Ruimte voor gemeenteleden of geïnteresseerden om elkaar te ontmoeten. Plaats een berichtje, maak bijvoorbeeld een foto
hoe je thuis de kerkdienst bekijkt, stuur een klein filmpje of plaats een ervaring enz.

U kunt uw berichten mailen naar: kerkplein@beatrixkerk.nl

Vult U naast het berichtje uw naam in?

 

2022 


25-05-2022 Ds. Theo Pieter de Jong

Terwijl ik bezig ben met de preek voor Hemelvaartsdag, naar aanleiding van Jezus' woorden in Johannes 14, 'ik ga heen om u een plaats te bereiden', oet ik denken aan die oude Gospelsong, van Keith Green.
Bij deze de tekst daarvan (het lukt me even niet een vertaling te maken, dat mag iemand anders doen... ;-) ),
en dan donderdag de dienst met preek... :-)

You know, I look around at the world and I see all the beauty that God made. I see the forest and the trees and all the things. And says in the Bible that He made them is six days and I don't know if they're a literal six days or not. Scientists would say no, some theologians would say yes. But I know that Jesus Christ has been preparing a home for me and for some of you, for two thousand years. And if the world took six days and that home two thousand years, hey man, this is like living in a garbage can compared to what's going on up there...

Seaside sunset, silver linings round the clouds

Birds fly, singing, making such a joyful sound

Thoughts of heaven somehow seem to fill my mind

But I can't even imagine, what it is I'm gonna find

I can't wait to get to Heaven, when you'll wipe away all my fears

In six days you created everything

But you've been working on Heaven two thousand years


23-05-2022 Ymke van Nieuwamerongen

Beste lezer,

Ik zou graag het volgende bedankje op het kerkplein willen plaatsen:

Ondertussen is het weer een tijd geleden dat wij als belijdeniscatechese naar de Wittenberg mochten, maar ik dacht wie weet vindt u het leuk om nog te horen hoe wij dit ervaren hebben 🙂
Het weekend was door corona al meerdere keren verplaatst en daardoor keken we er extra naar uit. We vertrokken gezellig samen op de vrijdagmiddag naar de gemeenschap. De masterclass die we hier volgend stond in het teken van rust en ontspanning vinden, voor velen vast herkenbaar dat dit soms erg lastig kan zijn. Ook voor mij komt dit helaas erg dichtbij. Wat het wel heel waardevol maakte! We hebben veel avondgebeden en vespers bijgewoond, we hebben met elkaar over het geloof gepraat. Een emmaüswandeling gemaakt, jamsessies gehouden, een aflevering van de serie Black mirror gekeken over de invloed van social media én we waren ook uitgenodigd om met alle jongeren die daar wonen een avond mee te eten. Al met al, dus een heel bijzonder weekend! Heel dankbaar dat dit vanuit de kerk mogelijk was! En dank aan Theo-Pieter en Teus voor het organiseren!

Groetjes,

Ymke van Nieuwamerongen


18-05-2022 Josje de Bondt

Beste mensen, maandag 16-05 -22 heeft de XON (Locale Omroep Ede) een hele mooie documentaire uitgezonden over de Beatrixkerk. Dominee Arie Romein heeft zich verdiept in onze kerk en deze documentaire is daarvan het resultaat. Een aanbeveling om deze op YouTube te gaan bekijken! Te vinden onder YouTube Rond de toren 16-05-2022. Veel kijk plezier. Josje de Bondt

Red: U kunt alleen het item m.b.t. de Beatrixkerk afspelen.


13-05-2022 Diny Meurs - van der Hagen

De Camino Frances

Het waren mooie voornemens en na een korte training kon ik gaan. Ik ben 25 April afgereisd naar Saint Jean Pied de Port in Frankrijk.
Etappe 1 De Pyreneeën op was heel zwaar maar ontzettend mooi.
Bij iedere etappe die ik verder liep veranderde de omgeving van bergen naar veel bloemen.
De volgende etappes kwam ik langs olijfbomen en wijngaarden.
Zo mooi om dit mee te mogen maken.
De pelgrims komen uit allerlei landen en groeten elkaar met Buen Camino.
Ook al ken je ze niet wordt er altijd terug gegroet.
Ik vind het fantastisch zoals pelgrims onder elkaar te zijn.
De laatste dagen dat ik liep kreeg ik steeds meer last van mijn rug.
Ben naar de eerste hulp geweest en mocht even niet meer lopen.
Dit voelde niet goed aan. Vervolgens heb ik naar mijn lichaam geluisterd en ben toen naar huis gegaan.
Piet en ik willen samen nog leuke dingen gaan doen.
Met vriendelijke groet, Diny Meurs - van der Hagen.


 10-05-2022 Ds. Peter 't Hoen

De 5 bijgevoegde foto's wil ik als vervolg op de dienst van 8 mei met jullie delen.

Met deze foto's wil ik beeldend delen waarover ik in de dienst gesproken heb.
De twee foto's van de VN tonen dat de volken van deze wereld zonder wapens veel kunnen bereiken.
De revolver in de knoop hebben mijn vrouw en ik jaren geleden bij ons bezoek aan het VN gebouw in New York gezien.

De foto van de Stingerbol op de Mauritszkazerne heb ik in het verleden operationeel meegemaakt als legerpredikant.
Bijzonder is dat een bestuurslid van de huidige stichting mij vertelde dat hij zich met schrik realiseerde dat hier militairen tot 2008 met de stinger zijn opgeleid.
Diezelfde luchtdoelwapens hebben wij nu gestuurd naar Oekraïne. Zo kwam de oorlog tijdens onze ontmoeting dichtbij.
Op de Stingerbol staat de tekst: "Hoe voeden wij 10 miljard mensen in 2050"?
De aansprekende boodschap voor ons toekomstig World Food Center Experience.
De tekst 'We feed each other' doet mij denken aan de tweede ontwikkeling doelstelling van de VN; het terugdringen van honger.
Tijdens onze dienst heb ik ook de SDG vlag getoond waarvan de foto is bijgevoegd.

Klik op de foto voor alle afbeeldingen.

Ds. Peter 't Hoen
Krijgsmachtpredikant b.d.

 

 5-05-2022 Henk en Gea Munneke

 
Mede namens onze zoon en schoondochter Jaap en Jen willen we iedereen hartelijk bedanken voor de donaties op Save Little Lex. (zie ook artikel van 29-03 op het kerkplein (red.)).

Uw meeleven en giften heeft hen erg goed gedaan. De medische vlucht naar Columbus (Ohio) gaat door, ook al is het financieel nog lang niet rond. Jaap en Jen hebben hun baan in Londen opgezegd en nieuw werk gevonden in Columbus. We hopen en bidden dat de behandeling in Columbus levensreddend voor Lex zal zijn! De actie voor Lex gaat nog door tot juli en het is nog steeds mogelijk om te doneren!Rechtstreeks doneren op de bankrekening van Jaap kan ook. Hij zal uw gift dan verantwoorden op de fundraiser.Banknr J.A.Munneke NL 03 ABNA0487 2131 73 met vermelding: Save Little Lex. Wij begrijpen dat er in deze tijd heel vaak een beroep gedaan wordt op uw vrijgevigheid. En terecht! Maar deze actie raakt ons heel diep. Voor meer informatie en eventuele donaties verwijzen we naar: https://linktr.ee/savelittlelex Ook op facebook is onder de naam van Jaap Munneke of Jennifer Corbett veel informatie te vinden. Bring Lex Home. Voor vragen of opmerkingen mag u natuurlijk ons ook bellen. Tel. 0318 221277’ Nogmaals bedankt!

Klik om te vergroten


3-05-2022 Aly Batterink

Corona voorbij!!?? Heeft u het ook al gezien dat alle gele strippen, alle ge- en verboden kenmerken die in de coronatijd op de vloer in de kerk waren aangebracht, nu allemaal zijn verdwenen? Dit was een pittig klusje, die door Matty en Gerie van Holland, zijn geklaard. Het was zwoegen (zie de foto)! Dat is dan ook een compliment waard. Hopelijk komt dat niet meer terug!

Klik om te vergroten


02-05-2022 Piet van der Hagen

Diny Meurs-van der Hagen loopt de Camino Frances.
Op weg naar Santiago en vervolgens naar Finistère…dat is het doel dat zij wilt bereiken.
Ze heeft haar stoute schoenen aangetrokken om een wandeltocht te gaan lopen van circa 860 kilometer. Wie doet nou zoiets….daar moet je Diny voor heten. Jarenlang kijk zij al uit naar deze lange tocht die ook een Pelgrimstocht genoemd wordt. Dat is te zien op de foto waarin de weersomstandigheden niet bepaald meewerken. Diny zou zeggen dat het hoort bij een Pelgrimstocht. Mijn naam is Piet van der Hagen en we zijn sinds 10 september 2020 gehuwd. Zoals velen weten was dit een geweldige dag maar vijf weken later werden wij geconfronteerd met een gasexplosie op onze boot waarvan wij net een week eigenaar van waren. Inmiddels is bijna alles weer in orde. Dit werk zondermeer mee in de tocht die zij nu gaat lopen. Zij doet dit samen met Joke en wandelt dus niet alleen. Een tocht om gebeurtenissen te verwerken en ik blijf achter om hun vanuit Holland te steunen met alle zaken die op hun pad komen. Daarnaast wil ik jullie wel een beetje op de hoogte houden van hun onderneming.
Voor de mensen die haar via een app willen volgen zijn hier de volgende gegevens. Download de app Polarsteps en volgt Diny Meurs. https://www.polarsteps.com/Dinymeurs en je kunt haar op elk moment van de dag volgen. Wat een uitdaging en wat leven veel mensen met hun mee. Als alles goed verloopt staan ze op 10 juni om 13.00 uur weer op het Centraal station in Rotterdam. Mocht je meer informatie willen hebben dan ben ik bereik om dit te geven. Tel: 0620372520 (Piet).

Klik om te vergroten


29-04-2022 Leen en Bep Bal

Beste Alice en Jan, van harte gefeliciteerd met deze bijzondere beloning voor het werk wat jullie gedaan hebben voor de Beatrixkerk! We wensen jullie Gods zegen en gezondheid toe met wat jullie nog kunnen en mogen doen! Leen en Bep Bal.


27-04-2022 Aart de Zeeuw

En er zijn nog 2 gemeenteleden die een lintje ontvangen hebben! Jan Bakker en Alice Bakker-Groen zijn al meer dan veertig jaar een grote waarde binnen de Beatrixkerk, onderdeel van de Protestantse Gemeente Ede. Zo hebben zij zich jarenlang ingezet voor het jeugdwerk. Gedurende verschillende jaren hebben ze wekelijks huiscatechese gegeven. Het echtpaar was betrokken bij het opzetten van ‘uitslaapdiensten’, die meer dan twintig jaar zijn gehouden in de Beatrixkerk..

Klik om te vergroten


27-04-2022 Josje de Bondt

Trots zijn wij, als Cantor en leden van de cantorij, op ons cantorijlid Rita Tijmes. Op 27 april mocht zij een Koninklijk Onderscheiding uit handen van de Burgemeester ontvangen. Zij verkreeg deze onderscheiding voor o.a. meer dan 50 jaar kerkenwerk.

Klik om te vergroten


22-04-2022 Janny Pastink

Inzamelingsactie Oekraïne

Vrijdagavond 22 april was er een inzamelingsactie voor opvangkampen in de Oekraïne.  Ruim 60 grote dozen zijn gevuld met producten waar specifiek om gevraagd is door contactpersonen aldaar. Ook Tonia was van de partij, en hielp bij het inzamelen van spullen. 

Klik hier voor de foto's.


18-04-2022 Betty de Jong

Petrus in het land

 

Klik hier om te vergroten


 18-04-2022 Marrianne Homburg

 Prachtige Paasdienst in Beatrixkerk

Wat was het op eerste paasdag een prachtige kerkdienst voor iedereen. Begroet worden met paasliederen en muziek , enthousiaste voorganger Heidi met een positief verhaal, een mooie variatie van liederen die iedereen mee kon zingen, mooi orgelspel, een enthousiaste band en voor jong en oud aandacht! Ga zo door Beatrixkerk!

Marianne Homburg. 


 17-04-2022 Margret Spelt

Vanochtend mocht ik als organist een feestelijke Paasdienst in de Beatrixkerk meemaken. Eerlijk gezegd vind ik het altijd best lastig om aan zo'n dienst een goede muzikale invulling te geven. Er is geen feest zo uitbundig als Pasen, het ene lied jubelt nog meer dan het andere en voordat je het weet voert de orgelmuziek eentonig hard de boventoon. In de voorbereiding op de dienst viel me in de liturgie het prachtig ingetogen 'Tussen waken, tussen dromen' op (LB 631). Daarnaast ook Psalm 118 vers 1 en 6, waarvan ik vermoed dat het niet toevallig door Heidi gekozen is als Glorialied na het Kyriegebed. In vers 6 gaat het over iemand die niet echt reden heeft om te jubelen en te juichen. Ik heb dat muzikaal uitgedrukt door dissonante harmonieën te gebruiken. We ervaren dat misschien als 'vals' klinkend. Ook op het slotwoord 'dood' schuurde het behoorlijk door de combinatie van verschillende tonen. In het naspel sloeg de dissonante sfeer langzaam om door de toevoeging van steeds beter passende tonen. Dat symboliseerde de bijstand in de nood. 
Omdat ik best wat uiteenlopende reacties heb gekregen op begeleiding en naspel van dit vers, vind ik het fijn om het op deze manier even toe te lichten. Bedankt voor alle reacties!
Hartelijke groet,
Margret Spelt

Psalm 118, 6
Des Heren hand is hoog verheven,
des Heren rechterhand is sterk.
Ik zal niet sterven, ik zal leven
en zingen van des Heren werk.
De Heer heeft mij wel zwaar geslagen,
maar niet verlaten in mijn nood,
en zijn genadig welbehagen
gaf mij niet over aan de dood. 

 17-04-2022 Jack Reinders

Tekst en foto symbolisch bloemschikken dienst Witte Donderdag.

Witte donderdag 2022


Gevangen
in machteloos
denken

Bevangen
door bitterheid
en zilte tranen

Beseffend:
Hoe pijnlijk is
Zijn kruis
Hoe zwart
is Zijn gesloten graf

Ervarend:
de oorverdovende stilte
van niets

Dan……….
Daar…..
ZIE IK HEM

Kom
lief kind
Ik was jou

Kom
lief kind
ik omarm jou

Kom
Eet mijn brood
drink mijn wijn
Jij mag er zijn

Kom
In mijn licht

KOM

Klik om te vergroten


 17-04-2022 Jack Reinders

Foto en tekst symbolisch bloemschikken pasen.

Pasen 2022

Het zwart en de pijn van het kruis van Goede Vrijdag is voorbij. De hoop is terug. Daarom
is nu het kruis bekleed met groen. De houten schijven zijn op zij gerold als beeld van de steen die is weggeschoven voor het graf. Hij is niet hier hij is opgewekt. Zijn windels hangen over het kruis. Hij heeft ons ontschuldigd.
Het paars van de 40 dagen tijd is nu wit. Verblindend licht.
De plantjes met de wit-gele hartjes zijn een symbool van dat licht. Ook hebben we hiermee uitgebeeld de weg die wij zijn gegaan naar Pasen, en een weg nu naar voren toe, naar nieuw leven, naar hoop.
Wij nodigen u uit dit beeld van licht en hoop te ontvangen door na afloop van de dienst een plantje in ontvangst te nemen en mee naar huis te nemen.

Haar zoon
zo kwetsbaar
is dit wat hij verdient?

Hoe hartverscheurend haar geschreeuw
haar nee, zo mag het niet
Haar traan
Hoe zuiver
Hoe puur

Verstard
verward
Het stille niets

Hoe geurig en kostbaar haar gebaar
De olie
De balsem

Zo stil, zo vroeg op pad
Dit is niet wat zij had verwacht
Zo verschrikt: die weggeschoven steen

Daarbinnen: die verblindende verschijning
Die stem: Jou heer is opgewekt
Die boodschap: Hij is hier niet: Hij leeft

Hoe vol geloof
verteld dit blij verhaal

Hosanna, hij leeft
Halleluja
Ja zo zal het zijn

Klik om te vergroten


17-04-2022 Gijp en Josje van Soest

Pasen

Klik om te vergroten


16-04-2022 Alice Bakker

Flyer kleedjesmarkt Emmaus

Klik om te vergroten


8-04-2022 Piet Poot

Afgelopen vrijdagavond, 8 april, heeft de cantorij gezongen in Harskamp voor de vluchtelingen uit Oekraine. Er werd gezongen over lijden, hoop en Pasen. In deze video horen jullie psalm 22: mijn God, waarom verlaat Gij mij?

 


30-03-2022 Bep Bal

Mooi om zo'n gebed weer eens te lezen Janny! Veel komt er in naar voren. Het is een moeilijke tijd, blij dat we weer naar de kerk kunnen. En elkaar weer mogen ontmoeten. Dan de oorlog waar de hele wereld mee te maken krijgt en wat ons diep raakt! Ook de ouderen die zich de oorlog kunnen herinneren. Ja en de plannen voor onze kerken zijn ook niet bemoedigend dat vraagt wijsheid, geloof in de toekomst en gebed! In deze tijd van bezinning naar Pasen. Voor ons geeft het veel zorg terwijl er zoveel gebeurt! We bidden elke dag voor onze predikant en gemeente laten we ons daardoor inspireren. Bep Bal mede namens Leen.


29-03-2022 Paul Haver

Save Little Lex.

Van de week had ik een gesprek met onze gemeenteleden Henk en Gea Munneke, wonende aan de Satrestate 38 te Ede. In dit gesprek werd ik geraakt door de problematiek waar zij op dit moment mee te maken hebben. De afgelopen jaren konden zij vanwege corona hun zoon, schoondochter en kleinzoon Lex die in Engeland wonen, alleen maar via Skipe/telefoon zien en spreken. Dat was soms erg zwaar. Namens de diaconie wil ik daarom ook graag onderstaande met u delen. 

“Wij zijn Henk en Gea Munneke. Onze kleinzoon Lex woont in Londen en heeft een zeer zeldzame spierziekte (SMARD1). Er zijn wereldwijd slechts 60 kinderen geregistreerd met deze ziekte. Zonder behandeling is deze ziekte terminaal. Tot nu toe was er geen behandeling mogelijk. Inmiddels is er in Amerika een behandeling mogelijk met gen-therapie. Om voor deze behandeling in aanmerking te komen, moet Lex met een speciaal vliegtuig (vanwege beademing) naar Amerika. Dit is ontzettend duur (ruim 200.000 euro), maar dit is zijn enige kans om te overleven. Vandaar dat zijn ouders een inzamelingsactie (fundraiser) gestart zijn “Save Little Lex”

Voor meer informatie en eventuele donaties ga naar: https://linktr.ee/savelittlelex


23-03-2022 Janny Westmaas

In het Kerkblad van 7 april 1973 las ik dit prachtige gebed. Het heeft een diep geestelijke taal en een sterke vroomheid in zich (bron: TP). Het spreekt waarschijnlijk vast meer mensen aan. Omdat het waard is om dit te blijven bidden deel ik dit graag.


20-03-2022 Casper Vegt

De Zandtovenaar: Onze Vader voor Oekraïne

 

Klik hier om te vergroten


19-03-2022 Ds. Theo Pieter de Jong

Oproep:
Twee nette studenten (afstuderend) zijn dringend op zoek naar betaalbare (ong. €750 p.m.) zelfstandige woonruimte; een drie kamer appartement. Kun jij hen helpen? Of heb jij de gouden tip? Stuur me dan even een mailtje, dan breng ik jullie graag in contact met hen.
Groet en bedankt!
Theo Pieter
dominee@beatrixkerk.nl


19-03-2022 Betty de Jong

 

Klik hier om te vergroten


07-03-2022 Ds. Theo Pieter de Jong

Kinderfilmpje over Biddag.

 

Klik hier om te vergroten


05-03-2022 Ds. Theo Pieter de Jong

 


03-03-2022 Hetty Meurs

Het 40 dagen boekje, wat een mooie en waardevolle aanvulling op iedere dag in deze periode. Complimenten aan iedereen die hieraan heeft meegewerkt! 👍


28-02-2022 Dieneke Gimbel

Wat een mooie 40dagenkalenders vond ik in onze garage: bestemd om te verspreiden. Het weer was vandaag zodanig dat ik ze nu allemaal kwijt ben. Maar wat een goede actie van de PGE, want de eerste reactie van alle mensen was: Oh, wat leuk! En omdat we zolang zeer weinig mensen hadden gesproken, heb ik bij iedereen aangebeld en aan (bijna) iedereen gevraagd hoe of het ging. En iedereen was opgewekt: dank zij het mooie weer en vele beperkingen zouden voorbij gaan! Niet iedereen was thuis, maar mijn dag vloog voorbij en was zeer positief! Dit wilde ik jullie niet onthouden. Hartelijke groet, Dieneke.


21-02-2022 Clari Koskamp

Vorige week donderdag was ik in de Beatrixkerken liep toen ook langs de Groeiboekenkast. Wat een geweldige voorraad en waardevolle boeken! Ik nam o.a. het gebedenboek van de PKN mee, 101 mooie gebeden. Jammer dat dit niet door meer mensen wordt gelezen. Het is niet voor iedereen mogelijk een cursus Gebed te volgen, maar… dit boek kan ook een hulpmiddel zijn. Van harte aanbevolen! Clari Koskamp.


16-02-2022 Ds. Theo Pieter de Jong

Hierbij het Spoken Word van Alienne, van afgelopen zondag, op veler verzoek,
beschikbaar voor het kerkplein.

Spoken Word – Psalm 142 ‘Een eenzaam halleluja’
Aliënne Aangeenbrug

Zoveel vragen schieten door mijn hoofd,
over alles wat ik ooit heb geloofd,
ergens weet ik wel wat mij ooit is beloofd,
maar diep vanbinnen voel ik me zo verdoofd.
Beroofd van mijn vreugde, een kloof in mijn hart, gedoofd van het licht.
Ik voel me eenzaam.

Niemand die het lichter maakt of even vraagt hoe het echt met je gaat.
Niemand om mee te praten, even te alles los te laten.
Ik voel me zo verlaten.

Soms duurt het te lang, mijn hart vol angst, doodsbang, en ik verlang,
een arm om me heen en schouder om op uit te huilen.
Iemand die met je huilt en met je lacht, voor je vecht en met je bid.
Maar in het diepst van dat lijden, lijkt juist dat te verdwijnen.
Ik voel me alleen.

En zelfs ondanks Gods zegen, en alles door Hem gegeven,
blijven de vragen, diep in mij knagen.
Gods licht blijft schijnen, maar lijkt soms weer te verdwijnen.
Soms lijkt mijn hart zich te sluiten en blijft Zijn liefde ver daarbuiten.

Maar laat me zien dat ik niet de enige ben, dat niet alleen ik Uw liefde ken.
Laat me telkens weer zien door de mensen om mij heen,
waardoor U al vaker met Uw liefde en licht scheen:
Ik ben niet alleen.

Want als ik alle hoop heb verloren
als mijn liefde lijkt te zijn bevroren,
hebben zij lief en geven ze hoop.
Vrienden die in alles naast me blijven lopen,
Mensen die voor mij geloven en hopen.
Ik ben niet alleen.

En de last die niet meer op mijn schouders past,
heeft U nooit verrast, voelt minder als ballast,
en geeft mij ruimte U te vertrouwen en weer op Uw genade te bouwen.
Ik ben niet alleen.

Want Heer in die donkere nacht, in het diepst van mijn klacht,
geef mij alstublieft iets van Uw kracht.
Kracht om door te gaan of om slechts te blijven staan.
Kracht om te blijven geloven, te blijven hopen.

Kracht om mijn ogen op te heffen, en te beseffen,
dat de ogen die naar me kijken, niet alleen vol liefde lijken,
maar me daadwerkelijk bereiken,
met een onbeschrijfelijke, overweldigende liefde.

Verankerd door hoop,
hoopvol door geloof,
gelovend door liefde,
geliefd door U, mijn Heer.
Hallelujah.


13-02-2022 Cor Goorjes

Heel mooi is een voordracht in deze ‘nieuwe’ vorm zoals in de dienst van zondagmorgen door Aliënne werd gedaan. Ik heb haar nogeens teruggekeken! Een aanrader. Met vr. groet, Cor Gootjes.


10-02-2022 Elly en Teun van Aggelen

Wij zaten net hier in Sri Lanka, de dankdienst voor het leven van Annemieke van Basten te kijken. Wat een mooi en liefdevol afscheid was dat. Kwam er een buurvrouw binnen en ik liet haar later foto's van de kerk zien. De ronde ramen met hun betekenissen en de hoge ramen erboven. Vroeg ze vol verbazing: "Kunnen die ramen helemaal niet open?. " Hier hebben de kerken geen ramen, alleen luiken. Als wij in onze kerk, de Anglicaanse zitten, zijn we blij met de wind die naar binnen waait en koelte geeft. Enkel als de wind van de verkeerde kant komt, brengt hij de vislucht van de vismarkt beneden bij het strand mee. Dat is mider, maar wel pure lucht. Hartelijke groeten vanuit warm Sri Lanka, Elly en Teun van Aggelen.


28-01-2022 Ds. Theo Pieter de Jong

Een stille groet vanuit de Open Kerk

Klik om te vergroten


18-01-2022 Giny Meerdink

Heel erg bedankt voor de zondagse bloemen was blij verrast hartelijke groet, Giny Meerdink

Klik om te vergroten


14-01-2022 Janny Pastink

We ontvingen bericht dat oud-predikant van de Beatrixkerk, ds. Elsje Braam, op 9 januari jl. , afscheid heeft genomen als wijkpredikant van de Open Hof in Culemborg, en de overstap maakt naar ouderenpastor. Als je dat leuk vindt kun je afscheidsdienst hier terugkijken.


10-01-2022 Theo Pieter de Jong

Hier wat foto's en een greep uit de gedichten van de belijdeniscatechisanten - we delen het graag met de gemeente, we hebben vanavond een heel gezellige zoom-avond gehad, en de nagerechten opgegeten die we voor elkaar gemaakt hadden en via de lootjes bij elkaar op de stoep gezet vandaag. Leek ons wel leuk om dat te delen op het kerkplein!


Gedichten:
Rebecca
Bart
Teus
Ymke
Hanna