Dagelijks Woord

Welkom

Welkom op de website van de wijkgemeente Beatrixkerk. Deze wijkgemeente is onderdeel van de Protestantse gemeente Ede, deze is aangesloten bij de  Protestantse Kerk in Nederland (PKN).

Het kerkplein is een ruimte voor gemeenteleden of geïnteresseerden om elkaar te ontmoeten.

Actueel nieuws

Hierbij vindt u de laatste editie van  'Ontmoeten op de Veluwe' van onze classispredikant ds. Wilbert van Iperen. Editie 2021-01 - eerdere edities.

De 1e collecte is voor het diaconie PGE (0ndersteuning): De opbrengst is bestemd voor het College van Diakenen aangewend om gemeenteleden, die door bijzondere omstandigheden in financiële of andere nood komen te verkeren, bij te staan en te ondersteunen.

De 2e collecte is voor de ZWO, Libanon: “Lichtpunten voor Syrische vluchtelingen” in Libanon.

Druk op "Lees meer..."voor verdere informatie.

De 3e collecte: Deze is bestemd voor het Kinderhospice ‘Binnenveld’ in Barneveld.

I.v.m. het beperkte aantal mensen per kerkdienst kunt U uw bijdrage digitaal regelen!

IBAN-nummer NL11 INGB 0000 8675 84

- 1e Collecte Beatrixkerk 24-01-2021 en/of
- 2e Collecte Beatrixkerk 24-01-2021 en/of
- 3e Collecte Beatrixkerk 24-01-2021.

Of geef met de Givt app. Zie artikel hieronder.

Alle collecten van harte aanbevolen.

Extra mogelijkheid om bij te dragen aan de collecten met de Givt-app.

Met ingang van dit seizoen is gestart met iets nieuws in de kerk: kerkmaatjes voor nieuwe gemeenteleden. Inmiddels heb ik enkele nieuwe leden (families) mogen verbinden met een kerkmaatje. Maar we heb meer maatjes nodig om alle nieuwe leden blij te kunnen maken. Zeker in deze tijd is het mooi dit voor elkaar te kunnen organiseren. Vandaar ook hier de oproep. Wordt u/ word jij kerkmaatje? Iedereen mag zich aanmelden! Ik ben bereikbaar op: gl.kamphuis@xs4all.nl en 0318 623467.

Wil je ook een bijdrage leveren aan het 40-dagentijdboekje 2021? Iedere week in de Veertigdagentijd krijgt één van de 'Zeven Werken van Barmhartigheid' mee als Thema. Voor de zes dagen in die week (excl. de zondag) zijn we op zoek naar jouw bijdrage in de vorm van een gedicht, een tekening, een foto, een verhaal, een… dat aan het thema van die week bijdraagt, ons allen aan het denken zet. Iedereen, jong of oud, kan mee doen. Klik hier voor meer informatie en hoe je je aan kunt melden.

Het boekje "Elke dag opnieuw ", is weer beschikbaar. U kunt dit gratis boekje aanvragen door een email te sturen naar eredienst@beatrixkerk.nl met naam en adresgegevens. Dan komt het z.s.m. naar u toe.

We willen u en jou van harte uitnodigen voor Alpha online!
We hebben veel positieve reacties ontvangen over de onlinecursus en zijn blij dat wij u die ook kunnen aanbieden.

Wat Alpha is?
Alpha is op een ontspannen manier ontdekken wat het christelijk geloof inhoudt en het is er voor iedereen!

Ook in 2021 wordt er in de week van 17 t/m 24 januari de Week van Gebed gehouden. Klik voor het boekje op het logo van "week van gebed", en op het logo van de Raad van Kerken voor de nieuwsbrief:

In 2021 zal de Actie Kerkbalans plaats vinden van 16 januari tot en met 30 januari. Om het aantal breng- en ophaalmomenten van de Kerkbalansenvelop te verminderen is het nu meer dan ooit gewenst om de Actie Kerkbalans indien mogelijk digitaal te regelen. Klik op het logo voor meer informatie.

Beste gemeenteleden Beatrixkerk,
Door het College van Diakenen van de PGE-kerken is inmiddels het collecterooster voor 2021 vastgesteld. Een aantal van de daarin genoemde collectes (7 stuks) zijn ‘vrije collectes’. Dat betekent dat we daarvoor samen met u, als leden van de Beatrixkerk, doelen kunnen voorstellen. Welk doel draagt u een warm hart toe en heeft onze steun hard nodig. Graag ontvangen we uw voorstel. Stuur de naam van het goede doel of project naar diaconie@beatrixkerk.nl. De ingebrachte voorstellen zullen door onze diaconie worden besproken en getoetst aan de vastgestelde selectiecriteria. Voldoet het goede doel of project dan kijken we of we hiervoor in 2021 een vrije collecte kunnen bestemmen. De diaconie van de Beatrixkerk.

‘Koffie met noten’, 6 januari 2020 online editie vanwege de lockdown.
Beatrixkerk Ede, Evangelisch-Lutherse Gemeente Woerden
thema: ‘Driekoningen’
• LB 296: Die de morgen ontbood
• LB 476: Nu zijt wellekome
• LB 516: Van ’t vroeglicht van de dageraad
• LB 518: Hoe helder staat de morgenster
• LB 528: Omdat Hij niet ver wou zijn

Fijn dat u, dat jij, weer met ons mee hebt gezongen. De volgende ‘koffie met noten’ is op woensdag 3 februari om 10.00 uur, dan hopelijk weer in de lutherse kerk in Woerden.

Klik hier om te vergroten

U kunt de nieuwe wijkkompas hier downloaden. Tevens kunt U iedere vrijdagmorgen tussen 9:30 en 10:30 uur een exemplaar afhalen in de Beatrixkerk (ingang kerkelijk bureau).

De kerkdiensten in de Beatrixkerk zijn iedere zondag live te volgen.

Kerkdienst live

Klik hieronder om een
uitzending te bekijken:

Zondag 24 januari 2021
10.00 uur Ds. T.P. de Jong
Kerkdienst online
te volgen via Kerkdienst gemist.

DONDERDAG 28 JANUARI
10.00 u.: 'Open kerk' (tot 11.30 u)

Account aanvragen

Hebt u nog geen account?
Klik hier om deze aan te vragen.

Lid worden?

Klik hier voor meer info.

Vacaturebank

Een overzicht van alle openstaande vacatures.

Orde van dienst
24 januari 2021

Wijkbrief
Zondag 24 januari

Folder jaarthema 2020-2021

Wijkkompas
november 2020

Kerkblad actueel

Informatiegids 2018-2019

Declaratieformulier

Global Goals

Bespreek het samen

Evensongs

Activiteiten ouderen

Richtlijnen mededelingen

Beleidsplan 2020-2021

Gebruiksplan

Privacy wetgeving

Bestel hier eenvoudig uw collectebonnen.

Sustainable Development Goals

Wijkbrief per e-mail