Ruimte voor gemeenteleden of geïnteresseerden om elkaar te ontmoeten. Plaats een berichtje, maak bijvoorbeeld een foto
hoe je thuis de kerkdienst bekijkt, stuur een klein filmpje of plaats een ervaring enz.

U kunt uw berichten mailen naar: kerkplein@beatrixkerk.nl

Vult U naast het berichtje uw naam in?

 

2021 


 

26-12-2021 Nico van Basten

In de Kerstavonddienst van afgelopen vrijdag begonnen we met het lied ‘Al wie dolend in het licht’, op de melodie van gezang 498, prachtig gezongen door onze cantorij. En in de dienst van Kerstmorgen klonk – na de prediking - weer dezelfde melodie van gezang 498: Bethlehem, o uitverkoren stad. Ook wel bekend als ‘Once In Royal Davids City’. Dit lied doet mij ieder jaar weer terugdenken aan de tijd, aan het begin van de zestiger jaren, dat ik als koorknaap mocht meezingen in de Kerstnachtmis van de RK Gerardus Majellakerk in Utrecht. Het lied begon dan met een solo van één sopraan, daarna alle sopranen en vervolgens zetten beurtelings de alten, de tenoren en de bassen in onder steeds luider wordend orgelspel. Onze dirigent, Nico Hermans, gaf ons altijd als voorbeeld hiervoor het prachtige koor van de mooie Canterbury Cathedral. Op 24 december kon je dit lied altijd bij de BBC horen tijdens de ‘Traditionel Canterbury Christmas Carol Service’. Afgelopen vrijdag heb ik dit prachtige muziekoptreden ook weer opgezocht. Ik vond op YouTube een registratie van de Christmas Carol Service op 24 december 2020. Toen ook helaas in een kathedraal zonder gemeenteleden. Maar Once In Royal Davids City klinkt hier ook weer magistraal. Tip: sluit een extra speaker aan voor een mooi vol geluid. Enjoy listening. Hartelijke groet van Nico van Basten.

 

Klik hier voor het filmpje


25-12-2021 Anny Gootjes

Wat een mooie diensten hebben we gehad met kerstnacht en kerstmorgen! Alles droeg bij om de blijde boodschap over te brengen: de zang en begeleiding daarvan, de liturgie en preek, de beamerpresentatie, het betekenisvolle bloemstuk. En ook beeld en geluid en de opstelling in de kerkzaal waren optimaal. Alles heeft mij (weer) helpen bewust worden van de betekenis van Kerst; mede hoe deze boodschap verder de wereld in te brengen door bestemmingen van collectes en bloemstukken. Dank aan God en dank aan elkaar.


24-12-2021 Wim Donkervoort

Wat een fijne en mooie kerstnachtdienst, het is fijn om vanuit Utrecht de diensten met U te volgen. Wij wensen u fijne dagen. Fam Donkervoort uit Utrecht.


245-12-2021 Jack Reinders

Toelichting bij symbolische schikking kerst

Vandaag ligt de bijbel open bij Lucas 2, waarin de komst van het Kerstkind wordt verhaald.
Ook symbolisch bloemschikken sluit zich aan bij het thema: Tel je mee.
In de bijbel telt iedereen mee. Klein of groot, wel of geen status, iedereen hoort er bij, bij Christus. Hij heeft zich verlaagd opdat wij mogen leven.

Traditioneel is de kleur van Kerst wit.
Daarom vandaag een centrale schikking met alleen witte bloemen.
De vaasjes met gekleurde bloemen, verbeeldend de veelkleurige gemeente, zijn verbonden met witte linten met het licht. Iedereen hoort erbij.
Het licht van Christus brengt licht in deze donkere tijd en mag in ons hart verlichting brengen.
De 3 rozen zijn een verwijzing naar de Heilige drie-eenheid, de Agapanthus is een verwijzing naar Zijn liefde die eindeloos is en met de Lisianthus tonen we onze dankbaarheid aan de Almachtige.
Het groen in de schikking is een verwijzing naar de hoopvolle toekomst.
De schikking is een samenwerking tussen Aline, Aly, Betty en Jack.

Laten wij Zijn naam prijzen en loven, Halleluja.

Maria heel vermoeid
baarde in de stal
haar eerste in getal

Zijn plek
slechts een
grofhouten
voederstek

Zijn eer
bewezen door
herders en engelen
Glorie aan onze Heer

Loof en prijs
zijn allerhoogste naam
laat ons zingen
niet alleen
maar altesaam

Klik om te vergroten


23-12-2021 Sjoerd Laanstra

In de dienst van 12 dec besteedde Theo Pieter aandacht aan de dag van de chauffeur (die donderdag 9 dec was). Hij nodige de aanwezige chauffeurs uit om naar voren te komen. Dat bleken Peter van Grootheest en ik( Sjoerd Laanstra) te zijn. Op zich vond ik het appart dat er in de kerk aandacht was voor een promotie actie voor chauffeurs, maar er werd vervolgens een prachtige (en heerlijke) grote taart in de vorm van een vrachtwagen naar binnen gereden. Vervolgens kwam de vraag wat we er mee wilden gaan doen. Daar hoefden we niet lang over na te denken. We wilden het graag uitdelen aan de vele oostblok chauffeurs die in de omgeving, hun weekend doorbrengen in hun cabine. Sorry voor de aanwezige gemeenteleden die hoopten een stukje taart te krijgen. Vervolgens maar snel actie ondernomen door de taart te snijden en in de auto's te laden. Peter is vervolgens de taart uit gaan delen op de parkeerplaatsen langs de A 30. En wij op het industrieterrein van Ede. In totaal wel zo'n 75 chauffeurs blij gemaakt met een stukje heerlijke taart. Voor hun even een leuk momentje in een vaak eenzaam weekend op een troosteloze parking. Communicatie is vaak niet makkelijk met deze mannen uit Bulgarije, Roemenië, Tsjechië en Polen maar dankbaar waren ze wel. Dus hun en onze dank gaat vooral uit naar Jacqueline Jansen die de heerlijke taart gemaakt had.

Klik om te vergroten


23-12-2021 Johan Huizinga

 

Klik hier voor het filmpje


19-12-2021 Jack en Marja vd Velde

Wij willen iedereen bedanken voor het meeleven in deze moeilijke tijd van ons. Verrast waren wij toen we hoorden dat de bloemen mochten ontvangen. Bedankt daar voor. Jack en Marja vd Velde.

Klik om te vergroten


15-12-2021 Josje de Bondt

Cantor en leden van de Cantorij wensen U een vredig Kerstfeest en een hoopvol 2022 toe!

Klik om te vergroten


15-12-2021 Janny Pastink

Ook in Coronatijd blijft jullie kerkenraad actief. En natuurlijk houden we ons daarbij aan de ‘avond-lockdown’. Bij deze een impressie van vergaderen in Coronatijd. En komt jouw foto in het nieuw jaar op de plek van een vraagteken….??

Klik om te vergroten


15-12-2021 Ds. Theo Pieter de Jong 

Groen licht in december

In Polen laten inwoners groen licht branden om te laten zien dat vluchtelingen welkom zijn en bij hen terecht kunnen voor hulp. Groen is de kleur van hoop. Druk op de foto om verder te lezen:


14-12-2021 Cobie en Johan Huizinga kerstwens

 

Klik hier voor het filmpje


6-12-2021 Aart de Zeeuw

Vanmorgen heeft een groepje vrijwilligers de kerstversiering in de kerk aangebracht. Zie bijgaand filmpje voor een impressie van de werkzaamheden.

 

Klik hier voor het filmpje


2-12-2021 Marien Bakker

Niet alleen in de kerk waren de kinderen afgelopen zondag enthousiast over de Kindernevendienst. Ook online keek Theo Lamers (1,5 jaar ) met grote belangstelling toe.

Klik om te vergroten


30-11-2021 Alice Bakker, Klaas Kopinga en Paul Haver

Ben jij een goede organisator, of een ondernemende financieel deskundige, met hart voor je medemens? Lees dan verder! In het centrum van Ede biedt inloopcentrum Meet-Inn een gastvrije plek voor iedereen die daar behoefte aan heeft. Compleet met kopje koffie, een krant, een spelletje, verschillende activiteiten en meerdere keren per week ook een lekkere en gezonde maaltijd. Meet-Inn is een initiatief dat gedragen wordt door een groot aantal kerken in Ede. De vele vrijwilligers en drie professionele coördinatoren zorgen ervoor dat Meet-Inn open kan zijn. Het bestuur draagt op afstand de verantwoordelijkheid voor Meet-Inn. Voor dit bestuur zoeken we een nieuwe secretaris en een nieuwe penningmeester. Dit werk kost je ongeveer vier uur per week aan tijd. Zie voor meer informatie de website: www.meet-inn.nl.  We kijken uit naar je reactie!


29-11-2021 Alice en Jan Bakker

Loopbrug plafond kerkzaal. De klus is geklaard. Er is een loopbrug over het plafond in de kerkzaal gemaakt. Dit moest ivm ARBO. Dankzij een aantal vrijwilligers is ook de laag isolatie (die niet meer functioneerde) van Het plafond verwijderd. Het orgel was ingepakt en de kerkzaal leeggeruimd. Het was een enorme klus onder aanvoering van Matty. De kerk is weer schoon en alles staat weer op zijn plaats. Ook is er valbeveiliging aangeschaft voor iedereen die werkzaamheden op het plafond buiten de loopbrug moet doen. Hierbij een aantal foto’s om de klus te illustreren. Jan en Alice Bakker, Kerkmeesters Beatrixkerk.

Klik om te vergroten


26-11-2021 Minke van der Eijk

Dinsdag staat er een bijbeljournaling avond geplant. Helaas is er nog maar 1 deelnemer. Wil je er ook bij zijn? Geef je dan snel op! connect@beatrixkerk.nl Wanneer er te weinig deelnemers zijn kan het helaas niet door gaan. Ik hoop jullie daar te zien groetjes Minke van der Eijk


26-11-2021 het Alpha-team

 

  Voor meer informatie mailen naar: alpha@beatrixkerk.nl


23-11-2021 Wilco van Hunen

Ik was zondag heel erg verrast dat ik een mooie bos bloemen kreeg. Hiervoor mijn dank.


19-11-2021 Gerrit Jan van Osnabrugge

Afgelopen zondag werd ik aangenaam verrast door een prachtige bos bloemen, die namens de kerk bij ons bezorgt is, om de mantelzorger een hart onder de riem te steken. Bijzonder bedankt, Gerrit Jan van Osnabrugge.


15-11-2021 Bram Bakker

KOKEN MET PASSIE VAN HEMELSE GERECHTEN!
Vier november jl. hebben we met elkaar – samen aan tafel –
genoten van de ‘hemelse gerechten’. De recepten kwamen o.a. uit ‘Bijbels culinair’, de kookboeken van Han Wilmink, de ‘kookdominee’ uit Wezep. Verschillende deelnemers hadden aan de hand van de recepten een heerlijk brouwsels gemaakt. Niet ‘van dat rode, dat rode daar’, maar op de menukaart stonden o.a.: broodje humus, Sara’s salade, woestijnsoep ..e.d. Al met al werd het een heerlijke maaltijd, waarvan iedereen heeft gesmuld! Echt voor herhaling vatbaar! Aly en Betty (O&T).
 

Klik om te vergroten


8-11-2021 Paul Haver 

Van de diaconie, vakantieweken 2022.
Afgelopen zaterdag 6 november was de start van het nieuwe vakantieseizoen 2022 van het vakantiebureau van de PKN te Doorn. Het vakantiebureau is gespecialiseerd in zorgvakanties en seniorenvakanties in Nederland. Gediplomeerde verpleegkundigen, verzorgenden en andere vrijwilligers staan tijdens de vakantieweken klaar voor de gasten. Zij zorgen voor aanspraak, een luisterend oor en bieden onze gasten een helpende hand. Én de nodige gezelligheid: dat vindt men van Het vakantiebureau erg belangrijk. Voor het jaar 2022 staan er vakanties gepland voor de volgende doelgroepen:
- Senioren zonder zorg, lichte zorg of met intensieve zorg
- Senioren zonder zorg of met lichte zorg.
- Mantelzorgers en partner met dementie
- Mensen met een licht verstandelijke beperking
- Mensen met een meervoudige beperking
- Mensen met een visuele beperking
- Mensen van 25-50 jaarDe vakanties worden gehouden in de volgende locaties, Nieuw Hydepark te Doorn, Dennenheul te Ermelo, Ijsselvliedt in Wezep en vaarvakanties met het schip de Prins Willem-Alexander. Omdat de belangstelling groot is moeten eigenlijk al in december de aanmeldingsformulieren worden ingediend. Heeft u belangstelling of wilt u nadere informatie over de geplande weken, financiën, stuur even een mail naar diaconie@beatrixkerk.nl of bel met Paul Haver 06-53665368.
Alle informatie kunt u vinden op www.hetvakantiebureau.nl


7-11-2021 Henk en Jantineke Bezoen

Wat een mooie doopdienst was het vandaag. Hierbij willen we de doopouders onze gelukwensen overbrengen met het ontvangen van de Heilige Doop. De dienst is zo helder en goed te volgen met dit nieuwe beeld en geluid. Na de dienst werd ik verrast door een boeket bloemen (voor de mantelzorger). Bezorgd door Dan Kool. Maar wie o wie had dit aangedragen. Hartelijk bedankt hiervoor! Hartelijke groet aan allen, Henk en Jantineke Bezoen


6-11-2021 Ds. Theo Pieter de Jong 'Geloof en Geld'

Op woensdagavond 27 oktober was er vanuit de Taakgroep Gemeenteopbouw & Toerusting een avond belegd over 'Geloof en Geld'. Bert den Hartog (St.Encour) en Asjon van den Andel (Gabriël Financiële Bescherming) namen ons een avond lang mee in het nadenken over al die plaatsen in de Bijbel waarin gesproken wordt over hoe we met ons geld omgaan. Dat maar één honderdste van onze gemeente deze avond aanwezig was (11 van de 1100 leden) benadrukte wel dat dit niet een onderwerp is waar velen mee bezig zijn... ;-). Gek eigenlijk, terwijl Jezus er in de evangeliën juist bijzonder vaak over spreekt... De avond was voor mijzelf erg waardevol. En sinds deze avond blijft dat woord uit Psalm 62 maar bij mij hangen, 'als je vermogen toeneemt, zet je hart er dan niet op'... Doe ik dat? Zinnen die ik deze avond opschreef waren verder: ‘ons probleem is niet onze armoede, maar onze rijkdom...' En: 'staan mijn financiën ook in dat licht van Christus? Als dat niet zo is, kan geld zo snel een macht in je leven worden'. 'Je kunt niet God dienen en de Mammon'. '(financiële) Zorgen verstikten het goede zaad - in de gelijkenis uit Marcus 4'. 'Waar je schat is zal ook je hart zijn'. Genoeg reden al met al, om het niet bij die avond met 11 gemeenteleden te houden, maar ook in de dienst nog eens verder na te denken over die drievoudige bekering; van ons hart, van ons denken en van onze portemonnee. Op verzoek zal dominee Dekker daarom in de dienst van 14 november met ons nadenken over de gelijkenis van de rijke dwaas (Luk. 12:13-21). Hoe gaan wij om met ons bezit? Dit hele thema raakt de klimaatcrisis (hoe sterk is Mammon in Glasgow??!) en ook de vraag waarom het toch zo verdraaide lastig voor ons om te consuminderen...?


4-11-2021 Cor Gootjes Dankdienst 3 november

Ik vond alles gaaf. De zingende kinderen (ps. 8!), de lezingen en ook de combinatie van danken en delen (actie schoenendoos). Aanbevolen om terug te kijken (kerkdienstgemist.nl). Met vr. groet, Cor.


2-11-2021 Ko Kuperus

Wat een belevenis! Wat hebben wij mooi beeld en geluid gekregen, wát een vooruitgang! Ik heb genoten afgelopen zondag! Scherper en breder beeld, mooie kleuren, meer camera’s, meer mogelijkheden … Hier en daar moet nog wat inregelwerk plaatsvinden en moeten we de nieuwe apparatuur beter in de vingers krijgen, maar wat liep de eerste keer meteen al goed! Hardwerkende vrijwilligers hebben samen met de techneuten van de firma RDJAV de afgelopen week een enorme inspanning geleverd. Chapeau! Chapeau! Inventieve gemeenteleden en donateurs hebben vóór de zomervakantie al op een zeer gulle wijze een enorme inspanning geleverd door de actie Beeld & Geluid financieel te ondersteunen. Wat een saamhorigheid! Chapeau! Chapeau! In de eerstvolgende Wijkkompas volgt een ruimer artikel over ons Beeld & Geluid. Hier alvast een paar foto’s. Groet, Ko Kuperus.

Klik om te vergroten


12-10-2021 Bep en Leen Bal

Wat mooi van mevrouw Slob een foto erbij! Wij kennen haar wel maar niet haar naam. Fijn om te weten wie wie is! Een belangrijk signaal. Verder willen we bedanken voor de reacties van afgelopen zondag toen onze zoon voorging. Nu even een vakantie in Duitsland dus donderdag niet aanwezig! Een goede avond en tot ziens.

Klik om te vergroten


11-10-2021 Ds. Theo Pieter de Jong

IFES World student day 15 oktober

IFES is een organisatie met een missie: changing the world, one student at a time. Dit doen we door lokale christelijke studenten toe te rusten, te ondersteunen en aan te moedigen om te delen van het goede nieuws op hun campus en met hun mede studenten. Dit doen we in Ede en 18 andere steden in Nederland, maar ook over heel de wereld, namelijk in 170 landen.

Op vrijdag 15 oktober gaan er over de hele wereld kerken, studentengroepen en anderen bidden voor de studenten in deze wereld: de IFES World Student Day. Aan de christelijke studenten is de vraag gesteld: hoe hoop je God komend jaar te zien op jouw campus? En daarvan is een gebedslijst opgesteld die online te vinden is.

Ik wil jullie vragen om zondag 17 oktober te bidden voor de studenten. Hieronder heb ik alvast een lijstje opgesteld met gebedspunten waar je aan kan denken, maar je kan ook kijken op de site voor nog meer verhalen en gebedspunten:

https://ifesworld.org/en/prayerline

Gebedspunten:

Ede: 

-- Dat de christelijke studentenverenigingen in Ede een veilige plek mogen zijn om de grote, rauwe vragen te stellen en te onderzoeken.

Nederland:

-- Voor de niet-christelijke studenten waarbij de wereld vanwege de pandemie op zijn kop heeft gestaan. Bid dat ze hun christelijke vrienden en mede-studenten zullen benaderen voor antwoorden.

Internationaal:

-- Kijk na 8 oktober op: https://ifesworld.org/en/wsd/?switch_language=en. Daar staan dan ‘prayer cards’ op en kan je kiezen voor welk land je zou willen bidden.

Het is hartverwarmend om te zien hoe jullie de studenten in de stad willen omarmen. Ook in Ede is er een groeiend aantal niet-christelijke studenten en lopen de christelijke studenten rond met levens- en geloofsvragen, hoe mooi als we hier als kerk en IFES iets voor hen kunnen betekenen! Ze hebben de kerk nodig, tijdens en na hun studententijd. Heb je vragen of wil je hierover doorpraten? Bel of mail gerust!

Hartelijke groet,
Henrianne Borreman
Studentenwerker in Ede, Arnhem en Nijmegen
M: henrianne.borreman@ifes.nl


05-10-2021  Mevr. C.G. Slob-van Ekeren

Na een valpartij en ziekenhuisopname verblijft mevrouw Slob-van Ekeren na een maandenlange revalidatie momenteel in Woonzorgcentrum Het Maanderzand in Ede (Kamer 128). Mevrouw Slob bedankt voor alle blijken van meeleven tijdens haar revalidatieperiode, in de vorm van kaartjes, bezoekjes en telefoontjes. Dat heeft haar heel goed gedaan. Ze is blij dat ze nu in een andere omgeving is, ze geniet van de activiteiten en ze vindt het fijn met de mensen om haar heen. Bezoek in Het Maanderzand is mogelijk. Belt u dan wel even tevoren met de centrale receptie (tel. nr. 0318-68 53 00)? In verband met Corona preventiemaatregelen is zomaar binnenlopen niet mogelijk. Maximaal 2 bezoekers per bewoner per dag, dat kan tegelijk of tweemaal 1 bezoeker. Met dank voor uw medewerking. Met vriendelijke groet, Ineke Slob.

Klik om te vergroten


05-10-2021  Cobie en Johan Huizinga

In de vakantie logeerde een kleindochter bij ons. Wij hebben voor haar een bijbel uit de groei boekenkast geleend. Doordat hij geschreven is in de taal van nu sprak het haar echt aan. Ook de opdrachtjes die er in stonden vond ze leuk om te doen.

Klik om te vergroten


25-09-2021 Diaconie Beatrixkerk

 Van het CVVE (Coördinatie Vrijwilligers Vluchtelingen Ede) is een brief ontvangen waarin ons o.a. wordt gevraagd de situatie van de vluchtelingen en het werk van CVVE op te dragen in ons gebed. In de brief wordt ook aangegeven hoe u op de hoogte kunt blijven van actuele hulpvragen van het CVVE. Graag uw aandacht hiervoor! Klik hier voor de brief.


22-09-2021 Ds. Theo Pieter de Jong

Zaterdag 18 september j.l. zijn Casper van Oeveren en Lieke Nieuwkoop in de Beatixkerk getrouwd. Hierbij enkele foto's.

Klik om te vergroten


11-09-2021 Hanna van den Berg

Beste allemaal,
Een hoop van jullie zullen nog wel mijn berichtje en de autowasactie van een jaar geleden herinneren, over Eva Peelen, een goede vriendin van mij die al jaren ziek op bed in een donkere, prikkelarme kamer ligt. Zij heeft de ziektes CCI&AAI en het Ehler-Danlossyndroom, aandoeningen waardoor haar nekwervels en bovenste ruggenwervels instabiel zijn, waardoor er druk komt te staan op de hersenstam en alle neurologische processen in het lichaam ontregeld raken.

Eva had daarom een levensreddende operatie in Barcelona nodig, waarbij haar nek gefuseerd zou worden. Gezien de operatie niet vergoed werd door de zorgverzekering, is vorig jaar de stichting ‘Geef Eva Toekomst’ opgericht om de benodigde €125.000 op te halen. Dit weekend, precies een jaar geleden, heeft er bij de parkeerplaats van de Beatrixkerk een autowasactie plaatsgevonden om geld op te halen voor Eva. Dankzij alle mensen die geholpen hebben met de actie, het wassen van de auto’s of het bakken van allerlei lekkernijen was de actie een enorm succes! Er zijn ontzettend veel mensen langs geweest, de sfeer was ontzettend bijzonder en ik denk nog regelmatig aan die dagen terug, hoe mooi het was dat we op die manier iets voor Eva hebben kunnen betekenen. Door deze actie heb ik namelijk een prachtig bedrag van zo’n €1600 mogen doneren!

De realiteit van vandaag is echter dat Eva nog steeds geen kwaliteit van leven heeft. Ze ligt nog 24/7 op een donkere, prikkelarme kamer en kan vrijwel niets. Na overleg met artsen in Barcelona is gebleken dat Eva nog een operatie nodig heeft, waarbij een groter deel van haar nek gefuseerd zal worden. Eva wil leven en zal daarom ook de operatie en de strijd van pijn en lange revalidaties opnieuw ondergaan. Ook deze operatie komt echter opnieuw voor eigen kosten en kost €80.000. Daarom is in augustus opnieuw de crowdfunding gestart om geld op te halen voor Eva’s operatie.

Ze gaat wéér de strijd aan, maar Eva kan dit niet alleen.

Strijden jullie weer mee?

Op Eva’s website, www.geefevatoekomst.nl, kan een donatie gedaan worden en zowel op deze site als op de gelijknamige Facebookpagina zijn alle updates van het afgelopen jaar na te lezen.

Met hartelijke groet,
Hanna van den Berg


11-09-2021 Jack Reinders

 

Toelichting symbolisch bloemschikken startdienst Beatrixkerk 2021

Wij hebben bij het thema: “God van alle generaties” gekozen voor een bol bekleed met diverse bloemen. U ziet veel verschillende soorten en kleuren bloemen. Deze staan symbool voor onze veelkleurige gemeente van generatie op generatie; zoals wij zijn en hoe wij geloven. Ieder op zijn eigen wijze. In de kern, verbeeld door de ronde bol, zijn wij verbonden met elkaar door de drie enige Heiland. De Eeuwige wil er voor jou, u en mij zijn. Hij wil oneindig veel meer doen dan wij vragen of denken zoals in de tekst van vandaag staat geschreven. Moge wij bidden en onze knieën buigen om het prachtige geschenk van die grote liefde te kunnen ontvangen.
De witte rozen boven op de bol zijn een verwijzing van de schoonheid van die liefde en navolging daarvan. Ook staat de liturgische kleur wit voor het licht van kerst en Pasen en Zijn Koninkrijk.
Onder de witte bloemen ziet u een ring van zonnebloemen. Zoals die gele bloem meedraait met het zonlicht, mogen wij ons richten naar Zijn Licht. Daaronder de bloemen die verwijzen naar de veelkleurige gemeente. Tot slot is de klimop is een symbool van verbondenheid. De drie punten in het blad staan voor de Drie Eenheid: Vader, Zoon en Heilige Geest.
De schikking en de toelichting daarop zijn gemaakt door Aline Laanstra, Aly Batterink, Betty de Jong en Jack Reinders.

Lied 377: 1 en 4

Zoals ik ben, kom ik nabij,
met niets in handen dan dat Gij
mij riep en zelf U gaf voor mij
O Lam van God ik kom

Zoals ik ben, ontvangt Gij mij
reinigt, vergeeft, omarmt Gij mij
vervult, verlicht, verwarmt Gij mij
O lam van God ik kom

Klik om te vergroten


31-08-2021 Josje van Soest-de Bondt

Vorige week kregen wij, Josje en Gijp van Soest, bezoek van Margreet en Klaas Santing. Zij kwamen niet alleen maar haddenn de “cake van de week” bij zich! De door Margreet zelfgebakken cake smaakte voortreffelijk bij de koffie. Natuurlijk ben ik zelf ook aan het bakken geslagen en heb mijn cake gebracht bij Jack en Marja van de Velde. In deze voor hen moeilijke tijd i.v.m. gezondheidsproblemen bij zowel Jack als Marja kwam de “cake van de week” als een welkome verrassing!

Klik om te vergroten


30-08-2021 Theo Pieter de Jong

Dag mensen, vandaag pak ik het werk na een aantal weken rust weer op. Het was goed om het mooie Friesland te ontdekken. En tijd te hebben om te lezen. Ik kwam een mooie collumn tegen die hier graag deel... Hartelijke groet! .Theo Pieter. Klik op afbeelding voor artikel.


29-08-2021 Betty de Jong

Vanaf a.s. donderdag 2 september is van 10.00 uur tot 11.30 uur de kerk weer open. Wees welkom voor een moment van rust, gesprek of gebed.


26-08-2021 Jaap Boot

Beste collega’s, (oud) ambtsdragers, (oud) kosters en (oud) predikanten van Wijkgemeente Beatrixkerk, Ieder van jullie heeft lang of kort zich ingezet voor het werk in de kerkenraad, als koster of als predikant in wijk Zuid, wijk Centrum of in de gefuseerde wijk Beatrixkerk. Soms kort geleden, soms al heel lang geleden. Het lijkt ons leuk om met elkaar gezamenlijk hier een avond op terug te kijken. Elkaar weer te ontmoeten, ervaring te delen maar vooral gezellig samen te zijn. We hebben hier een avond voor gepland: 9 september om 19.30 uur in de Beatrixkerk. Ik hoop dat jullie ook komen. Zo ja, dan kan je dat aan ondergetekende doorgeven: jaap.boot@dxcfds.com , 📞06-27065539, of an.goot@hetnet.nl. Wil je die avond een bijdrage delen, bijvoorbeeld met een nostalgisch of ervaringsverhaal laat het ook even weten. Mede namens Johan Huizinga en Anny Gootjes.

 

Klik hier voor het filmpje


16-08-2021 Nico van Basten

Wat goed, Casper, dat jij het muzikale intermezzo van Piet Poot en Wijbe Abma (tijdens de dienst van 1 augustus) apart hebt geplaatst hier op het digitale kerkplein (zie bericht van 7 augustus). Het was tijdens de dienst inderdaad een 'kippenvelmoment'. Fijn dat we dat nu op deze manier nog kunnen naluisteren. Wat een fantastisch duo, die Piet en Wijbe! Groet, Nico van Basten.


10-08-2021 Hetty Meurs

Vandaag was ik in Oisterwijk en bracht ik een bezoek aan de Sint Petruskerk. Hierbij een foto die ik graag wil delen.

Klik om te vergroten


7-08-2021Casper Vegt

Opname “Als een hert…” op 1 augustus in de Beatrixkerk. Vleugel: Wijbe Abma, orgel: Piet Poot. In het filmpje staat als organist vermeld: Dirk Hoekstra, dit moet zijn Piet Poot.

 

Klik hier voor het filmpje


3-08-2021 Adrie Jansen uitslag loterij actie Beeld en Geluid

De trekking van de loting heeft plaatsgevonden! In onderstaand filmpje wordt de uitslag bekend gemaakt!

 

Klik hier voor het filmpje


2-08-2021 Theo Pieter de Jong

Dag mensen, vandaag begint mijn vakantie. Tot over een paar weken, ik groet jullie graag met een prachtig gebed... ;

 

Klik hier voor het filmpje


2-08-2021 Anneke de Bruin

Kippenvelmoment vandaag Piet en Wiebe!! Prachtig muziekzaal intermezzo van jullie vandaag van “Als een hert dat verlangt naar water”. Zeker nog eens het terugluisteren waard! Complimenten! En voor herhaling vatbaar. Hartelijke groetjes, Anneke de Bruin.


2-08-2021 Cor Gootjes

Wij hebben erg genoten van (oa) de muzikale bewerking van ‘Als een hert ….’ Bedankt Wijbe en Piet. Met vr. groet, Cor Gootjes.


2-08-2021 Josje van Soest-de Bondt

Beste mensen, op 1 september hoopt de Cantorij  haar weer repetities te starten!  Op de deze avond beginnen wij om 19.45 uur in de kerkzaal van de Beatrixkerk en zingen wij tot 21.00 uur! Daarna is er nog gelegenheid om met elkaar bij te praten en nemen wij ook afscheid van trouwe leden die om gezondheidsredenen gaan stoppen met het zingen bij de cantorij! Mocht u zin hebben om met ons mee te komen zingen wees dan hartelijk welkom! U kunt zich opgeven bij: Josje van Soest-de Bondt, josjedebondt@upcmail.nl tel. 0615366311.

Klik om te vergroten


31-07-2021 Clary van Steenis

Beste mensen, Graag wil u op deze manier groeten en een fijne vakantie toewensen. Hopelijk mogen we elkaar straks weer in de kerk ontmoeten! Vriendelijk groet van: Clary van Steenis.

Klik om te vergroten


31-07-2021Betty de Jong

In de maand augustus is op de donderdagochtend de kerk gesloten. Vanaf 2 september is er weer “Open kerk”.


14-06-2021 Ds. Theo Pieter de Jong

Gisteren mocht Maarten voorgaan in de Achterhoek en had ik een vrije zondag. Wij gingen dus mee, bijzonder om dat weer eens mee te maken. Zodoende luisterde ik pas zojuist de dienst van gisteren uit de Beatrixkerk. Ontroerd. Over de goede woorden. En het vrolijke Kliederkerk filmpje. Maar vooral door de gebeden. De mooie meerstemmige acclamatie over dat bij God vreugde is raakte me... En al die persoonlijke beden. Precies dát, dat zijn we: een groep mensen die met vallen en opstaan naar manieren zoekt om voor jong en oud op elkaar betrokken te zijn, concreet voor elkaar biddend - en levend uit Gods vergeving en onvoorwaardelijke liefde. Wat een zegen om dat zo weer te horen en zien. Een goede week allemaal!


13-06-2021 Peter en Riekie van Grootheest

Zondag zijn wij verrast met zondagse bloemen heel erg fijn, doet een mens goed. Groet Peter en Riekie van Grootheest.

Klik om te vergroten


11-06-2021 Aart de Zeeuw

Korte impressie van de kliederkerk op 6 juni.

 

Klik hier voor het filmpje


11-06-2021 Piet Poot

Op vrijdag 11 juni mocht Margret Spelt de Paaskaars van het afgelopen jaar in ontvangst nemen. Ze was zeer verrast en vereerd. In het afgelopen jaar hebben wij in de Beatrixkerk pas gemerkt hoe belangrijk en essentieel muziek en zang is in de eredienst en hoe de gemeente dit gemist heeft. Margret heeft in het afgelopen jaar in haar rol als cantor bepaald niet stilgezeten. Iedere zondag waren er zangers aanwezig, die vaak onder haar leiding de liederen konden zingen. De gemeentezang wordt gemist. Natuurlijk is stilte in de dienst ook heel belangrijk, maar ik hoop, dat de kerk binnenkort weer één lofzang is.

Klik om te vergroten


06-06-2021 Gesien Kolstee

Lieve Mensen, vanmorgen ontzettend verrast met de bloemengroet. Stond perplex bedankt allemaal wordt erg gewaardeerd. Bedankt en Lieve groet. Gesien Kolstee

Klik om te vergroten04-06-2021 Betty de Jong

Dhr en Mw. Teunissen waren gisteren 3 juni 55 jaar getrouwd.

Klik om te vergroten


01-06-2021 Gerard en Marianne Homburg

Zondag ging het weer fout met onze techniek in de kerk. Kunnen niet wachten tot er een nieuwe installatie is! Jammer voor alle mensen die een bijdrage leveren aan de dienst, dat de techniek het nogal eens af laat weten. Met een creatieve organist werd het gemis prachtig opgevuld! En ook onze leervicaris Heidi die haar dienst aan moest passen… complimenten! Fijn om toch alsnog de liederen op het kerkplein te kunnen zien en horen, die de band voor afgelopen zondag had ingespeeld! Prachtig dat er iedere week zoveel mensen bezig zijn om er een mooie zondagsviering van te maken! Iedereen bedankt die elke zondag weer zijn best hiervoor doet op welke manier dan ook. Op de voorgrond of in de stilte! Gerard en Marianne Homburg.


31-05-2021 Wijbe Abma

Hierbij de in de dienst van 30 mei door een technische probleem gemiste nummers:

1. Create in me a clean heart

Klik hier voor het filmpje

2. Opw 343 Heilige Geest van God

Klik hier voor het filmpje

3. Chris Tomlin - Praise the Father, Praise the Son.

Klik hier voor het filmpje


24-05-2021 Tim Versluijs

Hallo gemeente, helaas ontbrak bij mijn pinksterdienst een filmpje vanwege een technische storing. Met onderstaande link kunt u het filmpje alsnog bekijken. Ik hoop dat jullie een fijn Pinksteren hebben gehad en zowel de dienst als onderstaand filmpje tot bemoediging en zegen voor jullie mag zijn. Tim Versluijs.

Naschrift Aart de Zeeuw: Het filmpje is in Kerkdienst Gemist ertussen geplakt, zodat de uitzending weer compleet is.

 

Klik hier voor het filmpje


15-05-2021 Heidi Koster

Beste gemeenteleden, Mijn leervicariaat in de Beatrixkerk zit er al weer bijna op. Het is enorm snel gegaan, maar er staan nog een aantal 'leeropdrachten' op de planning. Kerk-zijn in 'corona-tijden' is een uitdaging, dat is wel gebleken in het afgelopen jaar...! Tegenwoordig worden er in veel kerken verschillende soorten vieringen aangeboden. Voor mijn studie heb ik als opdracht gekregen om zo'n bijzondere viering samen met de predikant te houden. Zondagochtend 6 juni om 10.00 uur is er een 'Kliederkerkviering'. Ik kan me voorstellen dat het een beetje een vreemde term is. Het concept komt uit Engeland (Messy church). Door middel van creativiteit en inhoud leren gemeenteleden, jong en oud, over God en de Bijbel. Het thema van onze kliederkerk-viering is: 'je huis bouwen op de rots'. Theo Pieter zal de dienst leiden en de preek verzorgen. Het mooie van Kliederkerk is dat het steeds probeert jong en oud te verbinden. Corona heeft het niet makkelijk gemaakt, maar we maken het beste ervan, uiteraard volgens de PKN corona maatregelen. De kinderen zijn in de kerk en de volwassenen doen mee online. Samen met enthousiaste jonge mensen uit de gemeente (kernteam) zijn de voorbereidingen in volle gang. Voor deze viering verzamelen we 3 dingen en daar hebben we ook uw hulp bij nodig: dozen, stenen (8x5 cm) om op de schilderen en een paar pallets. Kunt u ons helpen? Laat het weten door een mailtje te sturen naar kliederkerk@beatrixkerk.nl ! We kijken er naar uit en hopen dat deze viering voor oud en jong tot zegen zal zijn, de gemeente er door gebouwd wordt en daarin tot Gods eer zal zijn!  Hartelijke groet, ook namens het kernteam, Heidi Koster.

Klik om te vergroten


01-05-2021 Fam. Ittmann

Vanochtend stond Margriet Jansen met de cake van de week op de stoep. Wij zijn blij dat deze week de cake ons heeft weten te vinden en hopen de komende week iemand te vinden om met een cake te verrassen!

Klik om te vergroten


30-04-2021 Theo Pieter de Jong 

Dag mensen, graag deel ik deze nieuwsbrief met jullie.


26-04-2021 Theo Pieter de Jong

Dag mensen, ik was zomaar even benieuwd naar waar de 5 cakeblikken eigenlijk in (of buiten) de gemeente rondzwerven? Hoop dat ze nog steeds mensen blij maken... :-). Groet!


23-04-2021 Aly Batterink en Kil de Koning( Berichtje van het Alpha-front)

Ondanks de coronacrisis zijn we in januari jl. gestart met de online Alpha-cursus. Een aantal personen meldden zich aan, waaronder ook mensen die om de een of andere reden de kerk de rug hadden toegekeerd. We mochten niet samenkomen en misten daarom ook het alom bekende ‘samen eten’ met elkaar. Het ontmoeten van elkaar via Zoom was even wennen, maar gaande de weg ging het beter. We waren blij met enthousiaste sprekers en hadden zinvolle avonden met elkaar. Tussendoor maakten we een keer een wandeling om elkaar ook fysiek te ontmoeten. Al met al was het een bijzondere en bemoedigende Alpha-cursus. Als leiding vonden we dat we soms tekort schoten, maar werden door God verrast toen Hij liet weten dat het niet ons werk, maar Zijn werk is. Ons plan is om zo gauw mogelijk samen een keer naar de Kleopas gemeente te gaan, zij mogen met 30 personen samenkomen. Daarna, zodra het weer kan, ook met elkaar de andere drie kerken te bezoeken om te zien welke gemeente de cursisten het meest aanspreekt. De cursisten hebben allemaal aangegeven door te willen gaan als groep om zich zo verder te verdiepen in de Bijbel en zo hun weg met God te gaan. Een paar weken geleden hebben we met elkaar een wandeling gemaakt door ‘het Paradijs’ in de Sysselt om de cursus af te sluiten. Alle cursisten ontvingen het boekje ’30 dagen – een praktische inleiding tot het lezen in de Bijbel’ met daarin een persoonlijke bemoediging van een door elk teamlid geschreven tekst. De hopen om in het nieuwe seizoen opnieuw een Alpha-cursus te kunnen organiseren. We roepen u op, wanneer u belangstelling heeft, u daarvoor al vast op te geven. Bovendien zoeken we ook nog leiding in verband met een vacature.


20-04-2021 Marien Bakker

Enkele voorbeelden van Bijbelbeschermers:

Klik om te vergroten


11-04-2021 Cor Gootjes

Graag wil ik het volgende onder uw aandacht brengen Afgelopen week kwamen hevige regens die kolkende rivieren werden en daarna ook nog een cycloon. Veel mensen op Flores, Sumba en Timor verloren familieleden, huizen en oogst. “Het einde van de wereld” riepen sommigen. Nee, maar ze wonen wel “aan het einde van de wereld”, ver en verlaten. Via Kerk in Actie kunnen we bijdragen aan noodhulp Indonesië. Zie ook onderstaand filmpje:

 

Klik hier voor het filmpje


09-04-2021 Gerard en Anneke V. 

Onze wijkkring heeft in haar midden een muzikante. Mariam Tempelman maakt deel uit van het duo “Boter bij de vis” en dit duo schreef in opdracht dit nummer voor een pleegzorgproject:

 

Klik hier voor het filmpje


Kijk ook eens op www.boterbijdevismuziek.nl


5-04-2021 Aart de Zeeuw (red. Kerkplein)

Heel de Beatrixkerk zingt.... Verschillende gemeenteleden hebben gehoor gegeven aan de oproep om het bekende en geliefde Paaslied 'Daar juicht een toon, daar klinkt een stem' te zingen, te filmen en op te sturen. Nick van Limbeek heeft de beelden samengevoegd en gemonteerd tot dit mooie resultaat. Het filmpje is getoond tijdens de Paasdienst, maar u kunt via het kerkplein nogmaals genieten van deze samenzang. Overigens ook dank aan Theo Pieter de Jong en Margret Spelt, die dit project mede mogelijk hebben gemaakt!

 

Klik hier voor het filmpje


05-04-2021 Betty de Jong

Met een aantal leden van de gemeente zijn we na de dienst op 1e Paasdag naar de begraafplaats gegaan en hebben onze bloemen gelegd. Het is een oud gebruik van de Hernhutters. We hebben als het ware dus buiten de kerk de dienst voort gezet en hebben we ook zó Pasen gevierd. getuigend van de hoop die in ons is. Dat God de vreugde maar mag voeden.

Klik om te vergroten


4-04-2021 Emmy en Gerrit Jan van Osnabrugge – Roosjen

Morge, wandelaars van de Eerste Paasdag. Het heeft wel wat om zo met elkaar deze wandeling te maken en eer en respect te tonen aan de overledenen. Een bijzonder moment was het om een lied te zingen met elkaar, heerlijk, zoiets in de vrije natuur en uit volle borst, “U zij de Glorie”, bedankt Heidi, dit was echt uniek. Een beetje gek: op de begraafplaats aan de Asakkerweg zie je een bordje met ‘natuur graven’ en ‘natuurlijke graven’. Wat is precies het verschil tussen deze twee? Dat vragen we aan de eigenaar van de begraafplaats, de gemeente Ede. Daar weten ze het antwoord wel: Natuurlijke graven zijn graven voor maximaal twee overledenen met een tijdsbestek van 50 jaar. Natuurgraven zijn graven voor 1 overledene voor onbepaalde tijd. Een beetje onduidelijk, maar nu heb jullie wel een antwoord.


04-04-2021 Margret Spelt

Hieronder een korte paasgroet voor kerkplein. Hartelijke groet en fijne Paasdagen gewenst, Margret.

Klik hier voor het filmpje


04-04-2021 Jack Reinders

De schikking van vandaag is gemaakt door Aline Laanstra en Betty de Jong.

Gedicht: Naar de tekst Markus 16:1-8

Daar liepen zij
vervreemd
ontheemd

met balsem
in de hand
het hart op slot
op weg naar zijn grot
daar vonden zij de steen niet voor
maar aan de rand

mijn zorg opzij
zo zegt hij mij
ik kocht jullie vrij
ga terug, ga heen
ik was slechts te leen
Naar Galilea zal ik gaan
Daar zul je mij echt zien staan

Toelichting op de schikking:
Op het kruis van Goede Vrijdag ziet u het hart als teken van Gods liefde voor ons. De Almachtige God die ons zijn enig geboren zoon gaf. Jezus Christus die voor ons zijn leven gaf.
De steen is weg gerold. Geen angst meer voor de dood. Laten wij zijn liefde beantwoorden met een open hart vol barmhartigheid door: de zieken te bezoeken, de dorstigen te laven, de hongerigen te voeden, de vreemdeling onderdak te bieden, de naakten te kleden, de doden te begraven en zorg te dragen voor de aarde.
De dood is overwonnen. Hij is waarlijk opgestaan! Het groen van de asparagus en de klimop en het wit van de linnendoek is de verbeelding van de opstanding. In de top van het hart ziet u 3 bloemen als teken van de Heilige Drie-eenheid. Het geel van de bloemen is een teken van onze vreugde.
Laat ons dansen en zingen!
Halleluja!

Klik om te vergroten


03-04-2021 Fam. van der Hagen

Afgelopen vrijdag trakteerde Piet Poot ons op een zelfgebakken cake. De cake was nog warm dus verse kon het niet. Piet Poot kon bij de deur moeizaam afscheid nemen van zijn zelfgebakken cake en het moest toch maar gebeuren. Het is de bedoeling van wij nu een cake bakken voor een van onze gemeenteleden. Zo bakken we een cake voor elkaar.

Klik om te vergroten


03-04-2021 Jack Reinders

3 april
Het licht en de vreugde van Pasen verborgen in de stilte van het graf.

Klik om te vergroten


3-04-2021 Jack Reinders

De foto van de schikking van de Goede Vrijdag dienst. Aly Batterink en Jack Reinders hebben deze schikking vervaardigd.?

Klik om te vergroten


2-04-2021 Hetty Meurs

In een tijd waarin veel niet kan en niet mag, is het voor mij een troost om online de kerkdiensten en vespers te volgen: bidden en zingen. Dankbaar voor wat wèl kan en wèl mag.


2-04-2021 Jack Reinders

Met een open hart en gereinigd door de Heer starten we met de drie heilige dagen van Pasen. Door de voetwassing toont Jezus ons zijn weg van dienstbaarheid. Het wit in de schikking is een teken van het licht van Pasen dat doorbreekt. De klimop ranken staan voor de verbinding tussen de mens en de Almachtige.De korenaren en druiven zijn het beeld van de viering van de maaltijd van de Heer.

Klik om te vergroten


30-03-2021 Emmy en Gerrit Jan van Osnabrugge

Hierbij ontvangt U de verbeterde en gecontroleerde wandelroute vanaf de Beatrix kerk naar de Asakker begraafplaats. Dit o.a. er in de oude beschrijving dingen stonden, die, ondanks dat ik hier nog niet zolang woon, niet kan herinneren en omdat er nogal aan de weg wordt gewerkt, wegwerkzaamheden, maar ze zijn nog lang niet “weg”! Met ver EDE le groet, Emmy en Gerrit Jan van Osnabrugge. Klik op wandelroute.


99-03-2021 Gerrit Jan van Osnabrugge

Is er iemand, die as. zondag vrijwel direct na de dienst, achter me aan wil rijden naar de begraafplaats op de Asakkerweg, zodat ik daarna mee terug kan liften naar de kerk om met Emmy in de rolstoel mee te wandelen. Heen en terug in de rolstoel is iets te veel gevraagd.
Bij voorbaat dank,
Gerrit Jan van Osnabrugge,
osnabroosjen@hetnet.nl


29-03-2021 Jack Reinders

In de schikking van 28 maart komen 2 thema’s aan bod. Het eerste thema is de barmhartigheid van de doden begraven. Naar Tobit 2:7 “Toen de zon was onder gegaan dolf ik een graf en begroef het lijk”
We begraven de doden om zorg te dragen tot het einde. We noemen iemands naam en bevestigen hiermee haar of zijn bestaan. We geven het lichaam terug aan de aarde in afwachting op de grote dag.
Het open hart is hierom bekleed met klimoprank als teken van eeuwig leven, troost en trouw. De klimop is ook een verbeelding van de verbinding met de eeuwige.
Het 2e thema is die van palmpasen. Die is verbeeld met een palmblad waarachter het kruis van Goede vrijdag is verborgen.
De massa schreeuwt: heden Hosanna, morgen Kruisigt hem.
Het paars in de schikking verbeeld het lijden van Christus. Het paars met de witte rand van de Lisianthus en het groen van de klimop laten de overwinning op de dood zien.
De schikking is gemaakt door Aline Laanstra en Ria Stegink.

Gedicht:

Verheugd, opgewonden
zag ik slechts
een wereldse koning

Verblind
riep ik
Hosanna

Zijn tranen
Zijn pijn
ik zag ze nog niet

Hij zegt: kom!
je hoeft niet te beven

Mijn dood
is jouw leven

Namens het team symbolisch bloemschikken,
Jack Reinders
06 40 00 68 75

Klik om te vergroten


29-03-2021 Piet en Ida Poot

 Zaterdagmiddag werden wij, Ida en ik, aangenaam verrast door Henk en Annie Beekhuis. In deze corona tijd wordt er niet zo vaak aan de deur gebeld. Henk en Annie brachten de eigen gebakken cake. Deze cake op zondag heeft zijn naam eer aangedaan, want u ziet het: het grootste deel was op de zondag al pgegeten. Hij was heerlijk. Komende week gaan wij iemand blij maken met de volgende cake op zondag.

Klik om te vergroten


29-03-2021Ds. Peter ‘t Hoen

 Wij hadden net genoeg buskestakjes van de Palmzondagviering in onze Beatrixkerk voor de aanwezigen van de viering in het Maanderzand. Ook ons luisterlied was van vóór naar achter en met de aarde en hemel verbonden:
‘Hosanna!
Gezegend hij die komt in de naam van de Heer.
Gezegend het komende koninkrijk van onze vader David.
Hosanna in de hemel!

Met opgewekte groet,
Ds. Peter ‘t Hoen

Klik om te vergroten


29-03-2021Erwin  van der Vlies

Hele leuke paaschallenge georganiseerd door de Nieuwe kerk. Leuke bezigheid voor de paasdagen!

Klik om te vergroten


26-03-2021 Henk en Reina Tollenaar

In de mailing van 14 maart was een link van de Groene Kerk te lezen: Zaterdag 20 maart de Landelijke Opschoondag. Bij de Emmaüs was het 9:45 uur verzamelen. Er lag materiaal klaar: een ring met plastic zak, knijper, hesje en handschoenen. De Rietkampen was verdeeld in wijken en ieder groepje kreeg een kaart mee met de betreffende straten. Het was goed georganiseerd. Ook kinderen liepen mee. Het was goed om met meerdere mensen tegelijk bezig te zijn voor een schoner milieu. Wel bedenkelijk dat dit werk nodig is, dat mensen troep van zich af gooien. Maar een schone omgeving blijft schijnbaar schoner. Als je voor jezelf af en toe een straat wil opruimen, kun je bij de gemeente de benodigde materialen krijgen: www.ede.nl/schonehelden.


26-03-2021 Johan en Rietje Hanstede

Wat is het toch bijzonder om op woensdag naar de vesper te luisteren en wat zongen jullie gisteren weer prachtig! Heel erg bedankt daarvoor. Vriendelijke groet, Johan en Rietje Hanstede.


23-03-2021 Theo Pieter de Jong

En, wie hebben er allemaal al een filmpje opgestuurd naar Nick? Doen hoor...! Het is niet heel moeilijk... Muziekje van Margret op de website aanzetten en meezingen maar! Ondertussen opnemen, en dat via WeTransfer naar Nick sturen... :-) Hartelijke groet! .Theo Pieter.


22-03-2021 Annie en Henk Beekhuis

Vrijdagavond werden Annie en ik door Josje van Soest verrast met een heerlijke door haar zelfgebakken cake. Dit bleek de ‘Cake op Zondag’ te zijn. We hebben er inmiddels al enkele keren van genoten. Komende vrijdag hopen wij iemand anders uit de wijk ermee te verassen.

Klik om te vergroten


21-03-2021Cor Gootjes

Het zingen in de kerkdienst klinkt elke keer weer mooi(er). Genoten vanmorgen. Vriendelijke groeten, Cor Gootjes.


21-03-2021 Jack Reinders

Vandaag ziet u in de schikking een verbeelding van de 5e barmhartigheid: De hongerige te eten te geven naar Mattheus 25:35 “ik had honger en jullie gaven mij te eten”.
De verschillende korenaren, het brood, fruit en de groente zijn een verbeelding van dit thema.
De paarse bloemen: de distel en de violen zijn een verwijzing naar de liturgische kleur van deze tijd, die van inkeer, bezinning en die van de allerhoogste.
Het wit van het gipskruid is een verwijzing dat christus in alles bij ons aanwezig wil zijn. Hij wil er zijn voor hen die het brood nodig hebben en hen die het brood beschikbaar stellen.
Een open hart kan ons helpen de barmhartigheid te voelen om te delen. Niet als plicht maar vanuit het gebaar om te delen, zodat we beiden voluit kunnen leven.
De schikking van vandaag is gemaakt door Aly Batterink en Ria Stegink.
 
 
Gebed:

O almachtige
wij vragen u
in en bij ons
te zijn
in ons geven
en ontvangen

Moge uw zegen ons sterken
om het wonder
te ervaren
van samen delen
van samen mogen bestaan
op weg naar uw licht
amen
 

 

Klik om te vergroten


21-03-2021 Emmy en Gerrit Jan van Osnabrugge

Klein hulpmiddel voor deze Paaswandeling, op Paaszondag 04 april vanuit de hoofdingang van onze Beatrix kerk. Klik op wandelroute.


19-03-2021 Margot Oostijen

Dinsdagmiddag. Ik ben vanaf 15.00 aanwezig in de kerk. Regenachtig weer , niemand die kleren brengt. Kindergeluiden op de trap .Een moeder met twee kleine kinderen. We raakten aan de praat en ze gaf aan dat ze graag de kerk wilde bekijken. En zo gebeurde. We stonden vooraan in de kerk en toen klonk er een kinderstemmetje die twinkle, twinkle little star zong. Een engel in de kerk.....heilige ruimte.


17-03-2021 Anneke V.

Welkom in de Beatrixkerk en niet alleen vandaag!

Klik om te vergroten


17-03-2021 Hoe kunnen we Pasen vieren dit jaar?

De verstilde vespers en online diensten zo naar Pasen toe, dat gaat prima.... Maar Pasen? Het blijft zo verdrietig, dat we dan niet samen kunnen komen! Ineens ontstond in de app-groep van mijn missionaire collega's het idee: laten we met Pasen na de dienst de straat op gaan met gele of witte bloemen. En laten we dan naar de kerkhoven en begraafplaatsen wandelen om onze bloemen op de graven van dierbaren leggen, als teken van opstanding (oud gebruik van de Hernhutters/de Broedergemeente). We zijn en blijven immers verbonden, want God is een God van levenden. Al wandelend kunnen we natuurlijk ook wat van de bloemen geven aan hen die we wellicht tegenkomen en ook wel een paasgroet kunnen gebruiken. En wie weet komen we onderweg wel meer Paas-wandelaars tegen...? Laten we elkaar dan groeten met de woorden: de Heer is waarlijk opgestaan! Ik zie het helemaal voor me... En ik word blij van de gedachte dat medegelovigen in Houten, Alblasserdam, Drachten, Amersfoort en op zoveel andere plaatsen dit ook gaan doen. Daarom hierbij mijn belofte: Op Paasmorgen ga ik een half uurtje na de dienst vanaf de kerk wandelen naar de begraafplaats aan de Asakkerweg. Daar wil ik een bloem leggen op het graf van de oudoom die mij ooit gedoopt heeft, dr. Ab Noordegraaf. Dit jaar is het tien jaar geleden dat hij overleed. Nog regelmatig mis ik hem en had ik hem graag eens gesproken of om zijn advies gevraagd. Op zijn graf staan de Alpha en Omega tekens. Al onze tijd zitten daar tussenin. En in die tijd vieren we Pasen. Want Pasen wordt het, hoe dan ook! Van harte uitgenodigd om op Pasen na de dienst met mij mee te wandelen, of onderweg aan te sluiten. ds. Theo Pieter de Jong.

p.s. als iemand graag een route wil uitstippelen van kerk naar begraafplaats zodat anderen weten )waarlangs we lopen is dat natuurlijk prima, maar daarvoor ontbreekt mij de tijd. (red: zie routebeschrijving hierboven gemaakt door Emmy en Gerrit Jan van Osnabrugge).


16-03-2021 Janny Westmaas

Voor de derde keer een broer naar zijn laatste rustplaats begeleid. Dit was slikken. Maar dan is er houvast in de troostvolle woorden van deze psalm, mooi en ontroerend gebracht op de prachtige melodie van 'Cantique de Jean Racine'.

 

Klik hier voor het filmpje


16-03-2021 Arie de Zeeuw

Bedankt voor het mooie bloemstuk van de Beatrixkerk, dat ik mocht ontvangen ter gelegenheid van mijn 98e verjaardag!

Klik om te vergroten


16-03-2021 Josje en Gijp van Soest

Verrast werden Gijp en ik door Margret Spelt! Zij bracht bij ons een door haar zelf gebakken cake in het inmiddels beroemde “cake-blik”van de week! Heel leuk initiatief van onze Beatrixkerk. En natuurlijk gaan wij (ik) ook een cake bakken voor ??? Blijft nog even een verrassing! Complimenten voor Margret, behalve mooie muziek maken kan zij ook goed bakken. Margret bedankt en je cake was erg lekker!

Klik om te vergroten


14-03-2021 Kinderfilmpje kindernevendienst

Klik hier voor het filmpje


14-03-2021 Jack Reinders

 

Vandaag op zondag Laetare (Verheugt U) of halfvasten de 4e zondag in de Veertigdagentijd wordt traditioneel gevierd dat de vastentijd halfweg is en dat het Paasfeest in aantocht is.
De liturgische kleur paars wordt roze door het komende licht van Pasen. De roze bloemen zijn een verwijzing hiernaar. De hyacint en bloesemtakken zijn een symbool van nieuw leven zoals de opstanding van Christus ons leven mag vernieuwen. De roze roos staat symbool voor het geven van ons hart aan de eeuwige.
Vandaag is de 4e barmhartigheid aan de beurt: "De naakten kleden" Naar Mattheus 25:36 Ik was naakt en jullie kleedden mij.
Door de hele bijbel heen is de oproep te vinden om je kleding te delen. Paulus gebruikte ook het beeld van kleding als hij het geloof ter sprake brengt. Wie bekleedt is met Christus ontdekt hoe God hem voluit mens wil maken. We kleden de ander om waardigheid en warmte te geven. In de schikking is dit verbeeld door het bekleden van de hyacint bollen opgehangen in het hart.
De schikking is vandaag gemaakt door Betty de Jong en Aline Laanstra.

Gedicht:

Verlangend
spring ik
dansend
van geluk

zoekend
ontvangend
Zijn licht

Verwarmd
verlicht
is mijn hart

Hosanna
in de hoge

 

Klik om te vergroten


12-03-2021 Jack Reinders

Vandaag (7-3-2021)op de derde zondag in de veertigdagentijd ziet u een schikking van de derde barmhartigheid: de vreemdeling onderdak bieden. Naar Mattheus 25:35 Ik was een vreemdeling en jullie namen mij op.
Er is moed nodig om de vreemde welkom te heten. Je kent elkaar immers niet. Je bent elkaars vreemdeling. Als je die eerste stap durft te zetten om de ander te zien en de ander jou te laten zien dan gaat de rest vanzelf.
In de bijbel zijn er volop verhalen van mensen die onder weg zijn en onderdak krijgen.
 
We hebben steeds in de schikking een open hart centraal staan. Naar het woord hart uit het woord barmhartigheid, het hart dat openstaat voor de vreemde.
U ziet een vogelnest met 3 parels daarin. Deze hebben we gebruikt als symbool van kwetsbaarheid van de vreemdeling die onderweg is. Het blad van de vingerplant hangt als een beschermende hand boven die kwetsbaarheid. Zodat kwetsbaarheid mag gaan voelen als de mens gelijk een parel in Gods hand.
De distels die gebruikt zijn verwijzen naar de pijnlijke weg die de vreemdeling vaak gaat. De 7 stenen zijn een verwijzing naar de weg die we gaan in ons eigen leven, de weg die wij nu lopen op weg naar pasen en de moeilijkheden die degene dagelijks ervaart zonder onderdak. 
De kleur paars verwijst naar de kleur van nu in het kerkelijk jaar, De kleur van inkeer maar ook de kleur van de Allerhoogste. De witte bloemen die zijn gebruikt zijn een symbool van zuiverheid.
 
Moge 
de Almachtige
ons geven
zijn zegen
opdat de vreemdeling
gewaar wordt
ik word gezien 
dit tot eer
van onze Heer
Halleluja
 

 

Klik om te vergroten


12-03-2021 Marie-José Eberson

Oecumenisch gebed voor verkiezingen.
Zes voorgangers van Edese kerken gaan vrijdag 12 maart om 19.30 uur voor in een uur van gebed, speciaal voor de verkiezingen van de Tweede Kamer. Het thema is ‘Ongestoord en rustig leven’. Vanwege de coronacrisis is de dienst rechtstreeks online te volgen vanuit de ‘Ontmoetingskerk’ (GKv). Klik hier voor het volledige artikel in Ede Stad.

Klik hier voor het filmpje


9-03-2021 Ellen de Jong 

Woensdag 10-3-2021 19:30 uur. Digitaal debat over milieu en religie:
http://www.nationaalreligiedebat.nl/


7-03-2021 Bea en Dik van Oeveren.

Vandaag hebben we in de kerk tijdens de dienst naar het mooie lied 568a Ubi Caritas geluisterd. Voor iedereen die het gemist heeft, of die het nogmaals wil luisteren en zien, hierbij de opname van het lied. Waar vriendschap en liefde is, daar is God. Met een hartelijke groet van Bea en Dik van Oeveren.

 

Klik hier voor het filmpje


7-03-2021 Henk Munneke

Fijn dar er weer zang en muziek is in de dienst. Een lichtpuntje. Henk Munneke.

 

Klik hier voor het filmpje


7-03-2021  Theo Pieter de Jong Zoomen op Zondag "Speeddaten"

Het was zo leuk om na een mooie dienst zomaar met heel verschillende mensen over deze dingen in gesprek te zijn! Bedankt!

Klik om te vergroten

Voor degene die de vragen niet meer weet, hierbij de vragen per ronde:

Ronde 1
1. Hoe zag God er voor jou uit in de kindertijd en is dit beeld hetzelfde gebleven?
2. Als je kijkt naar de natuur, waarvan zou je willen dat het nooit verloren zou gaan?
3. Als je deze week opnieuw kon doen, wat zou je anders doen?

Ronde 2
1. Als iemand aan u vraagt wat het geloof voor u betekent, wat is uw antwoord?
2. Van welke kleine dingen geniet jij het meest?
3. Wat was voor jou een levensveranderende ervaring?

Ronde 3
1. Waar kun jij meer tijd voor nemen?
2. Ben je impulsief wat betreft je beslissingen en waarom?
3. Waarvan zeggen anderen tegen u/jou: “daar ben je goed in.” Geef een voorbeeld.


 4-03-2021 Margret Spelt

Psalm 23, misschien wel de meest bekende en geliefde psalm. In het liedboek zijn naast de 'gewone' psalm maar liefst 7 andere versies opgenomen. In het kader van het weekthema 'De dorstigen laven' (zie ook het 40 dagentijd boekje), hebben zangers van de cantorij Lied 23d opgenomen. De zangers hebben zelf thuis hun opname gemaakt en achteraf zijn de stemmen samengevoegd tot één geheel.

 

Klik hier voor het filmpje


01-03-2021  Jack Reinders symbolisch bloemschikken

Afgelopen zondag is de 2e symbolische schikking in de kerk neer gezet. De foto en de tekst maakt duidelijk wat de schikking deze keer verbeeldde.

Vandaag op de 2e zondag in de veertig dagentijd verbeelden we met symbolisch bloemschikken het 2e thema van de zeven werken van Barmhartigheid, die van de dorstigen laven. Naar Mattheus 25:35 "Ik had dorst en jullie gaven mij te drinken”
Water lijkt zo gewoon. Het is overal. Zou het ontbreken dan zouden we letterlijk verschrompelen. Ook Gods geest is overal net als water. Zonder Zijn aanwezigheid blijft er weinig van ons over. Laten we zorgvuldig omgaan met water. Laat het beschikbaar zijn voor iedereen, overal ter wereld.

Het thema van de dorstigen laven hebben we vandaag vorm gegeven in de vorm van een open hart waarin de schikking is gevormd. Ook de hartvormige groene bladeren van de Monstera deliciosa zijn een verwijzing daarnaar.
De blauwe hyacinth verbeeld het beschikbaar stellen van water aan de dorstigen onder ons. De witte lelie hebben we gebruikt vanwege de betekenis van zuiverheid.
Gipskruid is gebruikt omdat we alleen met een puur hart de ander kunnen zien in zijn behoefte aan water.

De paarse bloemen, kleed en lint zijn een verwijzing naar de kleur dat nu actueel is in het kerkelijk jaar. Deze kleur heeft de betekenis van ingetogenheid, soberheid en bezinning.

Gedicht,

Heb je dorst?
Smacht je naar het leven?
Drink het levend water
helder is het
het lest jouw dorst.

Het geeft hoop op vrede
op een eerlijke maatschappij.
Drink dit water,
het maakt je vrij.

Dit water doet het leven stromen,
drink en deel er van.
Levend water, helder en klaar
kom! ook jij hoort erbij.

 

Klik om te vergroten28-02-2021 Piet en Diny Meurs-van der Hagen.

Wij zijn Diny en Piet en op 10 september van dit jaar in het huwelijk getreden. Dit was een schitterende dag en we hebben hier lang naar uitgekeken. Echter kregen wij daarna op 21 oktober een ongeval met onze boot. Als nieuwe uitdaging voor ons leven kochten wij rond 15 oktober een leuke boot en kozen dus voor een nieuwe uitdaging op het water. Een week daarna gebeurde het tragische ongeval. Een gaslek in de kajuit van de boot zorgde voor een enorme explosie. Velen mensen onder ons weten hiervan. Diny was in de kajuit en besloot door het vuur te gaan om de uitgang te kunnen bereiken. Daar werd ze door Piet opgevangen die haar begeleide naar het water zodat zij de oude IJsel in kon springen. We zijn die dag naar het Brandwondencentrum in Beverwijk gebracht om onze wonden te laten verzorgen. Diny heeft daar 15 dagen gelegen. Het was een zwaar ongeval en wij mogen God danken dat we nog in leven zijn.
We hebben heel veel reacties gehad als blijk van medeleven. Onze huiskamer hing vol met 260 kaarten. Wij hebben u allen nog niet kunnen bedanken voor het medeleven. Hier hebben we heel veel steun aan gehad en nog. We zijn goed aan het herstellen maar de weg naar gehele genezing duurt nog lang. Piet is van zijn brandwonden genezen en volgt voor het emotionele gedeelte een EMDR traject. Diny heeft veel meer brandwonden maar geneest heel langzaam. Alsnog willen wij u bedanken voor alles wat u gedaan heeft voor ons. Wij mochten laatst ook de bloemen ontvangen vanuit de kerkdienst. Hier werden wij onverwachts sterk mee verwend.
Piet en Diny Meurs-van der Hagen.
Agaatstraat 84
6713 VG Ede
E-mail: pietendiny2020@gmail.com

Klik om te vergroten


23-02-2021  Jack Reinders symbolisch bloemschikken

Afgelopen zondag 21 februari is in de kerk de eerste van 7 symbolische schikkingen geplaatst in de 40-dagen tijd. Hierbij is de volgende tekst uitgesproken: Symbolisch bloemschikken sluit aan bij het thema van de zeven werken van barmhartigheid. Vandaag de eerste: het bezoeken van de zieken. Naar Mattheus 25:36 “ik was ziek en jullie bezochten mij"Bij alle schikkingen in deze 40-dagen periode hebben we gekozen, als vast terugkerend onderdeel, die van het open hart. Het woord hart staat immers centraal in barmhartigheid. Een hart dat de ander werkelijk ziet en niet beoordeelt en er wil zijn. Niet met een boog om de zieke heen. Zoals Jezus ons goed voor deed: Hij sprak, troostte en genas tegen de gevestigde orde in. De kleur paars is de kleur die nu gebruikt wordt in het schema van het kerkelijk jaar. Dit is de kleur van soberheid, inkeer en bezinning. De vergeet me nietjes hebben we gebruikt om aan te geven dat de zieken hun aandacht verdienen. Ze worden immers maar al te vaak vergeten. De lavendel is een geurig symbool van vriendschappelijke liefde en de anemoon is een verwijzing naar: ik wil er voor je zijn. De schikking is deels naar voren gericht. Hiermee willen we aangeven dat bij aandacht geven je jezelf naar de ander toe richt. Jij steekt jouw hand uit zoals Jezus zijn hand naar jou toe reikt.

Daar lig ik dan
verwond
ziek
hongerig
alleen

Daar lig ik dan
waarom?
heb ik wat misdaan?

Daar is zij
ziet ze mij?
luistert zij?
Omarmt ze mij?
Zijn wij werkelijk samen?

Daar lig ik dan
verwarmd
getroost
verzorgd

 

Klik om te vergroten


21-02-2021 Hans en Betty van der Meulen

Wij werden zaterdagmiddag verrast door Hermien Enserink met een heerlijke cake. In dit weekend hebben we al drie keer van genoten. Super leuk idee waar we graag aan mee doen. We duiken in onze receptenverzameling, bakken een cake en gaan aan het eind van de week op pad. Hans en Betty van der Meulen, Margrietlaan 30.


20-02-2021 Ds. Theo Pieter de Jong

Dag mensen,
hier iets wat voor jullie wellicht ook interessant is... ;

Geld en betekenisvol leven;

In deze tijd ervaren veel mensen zorgen of onrust rondom hun financiën. De Bijbel biedt ons veel handvatten om geld als middel te zien voor een zinvol en betekenisvol leven. We gunnen mensen de rust die dat geeft. We zijn daarom sinds 2018 gestart met de '40-dagen mailing'.

Tijdens de '40 dagen' inspireren we mensen met artikelen over geld en betekenisvol leven. Deze artikelen zijn voornamelijk geschreven door voorgangers en predikanten. We krijgen ieder jaar veel positieve reacties hierop. We zijn blij met zo'n jaarlijkse actie. Geld gaat dan op een andere manier leven voor mensen. Deze mailing is gratis. Je kunt je daarvoor hier aanmelden . Ik kan me voorstellen dat dit een welkome inspiratie is voor een tijd waarin mensen moeilijkheden ervaren, ook over geld. Van harte aanbevolen! Theo Pieter.


19-02-2021 Peter en Tineke de Graaf

Ja ,wij werden afgelopen zaterdag blij verrast met de cake, in dit geval Kugel, recept van een oma, gemaakt door Alice en bezorgt door Jan. Wij hebben ervan gesmuld. Morgen bezorgen wij een cake van de week bij iemand. Hoop dat ons baksel gelukt is en dat het mag smaken. We zitten nu in de vastentijd, maar iets lekkers wat je krijgt, kun je moeilijk weigeren, toch?!! We wensen iedereen een goede 40 dagentijd toe, wat uitloopt in de Paasjubel!! Hartelijke groeten van Peter en Tineke de Graaf.


 19-02-2021 Betty de Jong Aswoensdag

Filmpje aangeleverd door Betty de Jong.

 

Klik hier voor het filmpje


17-02-2021  Klaas Kopinga: Aswoensdag en de 40-dagen tijd is begonnen

Vanaf vanmiddag hangt er een banner boven de deur van de Beatrixkerk. Het laat ons, en alle voorbijgangers, zien dat de “Zeven werken van Barmhartigheid” tot Pasen het thema van de Beatrixkerk is.

Geven om Zeven

  • Week 1 De gevangenen bezoeken
  • Week 2 De zieken bezoeken en verzorgen
  • Week 3 De dorstigen laven
  • Week 4 De vreemdeling onderdak bieden
  • Week 5 De naakten kleden
  • Week 6 De hongerigen eten geven
  • Week 7 De doden begraven

Klik om te vergroten

Klik om te vergroten


16-02-2021 Fam Donkervoort Utrecht

Wat een mooie dienst afgelopen zondag 14 februari, een heldere uitleg van uw wijkpredikant Ds. Theo Pieter de Jong. Wij genieten iedere dienst weer opnieuw.


15-02-2021 Ds. Theo Pieter de Jong

Dag mensen,
ik begreep dat er een stukje van de preek gisteren weggevallen was door haperende techniek. (overigens: de gift voor nieuwe apparatuur kan overgemaakt worden op het rekeningnummer van onze wijkkas. - zie daarvoor bijvoorbeeld het informatieboekje op deze website, op pag. 15 staat daarvan het nummer van onze wijkkas : "Onze wijkgemeente beschikt over een eigen bankrekeningnummer: NL83RABO0126988633." ).
Er werd mij gevraagd of het ontbrekende stukje van de preek op het kerkplein geplaatst kon worden. Bij deze!
Bijzonder om te merken hoezeer de 'Valentijnsdienst' zoveel mensen, dichtbij en ver weg, aangesproken heeft. Dat bemoedigd mij. Ik wens jullie allemaal een liefdevolle week, en goede start van de 40-dagen toe...!

Fragment uit de preek:

Waar komt dat het hele Valentijnsgebeuren nu eigenlijk vandaan? Wat weten we van deze beste man? Hoe heeft één mens het voor elkaar gekregen dat wereldwijd op 14 februari de liefde gevierd wordt?

Wie is hij?

Nou, Valentijn is niet de liefdesman van de middenstand, of alleen maar een commerciële uitvinding. Valentijn hoort juist bij de kérk… Alle reden dus om vandaag zijn verhaal te vertellen…

Valentinus werd in de dérde eeuw na Christus geboren, vlakbij Rome. Op jonge leeftijd bekeerde hij zich tot het christendom. Valentijn was eerst een dokter, maar later werd hij priester en nog later bisschop, zeg maar een classispredikant.

In Rome regeerde toen keizer Claudius II. Deze Claudius zag zijn macht wankelen. Maar om aan de macht te kunnen blijven, steunde Claudius op een groot leger. De soldaten in dat leger hadden te maken met strenge regels en voorschriften, waaronder de regel dat soldaten niet mochten trouwen. Een vrouw zou de soldaten alleen maar week maken en afleiden.

Op een dag kwam een soldaat met zijn geliefde bij Valentijn met de vraag of hij hen wilde trouwen. Valentijn was een trouwe leerling van Jezus en hij vond de liefde dan ook belangrijker dan de wetten van de keizer en dus trok hij zich niets aan van het trouwverbod en trouwde hij het liefdespaar… .

Al snel werd dit groot nieuws en kwamen ook andere soldaten met hun geliefden bij Valentijn.

Dit kon natuurlijk niet zo door gaan – na verloop van tijd werd Valentijn dus gearresteerd. Eenmaal in de gevangenis kwam één van de bewakers naar Valentijn toe. Hij vertelde hem over zijn dochter, die blind was. En hij vroeg Valentijn om haar te genezen. Valentijn zorgde voor een geneesmiddel, maar helaas bleef het meisje blind.

Toen brak de dag aan dat Valentijn onthoofd zou worden. En zo gebeurde het, op 14 februari, werd Valentijn onthoofd.

De bewaker probeerde nog tevergeefs om Valentijn te redden. Maar niets hielp… Na de onthoofding kreeg het blinde meisje een brief. Toen ze de brief openmaakte, viel er een gele bloem uit. En op het moment dat ze de bloem oppakte… kon ze weer zien! Op het briefje las ze met haar eigen ogen ”van Valentijn’.

Van je Valentijn…

Is dat niet ontroerend?

Het is bijzonder dat met Valentijnsdag de liefde anoniem verklaard kan worden… Van je Valentijn… Het heeft iets van een spel… Een voorzichtige dans… aftasten… Zou de ander al weten of vermoeden wie ik ben?

Durf ik mezelf bekend te maken? Liefde maakt namelijk heel kwetsbaar… Het is veiliger om eerst nog even te zeggen: ‘van je Valentijn’ dan om gelijk je eigen naam te schrijven…

Wat betekent de naam ‘Valentijn’ eigenlijk?

De naam betekent: de sterke, of de invloedrijke…

Nou, invloed heeft Valentijn zeker gehad… Het is maar weinig mensen gelukt om ruim 1800 jaar later wereldwijd nog zó’n invloed te hebben.

De liefde is sterk, de liefde is machtig… De liefde is sterk als de dood – zo zingt hét liefdeslied uit de Bijbel…

Vandaag hoorden we een gedeelte uit dát lied. Een lied van een jongen en een meisje. Een lied uit de Bijbel. Het hoogste lied. Het lied van de liefde.

(om het vervolg te beluisteren: www.kerkdienstgemist.nl .. ;-) )


14-02-2021 Annemieke en Nico van Basten

Vanochtend, op deze 14e februari, genoten van de mooie 'Valentijnsdienst'. Prachtige lezing (Hooglied 1), mooie, passende liederen en heldere uitleg van Theo Pieter. Het inspireerde ons, om 's avonds na onze heerlijke Valentijnsmaaltijd samen nog eens het gehele bijbelboek Hooglied te lezen en dan in de Bijbel in Gewone Taal. Een aanrader voor iedereen om dat ook eens te doen. Je komt er achter waar het in het leven echt om gaat: de liefde.


12-02-2021 Jan en Alice Bakker

Cake van de week. Al voor de 2de keer ontvingen we de cake van de week, hardstikke leuk en lekkere cake, bedankt Antoinette en Peter van Veen. Om nu te voorkomen dat dezelfde mensen nog een keer de cake ontvangen hebben wij er een notitieboekje bijgedaan, zo kun je lezen welke route de cake aflegt. Wellicht een idee voor eventuele roulerende cakeblikken zonder boekje. Wel een superleuk initiatief van Heidi Koster, deze “cake van de week”, daar ontvingen wij de eerste cake van, ook hier hebben we een boekje bijgedaan. Hartelijke groet, en fijne zondag, Jan en Alice Bakker


10-02-2021 Edwin van der Eijk

Gezien de vele reacties mij toekomende vanuit de gemeente op mijn uiteenzetting ‘God spreekt in Stilte.

 

Klik hier voor het filmpje


9-02-2021 Nell en Sieb Wijma.

Wat hebben we weer kunnen genieten van die fijne, gevarieerde kerkdienst afgelopen zondag 7 februari. Een troostende preek en wat een mooie muziek. Wat heerlijk, dat we een beamer hebben en een goed beamteam. We houden er een goed gevoel aan over. Nell en Sieb Wijma.


7-02-2021 Annie en Casper Vegt

Vanmiddag kwamen Gerda en Aart de Zeeuw een heerlijke zelfgebakken kruidcake brengen. Die viel heel goed in de smaak! Wij zullen volgend weekend aan de cake-keten een vervolg geven.


7-02-2021  Hetty Meurs

 

Cake van de week. Vrijdag 5 februari bracht Coby Huizinga mij een bezoek met haar zelf gebakken cake van de week. Creativiteit is haar niet vreemd, want de cake was feestelijk verpakt in een door haar zelf gemaakte cakeblik-verpakking met het patroon van de zonnebloem. Een lintje in de kleur groen, zoals de huidige kerkkleur groen is. En vooral belangrijk te melden, is dat de cake heerlijk smaakt. Dankjewel Coby!

Klik om te vergroten

Klik om te vergroten


4-02-2021 Riet van de Weerd

Wat een geweldig mooi lied,en mooi gezongen. Wat willen we graag weer samen zingen en elkaar weer ontmoeten in Gods huis. Dank voor deze mooie opname.


 4-02-2021 Margret Spelt

Ds. A.F. Troost schreef een treffend gedicht over het gemis van het samenkomen voor de erediensten in de kerk. Zangers van de Beatrixcantorij hebben deze week het lied thuis gezongen en opgenomen. U kunt het lied meezingen of beluisteren. Een hartelijke groet van de Beatrixcantorij!

 

Klik hier voor het filmpje


4-02-2021  Gerda en Aart de Zeeuw

Afgelopen weekend de cake ontvangen van Margriet Jansen-Noorland. Even gezellig bijgekletst. De kleinkinderen wisten er wel raad mee, en hebben de plakken versierd. We weten waarschijnlijk al, wie aankomend weekend de gelukkige (of ongelukkige) is, die van onze bakkunst kan genieten!

Klik om te vergroten


 28-01-2021 Carla ter Maat

Bijgaande video over Corrie ten Boom, verzetsheldin in de 2de Wereldoorlog, spreekt mij erg aan in deze tijd. Corrie ten Boom wist toen ook al alles van een lockdown, avondklok, zelfs wat het was om eenzaam opgesloten te zitten. De inhoud van deze video wil ik met u delen.

 

Klik hier voor het filmpje


24-01-2021 Hermien Enserink

Het programma zie je zondag was vandaag uit de lutherse kerk in Woerden. Ds. Maarten kwam zingend de kerk binnen. Mooi programma. Hermien.


24-01-2021 Alice Bakker

Wat een mooie muziek!! Bedankt muzikanten! En wat een mooie namen hebben de kinderen tegenwoordig, hoorden we in het gebed. Mooi om ze zo te noemen. Fijne zondag! Alice Bakker.


 22-01-2021 Ds. Theo Pieter de Jong

Dag mensen, heel benieuwd waar de drie 'Cake van de Week'-s deze week terecht zijn gekomen...! En hoe het spoor wat die drie cakeblikken door de gemeente zullen trekken er uit zal gaan zien. :-).
Hier een column die ik in de afgelopen week las. Het ontroerde me, inspireerde me en bemoedigde me. Ik geef het daarom graag aan jullie door. De column is geschreven door ds. Karin van den Broeke, voormalige preses van onze kerk. Leestijd is een paar minuutjes. Klik hier voor de column. Een goed weekend! ds. Theo Pieter.


 21-01-2021 Jack Reinders

Gedurende de 40dagen periode is besloten om in de viering gebruik te gaan maken van symbolische bloemschikkingen die opgesteld worden op het liturgisch centrum. Deze schikkingen verbeelden zowel het thema van de gehele 40dagentijd: (Ik ben er voor jou) de zeven werken van barmhartigheid als het thema of de tekst van de betreffende viering. Symbolisch bloemschikken is meer dan een mooi bloemstuk neerzetten. Door gebruik te maken van diverse bloemen, vormen, kleuren, diverse materialen en christelijke symboliek wil symbolisch bloemschikken de thematiek in de dienst verbeelden. De Protestantse kerk (PKN) heeft een jarenlange traditie op dit terrein opgebouwd. Op dit moment zijn er 2 gemeenteleden die enthousiast zijn om de schikkingen te maken voor elke eredienst. We zoeken nog meer gemeenteleden die graag een bloemschikking maken. We zijn op dit moment dringend op zoek naar 4 kleuren kleden waarop we de schikkingen kunnen plaatsen. We zoeken kleden (het liefst satijnstof maar iets anders mag ook) in de kleuren: dieppaars, helderrood, roze en wit. Hebt u een kleed dat uw wilt afstaan of uitlenen dan kunt u contact opnemen met Jack Reinders te bereiken via Jackreinders@icloud.com of 06-40006875. Wilt u meer informatie dan kunt u die vinden op de vacaturebank van de Beatrixkerk of contact opnemen met Jack Reinders.


21-01-2021 Teus Reinders

 Hallo, Hier een berichtje met een update van de: "Cake op Zondag". De cake die Theo Pieter bij Tineke Jager-Pot heeft gebracht werd goed ontvangen. Voor Tineke was het helaas niet mogelijk om het lege cakeblik te vullen en bij een ander gemeentelid te brengen. Nu was aan mij gevraagd om de gebroken "cake-keten" te herstellen. Het lege cakeblik heb ik gevuld weer afgeleverd aan het adres van Ben & Esther Nijenhuis. Ik zou zeggen: Bon Appetit! Teus Reinders (Nieuwe Stagiair).


18-01-2021 Cobie en Johan Huizinga

Gistermorgen werd in de dienst het lied de ware Kerk des Heren voorgelezen en gespeeld. Voor een tijd geleden heb ik voor een Gemeentelid een impressie van de Beatrixkerk gemaakt. Daar is de zelfde muziek voor gebruikt, alleen met een andere tekst. Als tekst is gebruikt de Kerk van alle tijden , maar de inhoud is nagenoeg gelijk. Wij willen dit graag met jullie delen, omdat er ook foto,s bij staan van de Kerk. Wij hopen dat het gemis van de Kerk hierdoor een klein beetje wordt weg genomen. Met een hartelijke groet, Cobie en Johan Huizinga.

 

Klik hier voor het filmpje


17-01-2021 Gert Kamphuis

Klik om te vergroten


17-01-2021 Frans en Tjapkolina Zevenbergen

Wat is het toch geweldig als je een predikant zo geconcentreerd bezig ziet met de preek . Maar ondertussen al wiegend met de kinderwagen. Je moet het maar kunnen. Theo Pieter onze dank. Geweldig.


16-01-2020 Cake op zondag

Dominee Theo Pieter de Jong en leervicaris Heidi Koster doen de aftrap. Zolang we nog te maken hebben met corona willen we elkaar een hart onder de riem steken. Hoe leuk is het dan om op zondag een heerlijk stukje cake bij de koffie te hebben. Wat is precies de bedoeling van ‘cake op zondag’? Wekelijks wordt er een cake voor een ander gebakken. Er zullen twee kerkcakevormen door de gemeente rouleren. Je ontvangt een cake en vervolgens maak je met de kerkcakevorm weer een nieuwe cake voor een ander gemeentelid of gezin voor de zondag erop en zo verder… Zorg er dan voor dat hij/zij de cake ontvangen heeft vóór zondag. Heb je zelf geen oven, dan is er vast wel iemand in uw omgeving die een cake wil bakken. Zo helpen we elkaar een beetje door de coronatijd heen. Smakelijk cake op zondag!

Klik om te vergroten


11-01-2021 Bep Bal

Beste gemeenteleden, graag wil ik reageren op de preek van gisteren. Indrukwekkend de vragen ken je Jezus en elkaar? Kennen en gekend worden een belangrijke vraag, precies 50 jaar geleden ben ik bewust tot geloof gekomen. Wij woonden toen voor een half jaar in Zweden en waren even los van onze achtergrond! Toen speelde deze vraag ook en had het verlangen om hem te volgen. Een boek van Billy Graham heeft toen de doorslag gegeven. En heeft veel betekend in ons leven. Dat kennen gaat allang met ons mee en het woord verlangen, we zijn niet perfect maar verlang je ernaar Hem te volgen? En dan de doopbelofte ps 100 heeft centraal gestaan toen onze jongste dochter gedoopt werd. Ook dat gaat ons leven mee, en dan worden we verrast met de bloemen uit de kerk! Bijzonder als je gekend mag worden. Ook in deze tijd blijft het belangrijk om elkaar te blijven kennen, samen rond de vraag ken je Jezus. Hartelijk dank voor de bloemen en meeleven! Bep Bal.

Klik om te vergroten


 

4-01-2021 Bart ter Maat

Er zijn zoveel mooie nummers, maar een ervan is "Break Every Chain". Met vriendelijke groeten, Bart ter Maat.

 

Klik hier voor het filmpje


3-01-2021 Cor Gootjes

Het lied dat ik noemde tijdens de zoom ontmoeting is ‘Amazing Grace’. Een ander lied dat ik met ons koor The New Creation graag heb gezongen is “De namen van mijn kinderen”. (De opname is van enkele jaren geleden en een aantal leden is reeds overleden). Mvg Cor Gootjes.

 

Klik hier voor het filmpje


3-01-2021 Ds. Theo Pieter de Jong

Dag beste Zoomen-op-Zondaggers,... helaas lukte het niet om mee te zoomen vanmorgen. Ik ben nu net weer uit de kerk thuis. Het lukte in de kerk niet om in te loggen... Helaas.... :-( Had er zo naar uit gezien om jullie weer te zien en even te spreken... Hopelijk de volgende keer weer, en ik hoop dat jullie het samen goed gehad hebben... Veel heil en zegen in het nieuwe jaar, en bedankt voor het zingen na de dienst vanmorgen, ik voel/weet me een gezegend predikant, in jullie midden...! Hierbij het filmpje, waar ik in de preek naar refereerde. Theo Pieter.

 

Klik hier voor het filmpje


3-01-2021 Aart de Zeeuw: Storing Kerkdienst gemist

Misschien heeft u het wel gemerkt, aan het begin van de uizending was er een storing bij Kerkdienst gemist. Het ligt dus niet an uw apparaat. Oorzaak was een onevenredig grote belasting op de website van Kerkdienst gemist. Om 10:16 is extra capaciteit bijgeschakeld, waarna de grote belasting op de servers is afgezakt. Bij kerkdienst gemist neemt men maatregelen om dit in de toekomst te voorkomen. <hr /