. Groeten van Nell en Sieb Wijma.


14-04-2020 Janny Westmaas

Redactieburo hard aan het (thuis)werk, alweer de 27e jaargang.

Klik om te vergroten


13-04-2020 Geurt

Het besef dat er geen vooruitgang is zonder pijn. Geen verandering zonder crisis. Geen geboorte zonder weeën. En geen Pasen zonder Goede Vrijdag. Deze woorden kregen wij via een lieve vriendin.


12-04-2020 Michiel en Wijke Geurtsen

Wat een leuk initiatief zo'n digitaal kerkplein! Het is fijn om thuis de diensten te kunnen bekijken en te luisteren. We hebben vandaag onze eigen mini 'paaskaarsen' gemaakt. Dat is een leuke keerzijde aan thuisblijven. Maar we zijn erg blij als we straks weer 'gewoon' naar de Beatrixkerk kunnen. Hartelijke groet, Michiel en Wijke Geurtsen.

Klik om te vergroten


12-04-2020 Anton Kanis

Van Theo Pieter kreeg ik ter gelegenheid van Palmpasen een buxustakje als symbool voor die dag. Thuis hebben we het op een schaaltje met een kruis (dat ik ooit eens bij een workshop maakte) gelegd. Tijdens de hele stille week heeft het daar gelegen.

Klik om te vergroten


12-04-2020 Matty Roseboom

Heel Ede is op Beren jacht, Hebben jullie bij de kerk ds Beer al zien zitten voor het raam?

Klik om te vergroten


12-04-2020 Hetty en Ineke Meurs

Wat een mooie Paasdienst vanochtend. Ik was geroerd door de verkondiging. En wat zijn wij blij met een dominee die zó mooi kan zingen. En compliment voor Piet Poot. Terugkomend op de Avondmaalsviering op Witte Donderdag, ook hier hebben wij in gedeeld. Zie de foto

Klik om te vergroten


12-04-2020 Clari en Ab Koskamp

Pasen 2020
Heel anders dan we eerder hebben beleefd.
Maar toch ook nu was het een bijzondere belevenis.
We mogen ervaren één te zijn in de opgestane Heer.
Een fijne dienst met meerdere mooie momenten zoals:
* Het speciale coronalied.
* Het dank-je-wel van Tonia.
* Het gedicht van Dennis
* De muziek van Rutger en Maaike.
* De bemoedigende boodschap van Theo Pieter.
* Het al eerder door onze gemeente gezongen Onze Vader.
Al met al reden tot dankbaarheid.
Clari en Ab Koskamp

12-04-2020 Betty de Jong

Gezegende Paasdagen

Klik om te vergroten


12-04-2020 Josje en Gijp van Soest

Gezegende dagen! Josje en Gijp van Soest.

Klik om te vergroten


12-04-2020 Wim en Corry Donkervoort

Aan alle fijne en gezegende paasdagen. Een groet uit Utrecht. Wij leven via internet met jullie mee en voelen ons ook verbonden met de Beatrixwijk. gr. Wim en Corry Donkervoort Utrecht.


12-04-2020 Henk Beekhuis

Wij ontvingen van een vriendin bijgaande video als paasgroet. Ik heb deze video doorgestuurd naar verschillende groepen vrienden en kennissen o.a. ook naar de leden van de werkgroep Evensong. Theo Pieter deed de suggestie om deze video op het Kerkplein te plaatsen. Groeten, Henk Beekhuis.

 


12-04-2020 Riet en Wim Carsouw - v.d.Weerd

Paasgroet: Wij wensen alle Beatrixgemeenteleden gezegende paasdagen toe. Wij missen het samen zijn als gemeente van de Beatrixkerk, maar zijn dankbaar om de online diensten te kunnen volgen. We wensen een ieder Gods nabijheid toe. Een hartelijke groet, Riet en Wim.


12-04-2020 Henk en Jantineke Bezoen

Dag allemaal, Wat waren het fijne diensten! Helaas niet met elkaar in onze kerk, maar wel fijn dat er digitaal zoveel mogelijk is. We wensen u nog fijne Paasdagen toe en hopen dat we elkaar snel weer mogen ontmoeten in de Beatrixkerk. Wij bidden u Gods zegen toe. Hartelijke groet, Henk en Jantineke Bezoen.


12-04-2020 Tineke en Gert Kamphuis

Wij hebben de afgelopen week samen vanaf de bank naar het schermpje van de tablet gekeken om vespers en diensten uit de Beatrixkerk te volgen. Samen met een kaars, brood en sap, een kruis en een kom water en op de Paasdag met veel tulpen op tafel. Het voelt vreemd zo samen te zitten en kerk te zijn. Maar hoe vreemd, het went, 2 stemmen om de Psalmen te zingen met de deur open en kwetterende mussen in de tuin. Hoe vreemd ook, het was goed en het ontroerde ons, die lege kerk, met slechts een paar mensen, schijnbaar zingend en sprekend naar de lege ruimte vóór hen. En zaterdagavond het zwarte scherm, schimmige figuren, schaduwen tegen de muur. Het leek wel postmoderne videokunst. Maar dat is niet wat er gebeurde, er was meer dan leegte en donkerheid. In huizen in Ede en wie weet waar elders ook, zaten mensen zoals wij en we voelden dat we samen waren, bij elkaar hoorden. Vandaag is het Paasfeest en we vieren de Opstanding, hoe vreemd was dat op die vroege ochtend voor die vrouwen daar en dat lege graf. Maar dat was niet wat er gebeurde, een leeg graf en verder niets. Wij wensen jullie allen een goed Paasfeest toe. Jezus is opgestaan! Tineke en Gert.


12-04-2020 Mieke en Cor Gootjes

Een gezegend Paasfeest voor jullie allemaal.


12-04-2020 Cor Gootjes

Lied 608 heeft een mooie melodie maar ook de woorden zijn gaaf. Bedankt voor deze Margret Spelt.


12-04-2020 Margot Oostijen

Want als Hij is opgestaan dan ook mijn , ons geloof dat het donker niet het laatste woord spreekt en mogen we antwoord geven op de vraag 'heb je Me lief?' Margot Oostijen.


12-04-2020 R. van Bostelen

Ja de Heer is opgestaan laten we dat herdenken in het licht van de paaskaars die het licht zal verspreiden over de wereld en dat het weer goedkomt

Klik om te vergroten


12-04-2020 Harm Roseboom

Paaskaars.

Klik om te vergroten

Klik om te vergroten


12-04-2020 Janny Pastink.

Gisteravond mocht ik als ouderling bij de viering in De Paasnacht aanwezig zijn. Samen met Theo-Pieter, Elly, Margret, Harro en Dick. wat was het mooi, wat was het ontroerend! Ik voelde mij bevoorrecht hier bij te mogen zijn, maar wat heb ik u allen gemist! Hopelijk tot gauw. Gezegende Paasdagen! Janny Pastink.


11-04-2020 Anjo Bloemen

Filmpje ingezonden door Anjo Bloemen:


11-04-2020 Matty en Harm Roseboom

Fijne paasdagen gewenst, hartelijke groet Matty& Harm.

Klik om te vergroten

Klik om te vergroten


11-04-2020 Margret Spelt

Beste gemeenteleden, Door de bekende omstandigheden liggen alle activiteiten in de Beatrixkerk al enige weken stil. Ook de cantorij kan in deze periode niet repeteren en meewerken aan de erediensten. Het is mooi om te zien dat de erediensten en vespers online voortgezet worden en dat daar ook ruim plaats is voor muziek en zang! Juist in moeilijke tijden kan een lied of een muziekstuk bemoedigend en troostrijk zijn. Om de cantorijleden een middel aan te reiken om thuis hun stem te onderhouden, ben ik eind maart begonnen om begeleidingen bij liedboekliederen op te nemen. Graag wil ik de link naar de liederen ook met u delen. Als u wilt kunt u zo met ons meezingen, meelezen of gewoon luisteren (link naar liederen). Ook namens de cantorij gezegende paasdagen gewenst! Hartelijke groet, Margret Spelt, Cantor Beatrixcantorij.

Klik om te vergroten


10-04-2020 Theo en Hilly Bruil

Dit keer een paasgroet via het kerkplein van ons uit de Jan Vermeerstraat 69. Wij hopen en bidden dat het coronavirus niet van al te lange duur is en dat wij elkaar weer kunnen ontmoeten in de Beatrixkerk. Maar zolang dit niet het geval is moeten wij het doen met de online-diensten. Het zijn bemoedigende diensten. Wij missen het sociale gevoel, het samenzijn en het Beatrixgevoel. Desalniettemin wensen wij jullie allen Gods zegen toe en goede Paasdagen.


10-04-2020 Hermien Enserink

Allemaal GEZEGENDE paasdagen gewenst. Ondanks de omstandigheden, HOUD de MOED erin. Groet Hermien.


10-04-2020 Klaas Kopinga

Heel de Beatrixgemeente vast?!... week 14. Deze week gaan we niets anders drinken dan water. “Maak mij solidair met hen die dorsten naar gerechtigheid, en naar water”. Deze tekst inspireerde mij om deze week alleen water te drinken. Ik merk dat het mij bepaalt bij het onrecht in deze wereld en bij mensen die het ontbreekt aan primaire levensbehoeften zoals water. Het doet me goed en draagt bij aan een waardevolle manier om mij voor te bereiden op goede vrijdag en Pasen. Ik mis vooral mijn kopje koffie, maar dat mag zondag weer. Zijn er meer mensen die wat zijn gaan doen met de aanmoediging in het “40 dagen boekje” om te vasten? Zou je het willen delen op kerkplein? Ik kijk er naar uit. Gezegende Paasdagen gewenst. Ik ga het vieren met een kopje koffie.

Klik om te vergroten


9-04-2020 Cobie en Johan Huizinga

Een verrassing van onze Kleinkinderen voor Pasen. Allen gezegende Paasdagen toegewenst.

Klik om te vergroten


9-04-2020 Marien Bakker

Een leuke foto voor op het Kerkplein van een trouwe volger. Fijne Pasen.

Klik om te vergroten


7-04-2020 Ds. Theo Pieter de Jong

Dag mensen, zo leuk om jullie berichten te lezen en foto's te zien, bedankt!! Herkenbaar ook, wat jullie schrijven. Over twee dagen gaan we het PaasTriduüm in... De hele liturgie staat in het 40dagen boekje (wat je kunt downloaden op de site). In het boekje staat wel wàt we zingen, maar de tekst zelf niet. Leg dus ook vast je liedboek klaar... Mocht je nog geen liedboek thuis hebben, heb je nog twee dagen om dat te regelen... (Of de liedteksten via google op te zoeken... ;-) ). Goede dagen allen!!! Theo Pieter.

Klik om te vergroten


6-04-2020 Johan en Rietje Hanstede

Koffie met noten, wat een verrassing! We luisteren steeds weer opnieuw en genieten! DANK Jullie wel!


6-04-2020 Pieter en Janny Westmaas

In plaats van koffie drinken en elkaar ontmoeten na onze eigen Beatrixkerkdienst nu thuis Nederland Zingt kijken. Ook mooi! Met een hartelijke groet voor allen, Pieter en Janny Westmaas.

Klik om te vergroten


5-04-2020 Jean & Breus Versteeg

Nadat wij terug kwamen van familiebezoek op Aruba aan dochter en kleindochter zag de wereld, Ede en de Beatrixkerk er ineens heel anders uit. Bij ruim 30 graden de eerste kerkdienst vanuit een lege Beatrixkerk mee te maken, omdat op Aruba ook ineens alles “op slot” ging, was bemoedigend. Het weerzien van gemeenteleden, koffiedrinkers en ambtsdragers gaat langer duren dan wij ooit gedacht hadden. Kortom de onderlinge verbondenheid wordt node gemist. Maar als Beatrixkerkers mogen wij blij zijn met onze mensen voor èn achter de diverse camera’s, website regelaars, telefoontjes plegers en vele anderen!


5-04-2020 Nico van Basten

Vanochtend (zondag 5 april):
- miste ik mijn fietstochtje naar de Beatrixkerk
- miste ik een praatje bij binnenkomst in de kerk
- miste ik alle bekenden in de kerk
- miste ik het zingen, bidden en danken met elkaar
- miste ik de koffie en het praatje na afloop

Maar vanochtend was ik ook:
- blij dat we de kerkdienst thuis konden volgen
- blij dat ik Edwin zag
- blij met zijn inspirerende inleiding
- blij dat ik Theo Pieter weer zag
- blij met zijn heldere uitleg over Psalm 100
- blij om zo toch Palmpasen te kunnen ervaren
- blij met Timo en zijn moeder met hun enthousiaste bijdrage
- blij met het mooie gebedje van Timo
- blij bij het zien van de kinderen met hun Palmpasenstokken
- blij met de gemeenteleden die de techniek verzorgen
- blij met de jongeren die oog hebben voor de ouderen
- blij om lid te zijn van de Beatrixkerk
- blij met iedereen die er binnen onze gemeente voor zorgt dat wij ook in deze tijd verbonden blijven met elkaar


5-04-2020 Janny Pastink

Een beeld van "Mijn kerkdienst " vanochtend. Een hartelijke groet aan jullie allemaal!

Klik om te vergroten


5-04-2020 Edie Gijsbertsen

Lieve mensen, Wat een goed idee om zo contact te hebben met elkaar! Ik ben er blij mee want ik mis jullie. Hartelijk dank voor de kaartjes die ik mocht ontvangen en de gebeden. Zo helpen we elkaar deze lastige tijden heen. Hartelijke groeten, Edie Gijsbertsen.


5-04-2020 Mieke en Cor Gootjes

De kerk is uit en dan drinken we ‘koffie’. Een groet voor u allen en speciaal een felicitatie voor Tonia. Goed idee om een digitaal plein te hebben. Het artikel in de Gelderlander (premium) kan ik zonder abonnement niet lezen. De komende week is nog stiller dan gewoonlijk. Wij bewaren ons geduld in het besef dat we het heel goed hebben in onze buurt/omgeving. Tot ziens. Groet van Mieke en Cor Gootjes.


5-04-2020 Anja Mulder-Prinsen

Palmzondag, ik zit te wachten tot het 10:00 is en de kerkdienst vanuit de Beatrixkerk begint, die ik op mijn tablet bekijk. Wat ben ik blij dat deze mogelijkheid er is, ik vind dat zo waardevol, in deze onzekere tijd. Ik wens iedereen heel veel sterkte en hopelijk mogen we elkaar over niet al te lange tijd weer in de kerk ontmoeten. Warme, hartelijke groet, Anja Mulder-Prinsen.


4-04-2020 Jan en Alice Bakker

Hallo allemaal, wij zitten net als veel andere gemeenteleden in thuisisolatie. Maar gelukkig wordt het beter weer en kunnen we genieten van onze tuin. Binnen in huis zijn we al in de paassfeer op z’n veluws. Een hartelijke groet aan iedereen, Jan en Alice Bakker.

Klik om te vergroten


3-04-2020 H. Stegink

A.s. zaterdagavond om 21.00 uur wordt gevraagd een kaarsje te branden in de tuin of balkon voor al onze overledenen tijdens deze coronacrisis....doe je mee?


3-04-2020 Marien Bakker

Hierbij het artikel in de Gelderlander met interview van Theo Pieter over de kerk tijdens de Corona crisis (Gelderlander van woensdag 1 april).


3-04-2020 Anton Kanis

Aan iedereen die betrokken is bij de Beatrixkerk, hartelijk gefeliciteerd met het jubileum van de Beatrixkerk. Ik spreek de hoop uit dat ook in de toekomst nog velen gezegend zullen worden door de diensten in de Beatrixkerk.


2-04-2020 Ds. Theo Pieter de Jong

Dag mensen,
hier twee filmpjes (die tweede is een p.s. .... ). Voornamelijk bestemd voor de jeugd van de jeugdkerk, maar misschien wel voor iedereen... :-). Help mee dit bekender te maken in de gemeente, we hebben nu een digitaal kerkplein waarop we elkaar digitaal kunnen 'ontmoeten 'of even een krabbel voor iedereen achterlaten... :-)

 

--


2-04-2020 Webredactie (Aart de Zeeuw)

Vanaf heden kunt U/jij je berichten kwijt op het digitale platform van de Beatrixkerk, het Kerkplein.
Wij hopen dat het digitaal kerkplein een waardevol (onderling) communicatiemiddel voor gemeenteleden is.