Ruimte voor gemeenteleden of geïnteresseerden om elkaar te ontmoeten. Plaats een berichtje, maak bijvoorbeeld een foto
hoe je thuis de kerkdienst bekijkt, stuur een klein filmpje of plaats een ervaring enz.

U kunt uw berichten mailen naar: kerkplein@beatrixkerk.nl

Vult U naast het berichtje uw naam in?

 

 

 

 

2022 


23-12-2022 Jenny Glasbergen

Een ieder verbonden aan de Beatrix kerk Gezegende Kerstdagen en Voorspoed in 2023


9-12-2022 Theo Pieter de Jong

Terwijl Nederland ploeteren tegen Argentie wordt in de kerk druk gerepeteerd voor de 4e advents Evensong... Warm of niet, het gaat in ieder geval hartverwarmend worden... ;-) Welkom!!

Klik om te vergroten


07-12-2022 Margret Spelt

Hartelijk dank voor de mooie bloemen die ik afgelopen zondag na de dienst kreeg!

Klik om te vergroten


27-11-2022Anny Gootjes

Wat waren er mooie extra bijeenkomsten te beleven dit weekend: zaterdagmiddag de vesper, naar aanleiding van 50 jaar cantorij, en de Evensong zondagmiddag. In beide diensten is prachtig gezongen, naast het goede ‘gesproken woord’. De moeite waard om terug te kijken! Als extraatje heb ik het nieuwe blad Compassie (vanuit de PGE) kunnen lezen. Goed verzorgd, zowel qua uiterlijk als qua inhoud. Ervaringen en gedachten die we met elkaar delen en verder kunnen ontwikkelen, vanuit een positieve en opbouwende mindset. Zo heb ik dit althans ervaren. Ik ben wel blij geworden deze dagen…..


27-11-2022 Aart de Zeeuw

Vandaag, zondag 27 november was de eerste repetitie voor de kinderkerstmusical op kerstavond.

Klik om te vergroten


24-11-2022 Josje de Bondt

Klik hier voor uitnodiging Vesper


22-11-2022 Janny Westmaas

We hebben een mooie bos bloemen gekregen afgelopen zondag tijdens de kerkdienst. En dat voor iets wat wij met veel vreugde hebben gedaan, nl. het mooie verhalen boekje maken over het 80 jaar bestaan van voorheen Zuiderkerk en nu Beatrixkerk. Op zijn zo karakteristieke wijze heeft ds. Scheltens er tijdens deze kerkdienst regelmatig grappige en wetenswaardige verhalen uit geciteerd. Wij zijn blij en dankbaar dat het lezen van deze verhalen zoveel plezier brengt. Blij en dankbaar dat deze verhalen niet in het koude, donkere Gemeentearchief verstopt zijn gebleven. Daarom nemen we graag uw dank, in de vorm van de mooie bos bloemen en de zo vele schouderklopjes en complimenten aan, maar geven daarbij de eer aan Hem, want wij hebben dankbaar gebruik mogen maken van de aan ons geschonken gaven.

Klik om te vergroten


04-11-2022 Aart de Zeeuw

Vanmorgen was er veel printwerk, dus iedereen van het printteam is op komen dagen. Veel handen maken licht werk!

Klik om te vergroten


03-11-2022 Casper Vegt en Pieter Westmaas

Jubileumpublicaties Beatrixkerk en Cantorij. Op de foto brengen Pieter Westmaas en Casper Vegt een toost uit op het verschijnen van twee publicaties, die zijn samengesteld ter gelegenheid van het 80-jarig jubileum van de Beatrixkerk (vroeger de Zuiderkerk) én van het 50-jarig jubileum van de Cantorij van de Beatrixkerk. Veel dank is verschuldigd aan de samenstellers (Janny Westmaas resp. Piet Poot) en aan allen die aan de totstandkoming een bijdrage hebben geleverd. De opmaak van beide boekwerkjes was in de deskundige handen van Pieter Westmaas.

Klik om te vergroten


30-10-2022 Els Hoogendoorn

Wat een sfeervolle en mooie dienst op deze zondag, waarin wij de overledenen van afgelopen jaar van onze gemeente herdachten. En wat een bijzonder mooie preek van Theo Pieter. Geen wonder dat wij hem zeker gaan missen. Dankbaar dat hij deze dienst voor wilde gaan.


27-10-2022 Piet Poot

Cantorij Beatrixkerk zingt vijftig jaar: ‘Kerk om opgeladen te worden’ Lees het premium artikel uit Ede Stad voor het hele verhaal (bij het aanklikken verschijnt een pop-up, wanneer u daarnaast klikt, verdwijnt deze en kunt u het artikel lezen).


14-10-2022 Taakgroep communicatie

Fotocollage afscheid Theo Pieter de Jong op 9 september 2022.

Klik hier voor deel 1

Klik hier voor deel 2

Klik hier voor deel 3

Foto's Ko Kuperus.


30-09-2022 Hetty Meurs

Mijn reactie op de bijdrage van Johan en Coby Huizinga: Eindelijk iemand die het durft te zeggen, helemaal mee eens!


27-09-2022 Johan Huizinga

Wijkavond van maandag 26 september.
Ik wil daar even op terugkomen, omdat ik niet goed uit mijn woorden kon komen. De reden daarvan was, dat ik niet kan begrijpen, hoe men hier mee omgaat. Om te beginnen spreekt men over samen één kerk zijn. Op zich is daar niets op tegen, als men gelijke kansen krijgt, maar daar ligt nu het probleem. Hoe zou het zijn gekomen, dat de Beatrixkerk zo gegroeid is onder leiding van Theo Pieter? Omdat hij zich enorm ingezet heeft, voor zoals het werd genoemd, klassieke dienst, is het dan nog niet duidelijk dat daar behoefte aan is?
Als wij op deze manier samen kerk willen worden, heb ik er een zwaar hoofd in. Nu al zijn we bezig alles weer af te breken, in plaats van het prachtige werk wat hij heeft gedaan op en uit te bouwen. Doe de ogen eens open, en kijk om je heen. Ook wat de ouders met jonge kinderen zeggen, kan echt niet, als zij één kerk willen zijn, zetten ze er samen de schouders onder, en gaan ze in de Beatrix kerk ook proberen om het verder uitbouwen, zodat wij als kerk gelijken kansen krijgen. Ik zeg het misschien hard, maar het is makkelijk om in een opgemaakt bedje te stappen. Ook het argument van dan moeten we iedere keer kijken waar er nevendienst is, is onzin, De generatie van de middengroep en ouderen moeten dat dan wel gaan doen? Juist zij, mede door de digitale communicatie, hebben daar meer moeite mee. Door de veertigplus groep weg te halen, hol je juist een gedeelte van de gemeente uit.
Samen kerk zijn is niet zeggen, ik ga maar alvast zus of zo doen, nee eerst eens over leggen, niet met een groepje alleen, maar met de gemeente. Juist doordat er eenheid kwam, door het werken van Theo Pieter kregen we eenheid Zijn we dat alweer vergeten? Hoezo klassiek, laten we nadenken en nu al geen groepjes vormen. Dan komen we misschien waar we met elkaar naar streven.

Cobie Huizinga.


24-9-2022 Ko Kuperus

Grijs, somber en zonloos Ede

Tóch een regenboog!
Pride Ede, Beatrixkerk 24-9-2022

 


24-9-2022 Alice Bakker

Dat scheelt een jas!
Ivm de stijgende energieprijzen en de ingewonnen stook-adviezen is besloten om de temperatuur in de kerkzaal en de bijzalen te verlagen. Kleed je bij koud weer dus extra warm aan.
Kerkmeesters Beatrixkerk


21-9-2022 Josje de Bondt

Om een passend cadeau te bedenken voor onze scheidende predikant Theo Pieter de Jong viel toch niet mee! Maar onze cantor, Margret Spelt, had een heel goed idee. Zij stelde voor om een filmpje te maken van een zingende cantorij. Enzo gebeurde het ook. Mede dankzij Aart de Zeeuw, Dick Peters en Henk Beekhuis die hun medewerking verleende wat betreft geluid en opname! Het is een mooi afscheidscadeau geworden voor onze dominee, waar hij hopelijk blij mee is!
Cantor en leden van de cantorij!


15-9-2022 Ds. Peter 't Hoen

Betreft kerkdienst zondag 25 september

Bij algemeen onderzoek van generaties gebruikt men de volgende lijst:
-Babyboomers: geboren tussen 1941-1955
-Generatie X: geboren tussen 1956-1970
-De Xennial: geboren tussen 1971-1985
-Generatie Y: geboren tussen 1986 – 2000
- Generatie Z: geboren vanaf 2001 – 2015

Mijn vragen zijn aan de Y en Z generaties:

- Wie zijn jullie als de Y en Z generaties?
- Wat verwachten jullie van onze wijkgemeente voor de toekomst?
- Wat denken jullie over te nemen van de vorige generaties?

Op zondag 25 september zullen wij aandacht besteden aan de generaties van Mozes en van Jozua.
Jullie kunnen per omgaande reageren en ik lees jullie reacties vooraf deze dienst.
Groeten van, Dominee Peter ‘t Hoen.

Mail naar: peterthoen@telfort.nl


15-9-2022 Karel Jagtenberg

Afscheidstoespraak voor Theo Pieter en Maarten. Hierbij in tekst de persoonlijke dankwoorden van 10 september j.l.

Groet, Karel Jagtenberg.


Dank, heel veel dank...
Vandaag is het maandag 12 september. Naast mij staat een tas met daarin wat boeken, een toilettas en kleren. Morgen vertrek ik naar abdij Lilbosch, in Echt. Ik zie uit naar de stilte en rust, om terug te blikken op onze tijd in Ede, en vooruit te zien naar onze volgende stap.
Maar vandaag wil ik eerst jullie allemaal héél hartelijk danken, voor het afgelopen afscheids-weekend.
Wat is er veel gezegd, wat voel ik me gezegend met zo'n warm en hartelijk afscheid.
Twee vragen zijn me vaak gesteld: weten jullie al of jullie pleegdochtertje bij jullie zal blijven, en wat is jullie nieuwe adres?
Die laatste vraag is het makkelijkst; dat is Kemperbergerweg 800, 6816 RX, Schaarsbergen. Helaas zijn er vertragingen gekomen in het klaar maken van de pastorie daar, zodat de verhuizing een paar weken uitgesteld is. Die staat nu op 13/14 oktober gepland. Voor wat betreft ons pleegdochtertje, op 29 september is de zitting bij de rechtbank - dan weten we meer.  
Voor nu een heel hartelijke groet, ook van Maarten, nogmaals heel veel dank en tot ziens!

12-9-2022 Ds.Theo Pieter de Jong

Hallo, je hebt vast gehoord over de erbarmelijke toestanden van vluchtelingen in Ter Apel.  Omdat we verlangen naar waardigheid als basis van onze samenleving, hebben mijn medestrijder Nicole en ik deze petitie voor opvang in Ede opgesteld. Als je er niets mee wilt, leg het naast je neer. Als je mee wilt strijden, teken dan. Wil je een stapje verder gaan,  deel de petitie in je netwerk. Bedankt! Heb je er vragen over of wil je erover praten, neem gerust contact op. Druk op de link voor de petitie. 


8-09-2021 Alice en Jan Bakker

Meet-Inn zoekt koks. Zie onderstaande presentatie.7-9-2022 Ellen de Jong

 

Afgelopen weekend gingen we met zo’n 25 gemeenteleden op kampeerweekend bij camping de Boterbloem in Amerongen. Samen eten en drinken, wandelen, ontsnappen uit de escaperoom en genieten van het prachtige weer. De kinderen vermaakten zich in de binnenspeeltuin en bij alle boerderijdieren. Zondag keken we digitaal mee met de kerkdienst. We hebben genoten. 

Op de foto’s een kleine sfeerimpressie.

Klik op afbeelding voor meer foto's.


31-8-2022 Jan en Alice Bakker

 Update onderhoud Beatrixkerk

Ondanks de roerige tijden gaan we gewoon door met aanpassingen en onderhoud van de Beatrixkerk. Een aantal weken geleden zijn met behulp van vele vrijwilligers de bogen in zijbeuken in de kerkzaal gerepareerd en versterkt. En afgelopen week zijn er dakhaken op het dak en torendak gemaakt. Dit was inmiddels verplicht ivm ARBO. Hierdoor kan men nu gezekerd werkzaamheden op het dak uitvoeren. Tevens zijn er allerlei kleine reparaties aan o.a. daklood en overstek gedaan. Dank aan alle vrijwilligers! Jan en Alice Bakker

Klik op afbeelding voor meer foto's.


29-8-2022 Kees en Rianke Verschoor

Hallo,
 
Sinds maart dit jaar wonen we in Ede met onze pleegdochter Melissa en zijn we gezinshuis voor 's Heeren Loo geworden. Voor onze Melissa zoeken we iemand die op vrijdagmiddag met haar activiteiten kan ondernemen zoals een eind wandelen, fietsen op de tandem (let op, dat is best zwaar!), naar de kinderboerderij gaan, of in de winkelstaat rondstruinen of wat knutselen (ze is echter niet handig ;-). Melissa is m.n. verstandelijk beperkt maar heeft ook lichamelijke beperkingen. Het zou ook fijn zijn als we af een toe een oppas zouden hebben op een avond. Wie zou dat leuk vinden en kunnen? Er is een persoons gebonden budget beschikbaar voor financiële vergoeding.
 
Voor reacties kan je bellen met Rianke: 06 51045412
 
p.s. wij hebben ook de scriba van de algemene kerkenraad ook laten weten dat we achter de brief van ds. Theo Pieter de Jong staan.
 
Hartelijke groeten van Kees en Rianke Verschoor

13-08-2022 Josje de Bondt

Ook ik heb laten weten volledig achter de brief van Theo Pieter te staan en hoop dat deze brief serieus genomen wordt!


10-08-2022 Wim Donkervoort

Met groot verdriet en verbazing heb ik gelezen dat de Beatrixkerk moet sluiten, Ik woon in Utrecht en ben lang aan het zoeken geweest naar een gemeente, via via kwam ik op de site van de Beatrixkerk, en volg nu iedere zondag de diensten via mijn laptop, geweldig ik voel mij bij u thuis. Ik woon in Utrecht en heb het meegemaakt wat u nu als gemeente meemaakt, de Bethelkerk in Zuilen is gesloten de hele gemeente is uit elkaar gevallen, er zijn in Utrecht kerken gesloten de Pnielkerk, de Stephanuskerk, Oosterkerk, Zuiderkerk. Het is een groot verdriet, maar de kerkraad Algemene Zaken Utrecht besloot dicht. Gemeente van de Beatrixkerk ga NIET akkoord met de sluiting van de Beatrixkerk, zeker ook vanwege het feit dat ik lees van uw Ds. Theo Pieter de Jong 3000 leden zijn. Ik sta volledig achter de brief van uw dominee gemeente van de Beatrixkerk het gaat alleen maar om geld. Ik wens u veel wijsheid en sterkte maar vooral laat u horen. Ik hoop nog vele diensten van de Beatrixkerk mee te maken. Ik wens u Gods zegen toe.


8-08-2022 Cobie en Johan Huizinga

Ook wij hebben de oproep verzonden naar de AK en een CC naar onze eigen scriba.


8-8-2021 Henk en Carla ter Maat

Heden aan de AK laten weten dat wij volledig achter de inhoud van de brief van ds. Theo Pieter de Jong staan! We hopen dat de AK deze brief serieus zal nemen! (een c.c. is naar de scriba van de Beatrixkerk verzonden).


6-8-2022 Gerard Homburg

Beste zusters en broeders,

Wanneer jullie het ook eens zijn met de inhoud van de brief van ds. Theo Pieter de Jong over het voorgenomen besluit van de Algemene Kerkenraad over sluiten van de Beatrixkerk, stuur dan een mail naar de Algemene Kerkenraad met de simpele mededeling:
"Ik sta achter de brief van ds. Theo Pieter de Jong en hoop dat deze brief serieus genomen wordt."

Mail deze reactie naar akscriba@protestantsegemeente-ede.nl

Broeders en zusters van de Beatrixkerk laat je nu nogmaals horen, wanneer je dit kerkgebouw wilt behouden voor de eredienst.

Met vriendelijke groet,
Gerard Homburg

25-7-2022 Janny Westmaas

 
Ondanks alles vond ik het zondag de 24e juli jl. een bijzondere, mooie 'Zoomdienst'. Een leerzame, aan- en bemoedigende en hoopvolle preek! En wat mij trof in lied 978: 'en vele korrels vormen saam, een kostbaar brood in uwe naam!' Laten wij bidden dat dat, voor ons gereformeerden, niet onder dwang, maar als eenheid uit liefde, waarheid zou kunnen worden ?.
 
En Wiebe: ik heb maar 2 ??, maar als ik er nog 8 had gehad, zou ik ze alle 10 voor jou hebben opgestoken. De vleugel is jouw vakgebied, op een orgel spelen kan dan misschien ook nog, maar gemeentezang begeleiden is toch wel van een andere orde, maar je deed het, en hoe, en dan ook nog zo onverwachts en op het laatste moment, al die liederen: mede namens dominee en kerkenraad en heel veel gemeenteleden: 10 x? en dankjewel!!!!!

18-7-2022 Ed van Nieuwamerongen

Kerk zijn is omzien naar elkaar. Niet alleen in het dagelijks leven, maar ook bij calamiteiten in de kerk. In dat kader is recent onze brandmeldinstallatie vernieuwd, hebben we een nieuw nood- / calamiteitenplan opgesteld en werden vandaag in de Beatrixkerk voor een grote groep van onze vrijwilligers BHV en ontruimingsoefeningen gehouden.

Ed van Nieuwamerongen
Kerkrentmeester Beatrixkerk Ede


13-7-2022 Theo Pieter de Jong

Er zijn nog niet zoveel apps die ik heb aangeraden, dus ik neem voor deze graag even de vrijheid om je er op te attenderen... Misschien voel jij je vaak net als ik een beetje moedeloos over wat je nu kunt doen tegen de klimaatcrisis...? Ik hou van deze aarde en ik geloof dat God dat nog veel meer doet. Daarom hoop ik dat wat om mijn bord ligt mijzelf niet alleen blij maakt, maar ook niet in strijd is met het 'goed beheren' van deze aarde die God ook mij toevertrouwd heeft. De Fork Ranger app zit leuk in elkaar en geeft veel praktische info en suggesties. Kijk maar eens op forkranger.com.nl. Van harte aanbevolen om het eens te onderzoeken! Laten we vooral zinvolle en leuke info met elkaar delen... :-)
Hartelijke groet,
Theo Pieter
 
13-7-2022 Henk van den Brink
 
Dag ,
Het gedicht dat ik vorige week in de dienst heb voorgelezen.
 
Luister.
(Leo Buscaglia)

Als ik je vraag naar mij te luisteren
en jij begint mij adviezen te geven
dan doe je niet wat ik je vraag.
Als ik je vraag naar mij te luisteren
en jij begint mij te vertellen waarom ik mij niet moet voelen zoals ik mij voel
dan neem je mijn gevoelens niet serieus.
Als ik je vraag naar mij te luisteren
en jij denkt dat jij iets moet doen om mijn problemen op te lossen
dan laat je mij in de steek, hoe vreemd dat ook mag lijken.
Alles wat ik wil is dat je naar mij luistert.
Niets zeggen, niets doen, alleen luisteren.
Goede raad is niet duur en ik kan zelf handelen.
Ik ben niet zonder bron, soms moedeloos en in de war, maar niet zonder bron.
Als je iets voor mij doet dat ik zelf had kunnen doen,
dan draag je bij aan mijn angst en mijn zwakte.
Wanneer je accepteert dat ik mij voel zoals ik mij voel, hoe vreemd die gevoelens ook mogen lijken,
dan kan ik ophouden met mijn pogingen om je te overtuigen
en kan ik eindelijk proberen te begrijpen wat de betekenis van mijn gevoel is.
En als dat duidelijk is dan komen de antwoorden en heb ik geen raad nodig.
Dus, alsjeblieft luister alleen maar naar me.
En als je wilt praten, wacht dan even en ik beloof je dat ik op mijn beurt naar jou zal luisteren.
 

6-7-2022 Josje de Bondt

Onze cantorij bestaat dit jaar 50 jaar ter gelegenheid daarvan een nieuwe foto!
Op deze foto, gemaakt door Gert Jansen, ontbraken Janneke Boon en Tineke Kamphuis!
 
 


2-7-2022 Margret Spelt

Vanochtend hadden we als Bea-organisten een bijeenkomst rond het orgel. Op advies van orgelbouwer Van Vulpen, die jaarlijks het onderhoud aan het orgel doet, bekeken we met elkaar hoe we de orgelpijpen van bepaalde registers in het vervolg met regelmaat zelf kunnen stemmen.

Ons orgel heeft 19 registers, 19 verschillende "geluiden", verdeeld over twee klavieren en het pedaal. Elk register heeft voor elke toon/toets minimaal één orgelpijp. Er zijn dus binnenin het orgel meer dan 1.000 orgelpijpen te vinden! Door het combineren van de verschillende registers is een rijk palet aan klanken en kleuren beschikbaar. Vanwege onder andere schommelingen in temperatuur en luchtvochtigheid, kan de toonhoogte van de orgelpijpen veranderen. Doordat niet alle groepen orgelpijpen even sterk reageren op die schommelingen, wordt het geheel soms vals. Door regelmatig een bepaalde groep pijpen bij te stemmen, de tongwerken, blijven alle stemmen samen mooi zuiver en goed te combineren. Bijkomend voordeel is dat de tongwerken door het stemmen goed in conditie blijven.

Het was een leuke en leerzame ochtend, waarbij we eerst op de smalle loopbrugjes in het orgel de globale indeling hebben bekeken en daarna om de beurt hebben gestemd met het stemijzer. Maar het échte werk begint pas na vandaag: door het vaak te doen, krijgen we steeds meer handigheid in het stemmen van de tongwerken!

Klik op afbeelding voor meer foto's.

 

26-6-2022Betty de Jong

 Wat bijzonder om na mijn operatie de bloemen uit de kerk te mogen ontvangen. Daarnaast heb ik veel appjes en kaarten gekregen van meelevende kerkgangers. Ook is er veel gebeden. Daar heb ik me gedragen door gevoeld. Zo waardevol om in gemeenschap met Christus lief en leed met elkaar te mogen delen. Dankbaar ben ik voor zo'n warme gemeenschap. 
Hartelijke groet, Betty de Jong.
 

19-6-2022 Janny Westmaas

Tijdens de kerkdienst van afgelopen zondag kregen twee tieners als overstappers de Jongeren Bijbel van de Beatrixgemeente aangeboden. Thuis waren nog vijf tieners die hiervoor in aanmerking kwamen. Zij krijgen hun Bijbel bij een thuisbezoek aangeboden.
 
"Mooi dat we ook dit jaar weer Bijbels aan onze tieners geven..... Belangrijk!!"


15-6-2022 Leo Besemer

Op zaterdag 11 juni was er een ontmoetingsmiddag in de SOMA wijk, ook bekend als de Maanderwijk. Dit was een samenwerking tussen Nieuwe Kerk, Tabernakel, Tabor Kerk en de Beatrixkerk. Doel was om de wijkbewoners te laten zien welke kerken in de buurt aanwezig zijn. Deze activiteit werd ook gesubsidieerd door Idee in Uitvoering. We mochten 75 mensen uit de wijk verwelkomen, die met ons en elkaar aan de praat raakten. Het was een fantastische middag, zoals de foto's ook laten zien.

Klik op onderstaande foto voor meer afbeeldingen.


13-6-2022 Ds. Theo Pieter de Jong

Dag mensen,

Corrie Stam stuurde dit uit de Ede Stad door. 
Mooi. Samen kerk zijn. En zichtbaar in de buurt. Positief signaal naar Ede. 
Artikel Ede Stad.

12-6-2022 Ds. Theo Pieter de Jong

‘Broeders en zusters, door de Geest van God worden wij als delen van één lichaam, in waarachtige broederlijke liefde verbonden. Zo spreekt ook de Heilige Apostel: "één brood (is het, zo) zijn wij velen één lichaam, zoals wij allen dat éné brood deelachtig zijn". Want zoals uit vele graankorrels één meel gemalen, en één brood gebakken wordt, en uit vele bessen, samengeperst zijnde, één wijn en drank stroomt, en zich ondereen vermengt: alzo zullen wij allen, die door het geloof in Christus ingelijfd zijn, door broederlijke en zusterlijke liefde, om Christus', onze lieve Zaligmakers, wil, die ons te voren zo uitnemend heeft lief gehad, allen te samen één lichaam zijn, en dat niet alleen met woorden, maar ook met daden naar elkaar toe tonen’.

Zo verwoordde de opstellers van het oude Avondmaalsformulier deze ‘koinonia’ – deze gemeenschap, waarin die oude moedergemeente volhardde.

Díe gemeenschap, dat is dus blijkbaar ook een zaak van volharding. Het is een geschenk in Christus, we krijgen het dus, – en tegelijk worden we opgeroepen om het waar te maken.

Hoe doe jij dat?


9-6-2022 Clari Koskamp

Bij het ordenen van mijn gedichten vond ik het onderstaande gebed van Kees Harte. Dit sprak mij aan juist in de huidige situatie. Dit wil ik aan jullie doorgeven.

Ik hoop op mensen
Die bergen verzetten
Die door blijven gaan met hun kop in de wind.

Ik bid om mensen
die risico’s nemen
Die vol blijven houden met het geloof van een kind.

Ik bid om mensen
Die dingen beginnen
Waar niemand van weet wat de afloop zal zijn.

Ik bid om mensen
Die met vallen en opstaan
niet willen weten van water in de wijn.

Ik hoop op mensen
Die blijven vertrouwen
Die van tevoren niet vragen voor hoeveel en waarom.

Ik bid om mensen
Die door blijven douwen
Van doe het maar wel en kijk maar niet om.

Ik bid om het beste
Van vandaag en van morgen
Ik bid om het mooiste waar ik van hou.

Ik zoek naar het maximum
wat er maar inzit
In vandaag en in morgen
In mij en in jou.

Ds. Dekker, voorheen predikant in Bennekom, gaf hierbij aan dat hij zelf geen betere woorden kon bedenken om te vertolken waarop je hopen mag in het kerkenwerk, op mensen met een droom, met een vlammend visioen en het geloof dat de Geest van God telkens weer mensen in vuur en vlam zet.


03-06-2022 Wim en Riet Carsouw - van de Weerd

Wat was het mooi om na 2 corona jaren, weer samen met leeftijdsgenoten een dagje weg te gaan. Deze keer gingen we naar Sneek, een mooie rit door de polder naar Sneek, een boottocht met een heerlijke lunch. Daarna weer naar Ede dank aan onze voortreffelijke chauffeur Adri, maar vooral ook aan allen die deze dag hebben verzorgd. Ook heel fijn was het dat onze Ds. Theo Pieter deze dag met ons wilde delen. Nogmaals dank voor deze mooie dag.


30-05-2022 Els Hoogendoorn

Wat een prachtige dienst hadden we zondag.Voor mij als oudere een bevestiging dat zowel jong als oud in 1 dienst samen een prima beleving kunnen hebben. Verdrietig omdat Theo Pieter bij ons wegggaat,maar wat een troostrijke preek over vertrouwen in onze God,dat hij ons door deze moeilijke tijd heen zal dragen. Ds. Gilles,bedankt voor de meelevende woorden.


29-05-2022 Familie Homburg

Zojuist hebben we te horen gekregen dat Theo Pieter het beroep in Schaarsbergen heeft aangenomen. Wat mogen wij als Beatrixkerk ontzettend dankbaar zijn dat jij, Theo Pieter, de afgelopen jaren onze dominee bent geweest(& gelukkig nog even bent)!! En daarbij gelijk de beste wensen en zegen gewenst voor jouw/jullie toekomst in Schaarsbergen. Wat de toekomst brengen moge, mij geleidt des Heren hand. Dit is voor alle betrokkenen een mooie tekst. Een hartelijke groet, Familie Homburg


25-05-2022 Ds. Theo Pieter de Jong

Terwijl ik bezig ben met de preek voor Hemelvaartsdag, naar aanleiding van Jezus' woorden in Johannes 14, 'ik ga heen om u een plaats te bereiden', oet ik denken aan die oude Gospelsong, van Keith Green.
Bij deze de tekst daarvan (het lukt me even niet een vertaling te maken, dat mag iemand anders doen... ;-) ),
en dan donderdag de dienst met preek... :-)

You know, I look around at the world and I see all the beauty that God made. I see the forest and the trees and all the things. And says in the Bible that He made them is six days and I don't know if they're a literal six days or not. Scientists would say no, some theologians would say yes. But I know that Jesus Christ has been preparing a home for me and for some of you, for two thousand years. And if the world took six days and that home two thousand years, hey man, this is like living in a garbage can compared to what's going on up there...

Seaside sunset, silver linings round the clouds

Birds fly, singing, making such a joyful sound

Thoughts of heaven somehow seem to fill my mind

But I can't even imagine, what it is I'm gonna find

I can't wait to get to Heaven, when you'll wipe away all my fears

In six days you created everything

But you've been working on Heaven two thousand years


23-05-2022 Ymke van Nieuwamerongen

Beste lezer,

Ik zou graag het volgende bedankje op het kerkplein willen plaatsen:

Ondertussen is het weer een tijd geleden dat wij als belijdeniscatechese naar de Wittenberg mochten, maar ik dacht wie weet vindt u het leuk om nog te horen hoe wij dit ervaren hebben ?
Het weekend was door corona al meerdere keren verplaatst en daardoor keken we er extra naar uit. We vertrokken gezellig samen op de vrijdagmiddag naar de gemeenschap. De masterclass die we hier volgend stond in het teken van rust en ontspanning vinden, voor velen vast herkenbaar dat dit soms erg lastig kan zijn. Ook voor mij komt dit helaas erg dichtbij. Wat het wel heel waardevol maakte! We hebben veel avondgebeden en vespers bijgewoond, we hebben met elkaar over het geloof gepraat. Een emmaüswandeling gemaakt, jamsessies gehouden, een aflevering van de serie Black mirror gekeken over de invloed van social media én we waren ook uitgenodigd om met alle jongeren die daar wonen een avond mee te eten. Al met al, dus een heel bijzonder weekend! Heel dankbaar dat dit vanuit de kerk mogelijk was! En dank aan Theo-Pieter en Teus voor het organiseren!

Groetjes,

Ymke van Nieuwamerongen


18-05-2022 Josje de Bondt

Beste mensen, maandag 16-05 -22 heeft de XON (Locale Omroep Ede) een hele mooie documentaire uitgezonden over de Beatrixkerk. Dominee Arie Romein heeft zich verdiept in onze kerk en deze documentaire is daarvan het resultaat. Een aanbeveling om deze op YouTube te gaan bekijken! Te vinden onder YouTube Rond de toren 16-05-2022. Veel kijk plezier. Josje de Bondt

Red: U kunt alleen het item m.b.t. de Beatrixkerk afspelen.


13-05-2022 Diny Meurs - van der Hagen

De Camino Frances

Het waren mooie voornemens en na een korte training kon ik gaan. Ik ben 25 April afgereisd naar Saint Jean Pied de Port in Frankrijk.
Etappe 1 De Pyreneeën op was heel zwaar maar ontzettend mooi.
Bij iedere etappe die ik verder liep veranderde de omgeving van bergen naar veel bloemen.
De volgende etappes kwam ik langs olijfbomen en wijngaarden.
Zo mooi om dit mee te mogen maken.
De pelgrims komen uit allerlei landen en groeten elkaar met Buen Camino.
Ook al ken je ze niet wordt er altijd terug gegroet.
Ik vind het fantastisch zoals pelgrims onder elkaar te zijn.
De laatste dagen dat ik liep kreeg ik steeds meer last van mijn rug.
Ben naar de eerste hulp geweest en mocht even niet meer lopen.
Dit voelde niet goed aan. Vervolgens heb ik naar mijn lichaam geluisterd en ben toen naar huis gegaan.
Piet en ik willen samen nog leuke dingen gaan doen.
Met vriendelijke groet, Diny Meurs - van der Hagen.


 10-05-2022 Ds. Peter 't Hoen

De 5 bijgevoegde foto's wil ik als vervolg op de dienst van 8 mei met jullie delen.

Met deze foto's wil ik beeldend delen waarover ik in de dienst gesproken heb.
De twee foto's van de VN tonen dat de volken van deze wereld zonder wapens veel kunnen bereiken.
De revolver in de knoop hebben mijn vrouw en ik jaren geleden bij ons bezoek aan het VN gebouw in New York gezien.

De foto van de Stingerbol op de Mauritszkazerne heb ik in het verleden operationeel meegemaakt als legerpredikant.
Bijzonder is dat een bestuurslid van de huidige stichting mij vertelde dat hij zich met schrik realiseerde dat hier militairen tot 2008 met de stinger zijn opgeleid.
Diezelfde luchtdoelwapens hebben wij nu gestuurd naar Oekraïne. Zo kwam de oorlog tijdens onze ontmoeting dichtbij.
Op de Stingerbol staat de tekst: "Hoe voeden wij 10 miljard mensen in 2050"?
De aansprekende boodschap voor ons toekomstig World Food Center Experience.
De tekst 'We feed each other' doet mij denken aan de tweede ontwikkeling doelstelling van de VN; het terugdringen van honger.
Tijdens onze dienst heb ik ook de SDG vlag getoond waarvan de foto is bijgevoegd.

Klik op de foto voor alle afbeeldingen.

Ds. Peter 't Hoen
Krijgsmachtpredikant b.d.

 

 5-05-2022 Henk en Gea Munneke

 

Mede namens onze zoon en schoondochter Jaap en Jen willen we iedereen hartelijk bedanken voor de donaties op Save Little Lex. (zie ook artikel van 29-03 op het kerkplein (red.)).

Uw meeleven en giften heeft hen erg goed gedaan. De medische vlucht naar Columbus (Ohio) gaat door, ook al is het financieel nog lang niet rond. Jaap en Jen hebben hun baan in Londen opgezegd en nieuw werk gevonden in Columbus. We hopen en bidden dat de behandeling in Columbus levensreddend voor Lex zal zijn! De actie voor Lex gaat nog door tot juli en het is nog steeds mogelijk om te doneren!Rechtstreeks doneren op de bankrekening van Jaap kan ook. Hij zal uw gift dan verantwoorden op de fundraiser.Banknr J.A.Munneke NL 03 ABNA0487 2131 73 met vermelding: Save Little Lex. Wij begrijpen dat er in deze tijd heel vaak een beroep gedaan wordt op uw vrijgevigheid. En terecht! Maar deze actie raakt ons heel diep. Voor meer informatie en eventuele donaties verwijzen we naar: https://linktr.ee/savelittlelex Ook op facebook is onder de naam van Jaap Munneke of Jennifer Corbett veel informatie te vinden. Bring Lex Home. Voor vragen of opmerkingen mag u natuurlijk ons ook bellen. Tel. 0318 221277’ Nogmaals bedankt!

Klik om te vergroten


3-05-2022 Aly Batterink

Corona voorbij!!?? Heeft u het ook al gezien dat alle gele strippen, alle ge- en verboden kenmerken die in de coronatijd op de vloer in de kerk waren aangebracht, nu allemaal zijn verdwenen? Dit was een pittig klusje, die door Matty en Gerie van Holland, zijn geklaard. Het was zwoegen (zie de foto)! Dat is dan ook een compliment waard. Hopelijk komt dat niet meer terug!

Klik om te vergroten


02-05-2022 Piet van der Hagen

Diny Meurs-van der Hagen loopt de Camino Frances.
Op weg naar Santiago en vervolgens naar Finistère…dat is het doel dat zij wilt bereiken.
Ze heeft haar stoute schoenen aangetrokken om een wandeltocht te gaan lopen van circa 860 kilometer. Wie doet nou zoiets….daar moet je Diny voor heten. Jarenlang kijk zij al uit naar deze lange tocht die ook een Pelgrimstocht genoemd wordt. Dat is te zien op de foto waarin de weersomstandigheden niet bepaald meewerken. Diny zou zeggen dat het hoort bij een Pelgrimstocht. Mijn naam is Piet van der Hagen en we zijn sinds 10 september 2020 gehuwd. Zoals velen weten was dit een geweldige dag maar vijf weken later werden wij geconfronteerd met een gasexplosie op onze boot waarvan wij net een week eigenaar van waren. Inmiddels is bijna alles weer in orde. Dit werk zondermeer mee in de tocht die zij nu gaat lopen. Zij doet dit samen met Joke en wandelt dus niet alleen. Een tocht om gebeurtenissen te verwerken en ik blijf achter om hun vanuit Holland te steunen met alle zaken die op hun pad komen. Daarnaast wil ik jullie wel een beetje op de hoogte houden van hun onderneming.
Voor de mensen die haar via een app willen volgen zijn hier de volgende gegevens. Download de app Polarsteps en volgt Diny Meurs. https://www.polarsteps.com/Dinymeurs en je kunt haar op elk moment van de dag volgen. Wat een uitdaging en wat leven veel mensen met hun mee. Als alles goed verloopt staan ze op 10 juni om 13.00 uur weer op het Centraal station in Rotterdam. Mocht je meer informatie willen hebben dan ben ik bereik om dit te geven. Tel: 0620372520 (Piet).

Klik om te vergroten


29-04-2022 Leen en Bep Bal

Beste Alice en Jan, van harte gefeliciteerd met deze bijzondere beloning voor het werk wat jullie gedaan hebben voor de Beatrixkerk! We wensen jullie Gods zegen en gezondheid toe met wat jullie nog kunnen en mogen doen! Leen en Bep Bal.


27-04-2022 Aart de Zeeuw

En er zijn nog 2 gemeenteleden die een lintje ontvangen hebben! Jan Bakker en Alice Bakker-Groen zijn al meer dan veertig jaar een grote waarde binnen de Beatrixkerk, onderdeel van de Protestantse Gemeente Ede. Zo hebben zij zich jarenlang ingezet voor het jeugdwerk. Gedurende verschillende jaren hebben ze wekelijks huiscatechese gegeven. Het echtpaar was betrokken bij het opzetten van ‘uitslaapdiensten’, die meer dan twintig jaar zijn gehouden in de Beatrixkerk..

Klik om te vergroten


27-04-2022 Josje de Bondt

Trots zijn wij, als Cantor en leden van de cantorij, op ons cantorijlid Rita Tijmes. Op 27 april mocht zij een Koninklijk Onderscheiding uit handen van de Burgemeester ontvangen. Zij verkreeg deze onderscheiding voor o.a. meer dan 50 jaar kerkenwerk.

Klik om te vergroten


22-04-2022 Janny Pastink

Inzamelingsactie Oekraïne

Vrijdagavond 22 april was er een inzamelingsactie voor opvangkampen in de Oekraïne.  Ruim 60 grote dozen zijn gevuld met producten waar specifiek om gevraagd is door contactpersonen aldaar. Ook Tonia was van de partij, en hielp bij het inzamelen van spullen. 

Klik hier voor de foto's.


18-04-2022 Betty de Jong

Petrus in het land

 

Klik hier om te vergroten


 18-04-2022 Marrianne Homburg

 Prachtige Paasdienst in Beatrixkerk

Wat was het op eerste paasdag een prachtige kerkdienst voor iedereen. Begroet worden met paasliederen en muziek , enthousiaste voorganger Heidi met een positief verhaal, een mooie variatie van liederen die iedereen mee kon zingen, mooi orgelspel, een enthousiaste band en voor jong en oud aandacht! Ga zo door Beatrixkerk!

Marianne Homburg. 


 17-04-2022 Margret Spelt

Vanochtend mocht ik als organist een feestelijke Paasdienst in de Beatrixkerk meemaken. Eerlijk gezegd vind ik het altijd best lastig om aan zo'n dienst een goede muzikale invulling te geven. Er is geen feest zo uitbundig als Pasen, het ene lied jubelt nog meer dan het andere en voordat je het weet voert de orgelmuziek eentonig hard de boventoon. In de voorbereiding op de dienst viel me in de liturgie het prachtig ingetogen 'Tussen waken, tussen dromen' op (LB 631). Daarnaast ook Psalm 118 vers 1 en 6, waarvan ik vermoed dat het niet toevallig door Heidi gekozen is als Glorialied na het Kyriegebed. In vers 6 gaat het over iemand die niet echt reden heeft om te jubelen en te juichen. Ik heb dat muzikaal uitgedrukt door dissonante harmonieën te gebruiken. We ervaren dat misschien als 'vals' klinkend. Ook op het slotwoord 'dood' schuurde het behoorlijk door de combinatie van verschillende tonen. In het naspel sloeg de dissonante sfeer langzaam om door de toevoeging van steeds beter passende tonen. Dat symboliseerde de bijstand in de nood. 
Omdat ik best wat uiteenlopende reacties heb gekregen op begeleiding en naspel van dit vers, vind ik het fijn om het op deze manier even toe te lichten. Bedankt voor alle reacties!
Hartelijke groet,
Margret Spelt

Psalm 118, 6
Des Heren hand is hoog verheven,
des Heren rechterhand is sterk.
Ik zal niet sterven, ik zal leven
en zingen van des Heren werk.
De Heer heeft mij wel zwaar geslagen,
maar niet verlaten in mijn nood,
en zijn genadig welbehagen
gaf mij niet over aan de dood. 

 17-04-2022 Jack Reinders

Tekst en foto symbolisch bloemschikken dienst Witte Donderdag.

Witte donderdag 2022


Gevangen
in machteloos
denken

Bevangen
door bitterheid
en zilte tranen

Beseffend:
Hoe pijnlijk is
Zijn kruis
Hoe zwart
is Zijn gesloten graf

Ervarend:
de oorverdovende stilte
van niets

Dan……….
Daar…..
ZIE IK HEM

Kom
lief kind
Ik was jou

Kom
lief kind
ik omarm jou

Kom
Eet mijn brood
drink mijn wijn
Jij mag er zijn

Kom
In mijn licht

KOM

Klik om te vergroten


 17-04-2022 Jack Reinders

Foto en tekst symbolisch bloemschikken pasen.

Pasen 2022

Het zwart en de pijn van het kruis van Goede Vrijdag is voorbij. De hoop is terug. Daarom
is nu het kruis bekleed met groen. De houten schijven zijn op zij gerold als beeld van de steen die is weggeschoven voor het graf. Hij is niet hier hij is opgewekt. Zijn windels hangen over het kruis. Hij heeft ons ontschuldigd.
Het paars van de 40 dagen tijd is nu wit. Verblindend licht.
De plantjes met de wit-gele hartjes zijn een symbool van dat licht. Ook hebben we hiermee uitgebeeld de weg die wij zijn gegaan naar Pasen, en een weg nu naar voren toe, naar nieuw leven, naar hoop.
Wij nodigen u uit dit beeld van licht en hoop te ontvangen door na afloop van de dienst een plantje in ontvangst te nemen en mee naar huis te nemen.

Haar zoon
zo kwetsbaar
is dit wat hij verdient?

Hoe hartverscheurend haar geschreeuw
haar nee, zo mag het niet
Haar traan
Hoe zuiver
Hoe puur

Verstard
verward
Het stille niets

Hoe geurig en kostbaar haar gebaar
De olie
De balsem

Zo stil, zo vroeg op pad
Dit is niet wat zij had verwacht
Zo verschrikt: die weggeschoven steen

Daarbinnen: die verblindende verschijning
Die stem: Jou heer is opgewekt
Die boodschap: Hij is hier niet: Hij leeft

Hoe vol geloof
verteld dit blij verhaal

Hosanna, hij leeft
Halleluja
Ja zo zal het zijn

Klik om te vergroten


17-04-2022 Gijp en Josje van Soest

Pasen

Klik om te vergroten


16-04-2022 Alice Bakker

Flyer kleedjesmarkt Emmaus

Klik om te vergroten


8-04-2022 Piet Poot

Afgelopen vrijdagavond, 8 april, heeft de cantorij gezongen in Harskamp voor de vluchtelingen uit Oekraine. Er werd gezongen over lijden, hoop en Pasen. In deze video horen jullie psalm 22: mijn God, waarom verlaat Gij mij?

 


30-03-2022 Bep Bal

Mooi om zo'n gebed weer eens te lezen Janny! Veel komt er in naar voren. Het is een moeilijke tijd, blij dat we weer naar de kerk kunnen. En elkaar weer mogen ontmoeten. Dan de oorlog waar de hele wereld mee te maken krijgt en wat ons diep raakt! Ook de ouderen die zich de oorlog kunnen herinneren. Ja en de plannen voor onze kerken zijn ook niet bemoedigend dat vraagt wijsheid, geloof in de toekomst en gebed! In deze tijd van bezinning naar Pasen. Voor ons geeft het veel zorg terwijl er zoveel gebeurt! We bidden elke dag voor onze predikant en gemeente laten we ons daardoor inspireren. Bep Bal mede namens Leen.


29-03-2022 Paul Haver

Save Little Lex.

Van de week had ik een gesprek met onze gemeenteleden Henk en Gea Munneke, wonende aan de Satrestate 38 te Ede. In dit gesprek werd ik geraakt door de problematiek waar zij op dit moment mee te maken hebben. De afgelopen jaren konden zij vanwege corona hun zoon, schoondochter en kleinzoon Lex die in Engeland wonen, alleen maar via Skipe/telefoon zien en spreken. Dat was soms erg zwaar. Namens de diaconie wil ik daarom ook graag onderstaande met u delen. 

“Wij zijn Henk en Gea Munneke. Onze kleinzoon Lex woont in Londen en heeft een zeer zeldzame spierziekte (SMARD1). Er zijn wereldwijd slechts 60 kinderen geregistreerd met deze ziekte. Zonder behandeling is deze ziekte terminaal. Tot nu toe was er geen behandeling mogelijk. Inmiddels is er in Amerika een behandeling mogelijk met gen-therapie. Om voor deze behandeling in aanmerking te komen, moet Lex met een speciaal vliegtuig (vanwege beademing) naar Amerika. Dit is ontzettend duur (ruim 200.000 euro), maar dit is zijn enige kans om te overleven. Vandaar dat zijn ouders een inzamelingsactie (fundraiser) gestart zijn “Save Little Lex”

Voor meer informatie en eventuele donaties ga naar: https://linktr.ee/savelittlelex


23-03-2022 Janny Westmaas

In het Kerkblad van 7 april 1973 las ik dit prachtige gebed. Het heeft een diep geestelijke taal en een sterke vroomheid in zich (bron: TP). Het spreekt waarschijnlijk vast meer mensen aan. Omdat het waard is om dit te blijven bidden deel ik dit graag.


20-03-2022 Casper Vegt

De Zandtovenaar: Onze Vader voor Oekraïne

 

Klik hier om te vergroten


19-03-2022 Ds. Theo Pieter de Jong

Oproep:
Twee nette studenten (afstuderend) zijn dringend op zoek naar betaalbare (ong. €750 p.m.) zelfstandige woonruimte; een drie kamer appartement. Kun jij hen helpen? Of heb jij de gouden tip? Stuur me dan even een mailtje, dan breng ik jullie graag in contact met hen.
Groet en bedankt!
Theo Pieter
dominee@beatrixkerk.nl


19-03-2022 Betty de Jong

 

Klik hier om te vergroten


07-03-2022 Ds. Theo Pieter de Jong

Kinderfilmpje over Biddag.

 

Klik hier om te vergroten


05-03-2022 Ds. Theo Pieter de Jong

 


03-03-2022 Hetty Meurs

Het 40 dagen boekje, wat een mooie en waardevolle aanvulling op iedere dag in deze periode. Complimenten aan iedereen die hieraan heeft meegewerkt! ?


28-02-2022 Dieneke Gimbel

Wat een mooie 40dagenkalenders vond ik in onze garage: bestemd om te verspreiden. Het weer was vandaag zodanig dat ik ze nu allemaal kwijt ben. Maar wat een goede actie van de PGE, want de eerste reactie van alle mensen was: Oh, wat leuk! En omdat we zolang zeer weinig mensen hadden gesproken, heb ik bij iedereen aangebeld en aan (bijna) iedereen gevraagd hoe of het ging. En iedereen was opgewekt: dank zij het mooie weer en vele beperkingen zouden voorbij gaan! Niet iedereen was thuis, maar mijn dag vloog voorbij en was zeer positief! Dit wilde ik jullie niet onthouden. Hartelijke groet, Dieneke.


21-02-2022 Clari Koskamp

Vorige week donderdag was ik in de Beatrixkerken liep toen ook langs de Groeiboekenkast. Wat een geweldige voorraad en waardevolle boeken! Ik nam o.a. het gebedenboek van de PKN mee, 101 mooie gebeden. Jammer dat dit niet door meer mensen wordt gelezen. Het is niet voor iedereen mogelijk een cursus Gebed te volgen, maar… dit boek kan ook een hulpmiddel zijn. Van harte aanbevolen! Clari Koskamp.


16-02-2022 Ds. Theo Pieter de Jong

Hierbij het Spoken Word van Alienne, van afgelopen zondag, op veler verzoek,
beschikbaar voor het kerkplein.

Spoken Word – Psalm 142 ‘Een eenzaam halleluja’
Aliënne Aangeenbrug

Zoveel vragen schieten door mijn hoofd,
over alles wat ik ooit heb geloofd,
ergens weet ik wel wat mij ooit is beloofd,
maar diep vanbinnen voel ik me zo verdoofd.
Beroofd van mijn vreugde, een kloof in mijn hart, gedoofd van het licht.
Ik voel me eenzaam.

Niemand die het lichter maakt of even vraagt hoe het echt met je gaat.
Niemand om mee te praten, even te alles los te laten.
Ik voel me zo verlaten.

Soms duurt het te lang, mijn hart vol angst, doodsbang, en ik verlang,
een arm om me heen en schouder om op uit te huilen.
Iemand die met je huilt en met je lacht, voor je vecht en met je bid.
Maar in het diepst van dat lijden, lijkt juist dat te verdwijnen.
Ik voel me alleen.

En zelfs ondanks Gods zegen, en alles door Hem gegeven,
blijven de vragen, diep in mij knagen.
Gods licht blijft schijnen, maar lijkt soms weer te verdwijnen.
Soms lijkt mijn hart zich te sluiten en blijft Zijn liefde ver daarbuiten.

Maar laat me zien dat ik niet de enige ben, dat niet alleen ik Uw liefde ken.
Laat me telkens weer zien door de mensen om mij heen,
waardoor U al vaker met Uw liefde en licht scheen:
Ik ben niet alleen.

Want als ik alle hoop heb verloren
als mijn liefde lijkt te zijn bevroren,
hebben zij lief en geven ze hoop.
Vrienden die in alles naast me blijven lopen,
Mensen die voor mij geloven en hopen.
Ik ben niet alleen.

En de last die niet meer op mijn schouders past,
heeft U nooit verrast, voelt minder als ballast,
en geeft mij ruimte U te vertrouwen en weer op Uw genade te bouwen.
Ik ben niet alleen.

Want Heer in die donkere nacht, in het diepst van mijn klacht,
geef mij alstublieft iets van Uw kracht.
Kracht om door te gaan of om slechts te blijven staan.
Kracht om te blijven geloven, te blijven hopen.

Kracht om mijn ogen op te heffen, en te beseffen,
dat de ogen die naar me kijken, niet alleen vol liefde lijken,
maar me daadwerkelijk bereiken,
met een onbeschrijfelijke, overweldigende liefde.

Verankerd door hoop,
hoopvol door geloof,
gelovend door liefde,
geliefd door U, mijn Heer.
Hallelujah.


13-02-2022 Cor Goorjes

Heel mooi is een voordracht in deze ‘nieuwe’ vorm zoals in de dienst van zondagmorgen door Aliënne werd gedaan. Ik heb haar nogeens teruggekeken! Een aanrader. Met vr. groet, Cor Gootjes.


10-02-2022 Elly en Teun van Aggelen

Wij zaten net hier in Sri Lanka, de dankdienst voor het leven van Annemieke van Basten te kijken. Wat een mooi en liefdevol afscheid was dat. Kwam er een buurvrouw binnen en ik liet haar later foto's van de kerk zien. De ronde ramen met hun betekenissen en de hoge ramen erboven. Vroeg ze vol verbazing: "Kunnen die ramen helemaal niet open?. " Hier hebben de kerken geen ramen, alleen luiken. Als wij in onze kerk, de Anglicaanse zitten, zijn we blij met de wind die naar binnen waait en koelte geeft. Enkel als de wind van de verkeerde kant komt, brengt hij de vislucht van de vismarkt beneden bij het strand mee. Dat is mider, maar wel pure lucht. Hartelijke groeten vanuit warm Sri Lanka, Elly en Teun van Aggelen.


28-01-2022 Ds. Theo Pieter de Jong

Een stille groet vanuit de Open Kerk

Klik om te vergroten


18-01-2022 Giny Meerdink

Heel erg bedankt voor de zondagse bloemen was blij verrast hartelijke groet, Giny Meerdink

Klik om te vergroten


14-01-2022 Janny Pastink

We ontvingen bericht dat oud-predikant van de Beatrixkerk, ds. Elsje Braam, op 9 januari jl. , afscheid heeft genomen als wijkpredikant van de Open Hof in Culemborg, en de overstap maakt naar ouderenpastor. Als je dat leuk vindt kun je afscheidsdienst hier terugkijken.


10-01-2022 Theo Pieter de Jong

Hier wat foto's en een greep uit de gedichten van de belijdeniscatechisanten - we delen het graag met de gemeente, we hebben vanavond een heel gezellige zoom-avond gehad, en de nagerechten opgegeten die we voor elkaar gemaakt hadden en via de lootjes bij elkaar op de stoep gezet vandaag. Leek ons wel leuk om dat te delen op het kerkplein!


Gedichten:
Rebecca
Bart
Teus
Ymke
Hanna